Hur kontrollerar du om du kvalificerar dig för ett lån utan att faktiskt ansöka om det - de smarta verktygen för att kontrollera din behörighet

Lån

Ditt Horoskop För Imorgon

Det skulle kunna göra livet så mycket lättare längre ner på linjen(Bild: Blanda bilder)



Mer än hälften av oss riskerar vår kreditpoäng genom att inte kontrollera vår behörighet innan vi ansöker om lån, inteckning eller kreditkort.



Varje gång du gör en ansökan registreras en ”hård sökning” på din kreditupplysning och detta kan påverka din poäng - vilket minskar dina chanser att bli accepterad för bättre affärer i framtiden.



Behörighetscheckare lämnar en 'mjuk sökning' i din kreditupplysning. De visar finansiella produkter som du sannolikt kommer att accepteras för innan du ansöker om dem - utan att påverka din kreditpoäng.

Analys från kreditvärderingsföretaget Erfaren avslöjade att en av åtta personer som letade efter lån via sin jämförelsewebbplats i mars hade ett behörighetsbetyg på 0% för alla produkter.

Det betyder att de inte hade någon chans att bli accepterade för ett lån och de riskerade att skada deras kreditpoäng om de skulle göra en ansökan.



James Jones, chef för konsumentfrågor på Experian, säger: Att använda en behörighetskontrolltjänst kan göra en verklig skillnad när det gäller att få det bästa erbjudandet.

Hur man kontrollerar behörighet innan man ansöker om lån

Lite forskning tidigt kan räcka långt (Bild: iStockphoto)



Experian.co.uk har en jämförelsetjänst som låter dig veta vilka produkter du mest sannolikt kommer att accepteras för.

John Lewis Finance erbjuder potentiella låntagare chansen att kontrollera en sannolikhet att bli accepterad för personliga lån med en mjuk sökning, medan Totallymoney.com erbjuder Lånekraft -funktion , som visar dig hur sannolikt du är att få den kredit du letar efter - och sorterar ut de bästa erbjudandena.

Moneysupermarket har ett smart sökverktyg.

Det finns ett sätt att ta reda på hur mycket de är villiga att lita på dig med (Bild: E+ / Rita Young)

Under tiden många finansiella företag, inklusive Barclaycard , MBNA och Asda pengar , erbjud mjuka sökningar innan du gör en formell ansökan om deras produkter.

Läs mer

Hur du ökar din kreditpoäng
Vad ska du göra om du står på en svartlista 5 enkla steg för att öka din kreditpoäng Fakta och myter om kreditpoäng 6 bästa kreditkort för dålig kredit

Öka dina chanser till ett & apos; ja & apos;

Här är några praktiska tips för att förbättra dina chanser att bli accepterad för det lånet eller inteckningen. För mer råd eller information, se vår guide om enkla sätt att öka ditt kreditbetyg.

  • Se till att du är med i röstlängden - långivare använder detta för att bekräfta vem du är.

  • Betala tillbaka i tid varje månad.

  • Håll kreditkortsaldon under 50% av din gräns - ju lägre saldo desto bättre när du söker mer kredit.

  • Försök att betala mer än bara det lägsta varje månad - minst 10%.

  • Fortsätt inte att söka
    kredit - flera ansökningar på kort tid kommer att sätta alarmklockor som ringer av långivare som du kämpar ekonomiskt.

  • Om du inte har haft någon kredit eller mycket lite har du ingen kredithistorik som långivare kan använda för att hjälpa dem att avgöra om de ska ge dig kredit. Att driva ett löpande konto eller kreditkort ansvarsfullt, hålla sig inom gränserna och inte leva i det röda kan öka din rapport.

Se Även: