Sanningen om 0% bilfinansiering - hur det fungerar och hur bra affärerna verkligen är

Bilar

Ditt Horoskop För Imorgon

Kan du verkligen sprida kostnaden för en ny bil räntefritt?



Sugen på en ny bil, men har du inte kontanter i förväg? Har du tänkt på 0% finansiering?



Det låter som en otrolig affär - att låta människor sprida kostnaden efter köpet, snarare än att spara upp innan, utan kostnad alls.



amir khan boxer flickvän

'Vem skulle inte lockas av ett 0% finansieringsavtal på en ny bil, men som alla kontrakt måste du kontrollera villkoren innan du skriver på det, Shaun Armstrong, verkställande direktör för bilfinansieringsleverantören Creditplus.co.uk , berättade NEWSAM Money.

Det låter också för bra för att vara sant. Så vad är fångsten?

Läs mer



Hur man sänker kostnaden för körning
Hypermiling - Hur man använder 40% mindre bränsle Telematik - vad det är och hur det fungerar 6 saker att kontrollera INNAN du får en MoT De billigaste bilarna du kan köpa

Problemen med 0% bilfinansieringsaffärer

'Det är inte en bluff. Problemet är att de flesta inte kommer att kvalificera sig. Du måste ha en bra kreditprofil för att säkra de flesta 0% -affärer, förklarade Armstrong.

För att säkra ett 0% finansieringsavtal kan du behöva sätta in en stor insättning - upp till 40% i vissa fall - även om detta inte är fallet för varje affär.



Och det betyder att erbjudandet om 0% finansiering helt enkelt kan vara reklam - att dra in människor bara för att erbjuda dem något mycket dyrare senare.

'Efter att ha hängt i moroten i ett 0% finansavtal kommer de som inte kvalificerar sig sannolikt att presenteras med en annan affär som har en högre ränta - och det kan vara svårare att gå därifrån när du pratar med en återförsäljare , Tillade Armstrong.

Kontrollera också bilens riktiga pris genom att shoppa runt. Vad en återförsäljare eller säljare kan göra är att förbetala räntan på lånet för kunden genom att lägga till den totala räntan på den bil som köps.

Det är värt att kontrollera att du får en bra affär genom att se vad bilen säljer för någon annanstans utan erbjudandet 0%. Jämför sedan för att se om det finns någon höjning av inköpspriset.

Läs mer

kerry soldat george kay
Tricken till billigare bilförsäkring
Bästa tiden att förnya din policy Kameran som kan minska din försäkring 6 hemligheter med billig bilförsäkring Bilförsäkringsjämförelse förklarad

PCP vs HP - typer av 0% finansiering

Det finns två huvudsakliga sätt att köpa en bil med återförsäljare (helst 0%) finansiering - PCP och HP.

Med PCP - eller personligt kontraktsköp - betalar du en deposition och gör sedan månatliga betalningar för en viss tid. I slutet av det har du valet att antingen göra en slutbetalning för att äga bilen direkt eller så kan du lämna tillbaka bilen till återförsäljaren.

Med HP - eller hyresköp - betalar du också en deposition och gör månatliga betalningar, men i slutet av den fasta löptiden är bilen din direkt.

Det betyder att dina betalningar vanligtvis är högre med en HP -affär än en PCP, men i slutet av det får du definitivt behålla bilen.

Så om du är en sådan person som gillar att köra en ny bil med några års mellanrum, kan PCP mycket väl träna billigare. Men kom ihåg att om du vill behålla det måste du hitta en stor bit pengar på en gång för att säkra ditt ägande i slutet av affären.

Läs mer

Allt du behöver veta om lån
Enkla sätt att öka din kreditpoäng Hur kontrollerar du om du är kvalificerad Sanningen om annonserade priser Hjälp till människor som kämpar

Hitta insättningen

Helst skulle du betala för insättningen från sparande, men om det inte är möjligt kan du enkelt avbryta alla vinster du gjort med ett 0% bilfinansieringsköp som ökar räntan på din checkkredit eller på ett kreditkort.

Den goda nyheten är att det finns sätt att samla in dessa pengar som kommer att kosta dig mycket mindre.

För det första, om du kvalificerar dig, kan du få upp till 30 månader 0% kredit med köpkort .

För det andra kan du använda en överföringskort att dra in kontanter till ditt löpande konto. Dessa kommer med en initial avgift, men låter dig sprida återbetalningarna över mer än 3 år och erbjuder en effektiv ränta på lite mer än 1% per år på det totala saldot.

För större mängder, personliga låneräntor är alltid låga , med erbjudanden på 2,8% över 3 år tillgängliga för tillfället.

Naturligtvis är faran här - som med 0% bilfinansieringsaffärer - de bästa priserna och de längsta 0% perioderna erbjuds bara för personer med de bästa kreditbetygen.

Läs mer

Allt du behöver veta om kreditupplysningar
Hur du höjer ditt kreditbetyg Kontrollera din kreditupplysning gratis 5 myter om kreditupplysningar Vad banker ser när du ansöker om lån

En sista varning

Kom ihåg att medan 0% erbjudanden kan se otroligt attraktiva ut - och begagnat rätt är ett fantastiskt sätt att finansiera kostnaden för en ny bil - teckna aldrig på plats.

Och utöver det tror du inte att det är ditt enda alternativ.

'Det är alltid värt att ha alternativ finansiering på plats, så att du har en back-up om du inte kvalificerar dig för ränteavtalet på 0%, sa Armstrong.

Här är hans två bästa tips för att få ut det bästa av ett 0% bilfinansieringsavtal:

kate garraway djungeldusch
  • Kontrollera vad som händer om du missar en betalning. Finns det några påföljder och hur mycket är de?

  • Tvingas inte teckna ett finansieringsavtal, hur attraktivt det än verkar, utan att kontrollera det noggrant. Ta bort det, läs igenom det och förstå villkoren innan du skriver under.

Se Även: