Kampalagens brutala verklighet - hur det fungerar och vad som händer

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: AFP/Getty Images)



Brexitplanerare överväger att införa krigsrätt i händelse av en Brexit utan överenskommelse, har det framkommit.



Enligt en beredskapsplan som utarbetas skulle omfattande befogenheter utövas enligt lagen om civila beredskap om det uppstår oroligheter som upplopp, enligt rapporter.



En källa berättade för The Sunday Times att planerare använde störningarna som orsakades av vulkanisk aska på Island under 2010 som en modell för eventuell störning.

Men källan varnade: ”Det finns inget som kan replikera den kaosomfång som hotas av en Brexit utan överenskommelse, som kommer att vara ungefär tusen gånger värre än den vulkaniska askmolnkrisen.

'Det enda som skulle vara jämförbart skulle vara något som ett stort europeiskt krig.'



Och igår bekräftade hälsosekreteraren Matt Hancock att regeringen utarbetade planer för att införa krigsrätt och utegångsförbud vid en Brexit utan avtal.

Så vad kan hända om Storbritannien befinner sig under krigsrätt?



(Bild: AFP/Getty Images)

VAD ÄR MARTIALLAG?

Krigsrätten är en extrem och sällsynt åtgärd som används för att kontrollera samhället under krig eller perioder med civila oroligheter eller kaos.

Den förklaras möjliggöra för en stat att införa direkt militär kontroll av civila funktioner som vanligtvis drivs av regeringen.

inställd på livet resultat uk ikväll

Krigsrätt används vanligtvis under en begränsad period och ofta i nödsituationer, som en stor katastrof, invasion eller störtning av en regering.

Ofta introduceras de efter en statskupp eller när ett folkligt uppror hotar den etablerade ordningen.

änglalik betydelse av 555

Krigsrätt kan förklaras vid mat och medicinsk brist efter en Brexit utan överenskommelse som orsakar oroligheter, civil olydnad och upplopp.

VAD SKULLE HÄNDA?

Trupperna skulle patrullera gatorna i brittiska städer (Bild: Getty Images)

Utplacering av de väpnade styrkorna

Trupper skulle ockupera alla våra städer och patrullera viktiga platser som råd och regeringsbyggnader, kraftstationer, flygplatser sjukhus, finansinstitutioner och andra platser som kan vara troliga mål för demonstranter eller sabotörer.

Sökningar

Militära kontrollpunkter skulle inrättas och soldater fick befogenhet att stanna och söka efter vem som helst som de misstänker kan vara inblandade i eller planera oroligheter eller uppror.

Militära kontrollpunkter och vägspärrar skulle styra våra rörelser (Bild: Getty Images)

Det skulle innebära att civila skulle vara skyldiga att bära ID -handlingar för att bevisa vem de är i deras dagliga liv.

Protester förbjudna

Krigsrätt skulle förbjuda sammankomst av människor av specificerade slag, på angivna platser eller vid angivna tidpunkter.

Nödlagar skulle förbjuda protester och sammankomst av människor (Bild: AFP/Getty Images)

Det betyder att regeringen kan förbjuda oppositionsgruppsledare att träffas tillsammans eller förbjuda en massprotest av människor.

Soldater skulle ges befogenhet att beordra människor att sprida sig eller stå inför arrestering och fängelse utan rättegång.

Utegångsförbud

Militärtillämpade utegångsförbud kan förklaras förbjuda människor att flytta från anvisade områden eller till och med lämna sina hem under vissa tider.

Det kan innebära att skolor, butiker och företag kan tvingas stänga och om utegångsförbud förklaras under dagen.

Ett utegångsförbud på natten kan innebära att gatorna blir övergivna efter en viss tid, förutom soldater som skulle gripa på hållplatsen någon som fångades trotsa ordern.

Reseförbud

För att förhindra gruppering av människor skulle block på vägar och transportnav säkerställa att ingen skulle kunna lämna eller komma in i sin stad eller stad utan uttryckligt tillstånd.

Alla som anses utgöra en fara för allmän ordning eller säkerhet kan förbjudas att röra sig utanför ett särskilt område.

Arméns trupper skulle hjälpa till att verkställa utegångsförbud och reseförbud (Bild: Getty Images)

ipad 2021 releasedatum

Förverkande av egendom

Beroende på situationen är det möjligt att myndigheterna kan tvinga bort dig från ditt hem för att förvärva egendomen för regeringen, konfiskera eller till och med förstöra den, utan att behöva betala ersättning.

Lagstiftningen tillåter också förstörelse av djur- eller växtliv som tillhör en medborgare utan att behöva kompensera dem.

Särskilda domstolar

Alla som uppmuntras att uppmuntra eller delta i civil olydnad, olydiga eller hindra instruktioner skulle omedelbart häktas och dras till en särskild domstol.

Med de mänskliga rättigheterna avstängda under krigslagen skulle trupper kunna arrestera dig helt enkelt för att du funnit dig misstänksam eller hotande.

Kontroll av pressen

Regeringen kan hindra pressen från att rapportera något som sprider ilska eller panik bland befolkningen.

På samma sätt kan rätten till yttrandefrihet upphävas, så att myndigheterna kan arrestera och fängsla alla som anses uppröra oordning genom att göra sina åsikter kända.

VILKA ANDRA LÄNDER HAR POSTERAT DET?

Ukrainska soldater bemannar en kontrollpunkt medan landet var under krigsrätt i november förra året (Bild: Getty Images)

Även om Storbritannien aldrig har infört krigsrätt, finns det många exempel på att den används i historien, bland annat av Tyskland och Japan under byggandet efter andra världskriget, och i USA efter det amerikanska inbördeskriget.

Alla erfarenheter av krigsrätt har dock inte varit positiva.

I Polen infördes krigsrätt i december 1981 och upphävdes ett och ett halvt år senare och infördes för att förhindra att oppositionen fick mer makt.

Tusentals medlemmar av oppositionella organisationer som fackförbundet Solidaritet fängslades över natten utan några avgifter, medan många restriktioner infördes, inklusive utegångsförbud, postcensur, telefonlinjer kopplades bort och medborgare förhindrades att resa.

På Mauritius förklarades krigsrätt under en period av civil oro 1968 som en nödåtgärd, men har aldrig upphävts.

Det gör det möjligt för polisen att gripa utan att behöva visa skälig misstanke om att ett brott har utförts, varefter den åtalade måste rapportera till polisen regelbundet, ibland varje dag.

Krigsrätt förklarades också i Turkiet 2016 efter ett kuppförsök, under vilket utegångsförbud infördes i hela landet och soldater tog sig ut på gatorna.

Soldater på turkiska gator under krigsrätten 2016 (Bild: Getty Images)

Minst 265 människor dog i sammandrabbningar, inklusive 104 kuppsupportrar.

bästa blonda hårfärgningsmedel

Och i november förra året godkände Ukrainas parlament ett 30-dagars presidentlag för krigsrätt i presidentområden i landet som ses som mest sårbara för attacker från sin gigantiska granne, Ryssland.

Britterna förklarade också krigsrätt i Irland i april 1916 för att upprätthålla ordning under påskhöjningen.

Sir John Maxwell utsågs till överbefälhavare för trupper och skickade soldater på ett rikstäckande svep för att krossa militant nationalism, arrestera supportrar och ta vapen.

Efter att ha gripit över 3400 personer dömde en militärdomstol 90 personer som tros ha organiserat upproret till döds genom att skjutas.

Läs mer

Brexit -nyheter och Brexit förklaras
Vad senaste Brexit -rad handlar om Storbritannien kräver & apos; realism & apos; från Bryssel Storbritannien ställer 9 krav på handelsavtal Vi behöver 50 000 nya tullombud

Se Även: