Liverpool 3-4 Hertha Berlin: 5 pratpunkter när Virgil van Dijk äntligen återvänder från skada

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Liverpool fortsatte sina förberedelser inför säsongen på torsdagen med en underhållande thriller med sju mål mot Bundesliga-dräkten Hertha BSC.



ksi vs logan paul live stream gratis

Sadio Mane, Takumi Minamino och Alex Oxlade-Chamberlain var alla på mål för Jurgen Klopps sida i mötet i Innsbruck, även om det kommer att oroas för att skicka fyra mål.



Försäsongen handlar om att bygga upp kondition inför den nya kampanjen och när Premier League återvänder om drygt två veckor är det viktigt att spelare återvänder från skador och en vältränad trupp.



Virgil van Dijk och Joe Gomez ger rubrikerna från detta spel som de presenterades för första gången under kalenderåret, medan massor av fransspelare och unga stjärnor också imponerade.

Här är fem saker som lockade oss i torsdagens handling.

Virgil van Dijk gjorde sin efterlängtade Liverpool -återkomst mot Hertha BSC som ersättare för andra halvlek

Virgil van Dijk gjorde sin efterlängtade Liverpool -återkomst mot Hertha BSC som ersättare för andra halvlek (Bild: Liverpool FC via Getty Images)



Van Dijk och Gomez tillbaka i aktion

Förra gången både Virgil van Dijk och Joe Gomez var på planen samtidigt, uthärdade Liverpool sitt lägsta ögonblick - en ödmjuk förlust med 7-2 mot Aston Villa i oktober 2020.

Van Dijk drabbades av en säsongsavslutande skada i följande match - ett Merseyside Derby mot Everton - medan Gomez drabbades av ett liknande öde månaden efter, eftersom de röda drabbades av en defensiv skada kris.



Dessa skador känns som en livstid sedan och båda försvararna återvände till handling för första gången sedan uppsägningarna i Innsbruck.

Båda centralbackarna framträdde som andra halvlekens ersättare mot Hertha, i ett spel där Joel Matip startade tillsammans med den nya mittbacken Ibrahima Konate.

Förståeligt nog tar klubben alla försiktighetsåtgärder gentemot båda spelarnas kondition med en medvetenhet om att en förhastad återkomst potentiellt kan vara skadlig i längden.

Båda spelarna har lättats tillbaka till full träning och till handling under försäsongen, med förhoppning om att de alla kommer att vara fullt lämpliga för Premier League som drar igång om drygt två veckor.

Det är troligt att var och en kommer att vara inblandad från början i minst en av de två återstående försäsongsmatcherna eftersom Jurgen Klopp hoppas kunna få dem tillbaka till optimal kondition.

Med Konate och Matip passar båda också fullt ut tillsammans med Rhys Williams och Nathaniel Phillips som får minuter, det ser ut att bli intensiv konkurrens om startplatser den kommande kampanjen.

Harvey Elliott fick ögonen på Liverpool

Harvey Elliott fick ögonen på Liverpool (Bild: Liverpool FC via Getty Images)

Elliott full av självförtroende

Precis som var fallet i den senaste försäsongen seger över Mainz, imponerade Harvey Elliott på höger sida av en mittfält tre för de röda i inledande 45 minuter.

vad betyder nummer 22

Tonåringen har återvänt från en låneperiod hos Blackburn Rovers - nådde sju mål på 42 matcher - och har gått direkt in i seniortruppen för den kommande säsongen.

Elliott, som är en livlig och proaktiv mittfältare, har tvingat sig på försäsongsspelen och har visat att han inte saknar självförtroende eller tro på att ta steget.

Mot Hertha var han snygg på bollen och visade sin förmåga att upptäcka ett pass och de tre främre löpningarna - avgörande för att vara en anfallssinnad mittfältare i Klopps mittfältstrio.

Men vid sidan av sin vilja att komma in på avancerade områden, gav han också branschen och arbetskraft för att stänga utrymmen och stressa motståndarspelare.

Han bär en sväng som alltid är till nytta för ungdomar, även om två öppet ambitiösa försök att göra mål - en halvvolley som gick bra över före en volley efter en sväng som blockerades - visar att han kan vara lite för villig att göra ett uttalande.

Ska Harvey Elliott vara med i Liverpools starkaste XI inför nästa säsong? Kommentera nedan

Takumi Minamino gjorde mål för Liverpool i det vänskapliga nederlaget

Takumi Minamino gjorde mål för Liverpool i det vänskapliga nederlaget (Bild: Liverpool FC via Getty Images)

julfrimärken 2018 Storbritannien

Falska nio ger andra chanser

Takumi Minamino och Alex Oxlade-Chamberlain fick båda 45 minuter vardera i den ”falska nio” rollen i Liverpools attack.

Med Sadio Mane och Mohamed Salah som gav tempot, direktheten och målhot från varje flank, fick Minamino och sedan Oxlade-Chamberlain i uppdrag att tappa lite djupare som en del av en främre tre.

Båda spelarna har odefinierade roller i Klopps trupp; Minamino har kämpat för att imponera på Anfield och tillbringade andra halvan av förra säsongen på lån i Southampton, medan Oxlade-Chamberlain inte har hittat konsekvent form eller kondition.

kantona kung fu kick

De två har varit utplacerade regelbundet under försäsongen, eftersom båda ser ut att spela en mer framträdande roll i de röda första lagstruppen och de gör var och en anspråk på den roll som vanligtvis besätts av Roberto Firmino.

Minamino imponerade med bra uppkopplingsspel och tidsbestämde hans löpning in i boxen för att göra Liverpools andra mål och kvittering, medan Oxlade-Chamberlain gav sin vanliga dynamik och energi-och gjorde en sen trea med en underbar attack.

Varje spelare kan ha haft frågetecken om sin framtid i klubben men deras framträdande i dessa matcher tyder på större engagemang nästa säsong.

Kostas Tsimikas gav assist för Sadio Mane & Liverpools mål

Kostas Tsimikas gav assist till Sadio Mane & Liverpools mål (Bild: Liverpool FC via Getty Images)

Det goda, dåliga och fula

En annan spelare som har varit i utkanten av Liverpools a-lagslag, Kostas Tsimikas är en av de bortglömda männen på Anfield.

Signerade från Olympiakos förra sommaren för att ge konkurrens för Andy Robertson på vänsterbacken, han spelade ynka fem minuter av Premier League-action senast.

Han presenterade på 45 minuter här men han var inblandad i tjockt av åtgärden, direkt från off när han tog ett slag i ansiktet och var tvungen att få behandling.

Den grekiska försvararen släppte slarvigt och i onödan frisparken från vilken Hertha öppnade målskottet och var också delvis skyldig till det andra målet, när han tillät Herthas Dodi Lukebakio alldeles för mycket utrymme att ta sig tid på bollen och ge assist till Suat Serdar slår en underbar avslutning.

Han hade dock gott om positiva stunder framöver - vilket indikerar hans likheter med Robertson och orsakerna till hans signering - och visade stark teknisk förmåga och vilja att delta i attacker.

Det belönades med hans engagemang i Liverpools första mål, eftersom hans upplöpning mot vingen föregick i att han valde ut Sadio Mane med en underbar direkt assist.

Det är osannolikt att han kommer att presenteras starkt nästa säsong, men om Robertson skulle befinna sig otillgänglig var detta ett smakprov på vad han kommer att ta med sig till bordet.

Hertha Berlin öppnar poängen mot Liverpool i en vänskapssäsong före säsongen

Hertha Berlin öppnar poängen mot Liverpool i en vänskapssäsong före säsongen (Bild: City-Press via Getty Images)

chloe khan bara fans

Målvaktstävling

Det råder ingen tvekan om att Alisson Becker - som ännu inte återkommer till försäsongsträningen efter hans lopp till finalen i Copa America med Brasilien - kommer att bli Liverpools nummer ett nästa säsong, men vem blir den främsta backen?

Caoimhin Kelleher, Adrian San Miguel och Loris Karius finns alla kvar i Liverpools böcker, och dessa försäsongsmatcher har gett en indikation på hur situationen kommer att se ut den här säsongen.

Kelleher har nu börjat i var och en av vänskapsmatcherna mot Mainz och Hertha, medan Adrian ersatte honom i halvtid i varje match med Karius som inte var inblandad.

Den röda ungdomskandidaten Kelleher har helt klart förtroendet för Jurgen Klopp men han kan komma att lämna klubben utlånad den här säsongen då Adrian ser ut att behållas, medan Karius ser ut att vänta med ett annat exit.

Målvakterna kunde inte klandras för något av Herthas fyra mål i den här matchen, eftersom de ser ut att fånga Klopps öga och siktar på att cementera sin status som huvudback-up för nästa säsong.

Vill du ha en exklusiv förhandsförhandsvisning av din klubb - både i din inkorg och genom din brevlåda? Gå hit för att ta reda på mer och säkra din kopia .

Se Även: