'Min försäkring offert var 50 gånger kostnaden för min första bil': Hur unga föraren Emily slog systemet

Bilförsäkring

Ditt Horoskop För Imorgon

Emily träffades med en ögonvattnande räkning efter att ha klarat sitt test förra sommaren(Bild: Emily Thorbjornsen)



En ung kvinna har avslöjat hur hon lyckades slå tusentals av sitt första bilförsäkringsbud någonsin efter att ha träffats med en 8 000 pund räkning den dagen hon klarade sitt test.



Emily Thorbjornsen, från Runcorn, Cheshire, blev förlorad för ord efter att ha drabbats av en försäkringsräkning på femtio gånger kostnaden för hennes bil - med till och med den billigaste offerten som erbjuds på £ 8000 i ett år.



Studenten, som ville finansiera sin nya motor självständigt, fick ifrågasätta om det var värt besväret att äga en bil - med sin policy samma belopp som en husdeposition utanför London.

För att göra saken värre har hon redan spenderat £ 554 på körlektioner - totalt 27 - utan att ta med sina teorier och praktiska tester.

Sparad av teknik

Det var när hon stötte på telematik - ett relativt nytt bilförsäkringssystem som du debiterar baserat på på vilket sätt du kör, snarare än din erfarenhet eller ålder.



Emily sa till NEWSAM Money: 'En vän rekommenderade att jag testade en black box -policy. Han berättade för mig att han alltid fick pengar från sin policy och att det inte var dåligt att få en sådan som vissa gör.

'Utan en svart låda var mina citat cirka 8 000 pund och cirka 3 000-3 500 pund med en svart låda. Jag tror att Confused.com vid den tiden citerade mig 8 000 pund för standardförsäkring genom Admiral.



Vid 53 gånger kostnaden för hennes £ 150 VW Polo blev Emily bedövad.

Körprov

Att luta sig att köra är dyrt - men de flesta nya förare kommer att få mycket högre räkningar efter att ha passerat (Bild: Getty)

NEWSAM Money frågade amiralen om Emily's ögonvattnande citat, och här är vad de sa:

”Det är viktigt att påpeka att för varje kund kommer försäkringskostnader att vara olika och vi kan inte vara konkurrenskraftiga för varje kund.

'En försäkring offert är baserad på den risk som individen presenteras och beror på många betygsfaktorer. Tyvärr kunde vi inte lämna en konkurrenskraftig offert för Thorbjornsen vid det här tillfället.

Efter att ha jämfört black box -policyer på nätet bestämde sig Emily så småningom för ingenie - ett företag som lovar att 'göra din bilförsäkring billigare genom att belöna bra körning'.

Policyn ger dig poäng baserat på din körstil - detta är av 100. Var tionde dag uppdateras din poäng och varje kvartal granskas din policy.

Om du har kört bra får du sedan pengar på dina nästa månatliga betalningar.

Sedan i augusti förra året sade Emily att hon sparat hundratals pund på sin policy - som är tillgänglig för alla 'unga förare' tills de fyller 25 år.

'Jag har ett heltäckande omslag med finurlighet och det är £ 2,721 för året - men jag betalar varje månad,' förklarade Emily.

”Policyn fungerar utifrån din körning, ditt pris ses över tre gånger om året.

Läs mer

Bilförsäkring för unga förare
Telematik 4 sätt att betala mindre Betala som du går policyer Hur du sänker din premie

'Jag har varit med ingenie i sex månader nu och vid min första prisgranskning fick jag belopp med 163 £ rabatt fördelat på mina återstående betalningar och sedan mycket nyligen fick jag 190 £ tillbaka, igen spritt över mina återstående betalningar.'

Hittills, på bara sex månader, lyckades hon spara £ 353 - vilket i huvudsak är pengar tillbaka på hennes bankkonto.

Emily & # 39; s bästa tips för att minska på kostnaderna

En förare som tittar från en Uber självkörande bil

Släng inte dina pengar i avloppet (Bild: AFP)

Emily säger att de citat som hon först fick med öppnade ögonen för den iögonfallande körvärlden-och med bränslekostnader nu till en av de högsta priserna någonsin har hon några fler knep i ärmen för att slå rip-off kostnader.

  • Jag kör alltid i högsta växeln för att hjälpa till med bränslekostnaderna

  • Jag tvättar och dammsuger min egen bil så jag betalar inte £ 20 varje månad för att den ska bli godkänd

  • Jag kommer inte att göra onödiga resor om jag kan undvika det

  • Jag försöker också dela med mig av bilar när det är möjligt

    yxansikte gråta baby

Black box försäkringsgivare - vilka är de?

Om du är en nyutbildad förare - eller känner människor som är det - kan du kanske relatera till Emily's erfarenhet.

Detta beror på att de flesta försäkringsgivare baserar sina premieberäkningar på en mängd statistiska faktorer - och tyvärr är unga och nyutbildade förare statistiskt sett mer sannolikt inblandade i en olycka än någon annan grupp.

Det betyder att bilförsäkringsnoteringar för unga förare tenderar att vara mycket högre - eftersom sannolikheten för att behöva betala ut mycket pengar efter en olycka är högre.

Även känd som & apos; telematik & apos; eller & apos; pay as you go försäkring & apos; denna policy försöker ge en billigare affär för unga förare - förutsatt att de kan bevisa att de är bra och säkra på vägen. Med andra ord, de är baserade på förarens beteende, snarare än statistiska data.

Enligt uSwitch -data kan bra förare i åldern 17-21 år i genomsnitt spara 1 392 £ genom att välja black box -försäkring framför en standardpolicy - men bara om du håller dig till reglerna.

De stora aktörerna på black box -marknaden

Bilförsäkring

Välj rätt policy så kan du hamna i belopp

  • Amiral : Förare betygsätts utifrån deras körstil. Det finns också en rabatt i förväg - som ingår i ditt offert. Det finns inget utegångsförbud, och när det gäller förnyelse får de bästa förarna rabatt. Ingen åldersgräns.

  • klocka : Bell Plug & Drive är en 12 -månaderspolicy där du först måste köra med enheten inkopplad i ditt 12v -uttag i 3 månader. Under den tiden övervakar den svarta rutan din körning och ger regelbundna uppdateringar via e -post för att se hur du gör. Om du kör bra efter tremånadersperioden får du rabatt. 17-98 års åldersgräns. Det finns också en rabatt i förväg - som ingår i ditt offert.

  • Churchill : Churchills DriveSure -telematikpolicy erbjuder en förhandsrabatt om du är 25 år eller yngre. Kör bra så får du en hög körpoäng och belönas med rabatter när du förnyar din policy. DriveSure övervakar körning med ett plug-in och är endast för bilar byggda 1996 eller senare.

  • Direktlinje : Denna policy innehåller inga utegångsförbud eller körsträcka, du får en plug-in-telematik som övervakar din körstil. Förare som är 25 år och yngre har rätt till en förhandsrabatt när de tecknar en policy, med ytterligare möjligheter att tjäna rabatter vid förnyelse för bra körning.

  • Kör som en tjej : Kör upp till 7000 miles under din försäkringstid och fyll på dina miles om du behöver. Du kan tjäna belöningspoäng för säker körning varje månad eller byta dem mot extra mil. Denna policy är inte bara för flickor. Ingen åldersgräns. Priset ses över vid förnyelse.

  • Ingenie : Förare får en körpoäng av 100. Din poäng kommer att uppdateras ungefär var tionde dag (så länge du har kört minst 40 mil under den tiden) - vid det här laget kommer ingenie att berätta hur mycket du är på spåra för att spara vid din nästa kvartalsgranskning. Ju högre poäng du har, desto mindre betalar du. I slutet av året erbjuder ingenie dig en förnyelse offert som inkluderar din slutgiltiga recension, plus ytterligare rabatt om du inte har gjort något anspråk. 17-25 åldersgräns.

  • Försäkringsbox : Köp en kilometerersättning, t.ex. 6 000, 8 000 eller 10 000 mil som sedan kan fyllas på när som helst. Premien du får vid förnyelse är baserad på hur många mil du har kört - och hur säkert. Ju säkrare du kör desto fler bonusmil & apos; du får. Ingen åldersgräns.

  • Mer än : Detta är en lön som du går - du köper milen som du behöver dem. Mer än ger dig en & apos; körpoäng - men det står att det inte kommer att böta dig eller höja din premie under det första året baserat på detta. Ju bättre din & apos; poäng & apos;, desto billigare blir din påfyllning. Med tiden kan du generera cashback på upp till 10% av ditt första års premie, sätta direkt på ett förbetalt betalkort som du kan spendera som du vill. Det lovar också förnyelse rabatter på upp till 33%. 17-25 åldersgräns.

  • Priviledge DriveXpert : Inte så mycket en låda, men en plug-in, DriveXpert mäter din körpoäng och ger dig sedan rabatt om du förtjänar det vid förnyelse. DriveXpert-insticksprogrammet är endast tillgängligt på bilar som byggts efter 1996. åldersgräns 17-25 år.

  • RAC : Denna policy innehåller inga utegångsförbud eller körsträckor. Sju dagar efter att lådan installerats och när den registrerat dina första 200 mil kommer den att beräkna ditt förarpoäng (mätt på beteende). Ju bättre poäng desto billigare blir din försäkringspremie vid förnyelse. 17-24 års åldersgräns.

  • Tesco Bank : Unga förare belönas för säker körning med upp till 100 månatliga bonusmil. Ju bättre du kör, desto mer kan du köra. Ditt pris vid förnyelse kan öka eller minska och beror på ett antal faktorer, varav en är dåligt körbeteende. 17-25 åldersgräns.

Hur ser lådan ut?

  • Det är en mycket liten mobiltelefon i svart låda som sitter i bilen, utom synhåll.

  • Du kan också välja att använda appen istället - för att aktivera detta, ladda ner den på din smartphone.

  • Alternativt kan du välja en egeninstallerad enhet som vanligtvis ansluts till bilens 12V-uttag.

Saker att notera - som kan påverka din körpoäng

  • Kör ofta vid & apos; risky & apos; gånger, till exempel efter 22:00, kommer sannolikt att minska din körpoäng.

  • Din körpoäng kommer att jämföras med andra kunder för att bestämma de säkraste förarna - så undvik hårda eller överdrivna avbrott, undvik att köra om det inte är absolut nödvändigt och naturligtvis inte hastighet.

  • Ditt körresultat kommer att beräknas på den totala användningen av bilen- så se till att alla förare som är registrerade på policyn också kör säkert.

Vem kan dra nytta av det?

Försiktiga förare gör de största besparingarna

Vem som helst kan registrera sig, förutsatt att du är inom rätt åldersgrupp. Vissa leverantörer kommer att använda en plug -in -policy - så kom ihåg att fråga vilka bilmodeller som omfattas.

  • Förare med låg körsträcka: Om du sällan kör, är det ingen idé att betala samma premier som någon som kör 10 000 mil eller mer varje år. Om det låter som dig väljer du en policy som belönar dig för hur mycket du kör.

    storebror final 2017
  • Försiktiga förare: Om du är stolt över att vara en särskilt säker förare - kanske du vill överväga en policy som belönar dig för din körstil.

  • Dagsförare: Att köra sent på natten eller i de små timmarna anses vara mycket mer riskabelt än att köra på dagtid. Om du bara tenderar att köra under dagen, kan svart låda täcka vara för dig eftersom du kommer att belönas för att köra under perioder med låg risk.

Om du är en ny förare, här är ytterligare 4 sätt att sänka kostnaden för din bilförsäkring.

Se Även: