Bästa kreditkort för dålig kredit, hur de fungerar och hur man jämför dåliga kreditkort

Kreditkort

Ditt Horoskop För Imorgon

Vad är kreditkort för dålig kredit?



Om du har en dålig kredithistoria tror du förmodligen att det sista du behöver är ett kreditkort. Och det är verkligen sant om du vet att du har svårt att betala tillbaka skulden eller hålla dina utgifter i schack.



phoebe waller-bridge tuttar

Men om du använder ett kreditkort regelbundet men noggrant och betalar tillbaka det hela varje månad visar detta andra långivare att du kan lita på.



I själva verket finns det till och med kreditkort som är utformade för personer med dålig kredit så att de kan börja bygga om sina kreditpoäng efter CCJ eller bara brist på låneshistorik.

Detta är allt du behöver veta om dåliga kreditkort, hur de fungerar, hur du jämför dem och några av de bästa som finns just nu.

Hur kreditkort för dålig kredit fungerar

Kreditkort för dålig kredit finns så att låntagare kan visa att de kan använda kredit på ett ansvarsfullt sätt och inte stöta på problem.



Normalt kommer dessa kort att ha lägre kreditgränser och ta ut högre räntor, och de kommer vanligtvis inte med så många förmåner som ett mer vanligt kort.

Men om du kan använda ditt kort förnuftigt bör det öka ditt kreditbetyg och ge dig en bättre chans att bli accepterad för lån i framtiden.



Det kan till och med tillåta dig att kvalificera dig för ett mer konkurrenskraftigt kreditkort senare, vilket kan vara användbart eftersom inte alla kort handlar om att få upp skuld - många erbjuder förmåner som t.ex. pengar tillbaka , luftmil och även billigare utländska utgifter .

Kreditkort kan vara användbara på flera olika sätt utöver att bygga upp ett kreditbetyg också.

De ger dig en större flexibilitet över betalningen-vilket innebär att vissa låntagare som kämpar kan flytta från avlöningsdagslån eftersom ett kreditkort vanligtvis erbjuder upp till 56 dagars räntefri upplåning.

Kreditkort ger dig också extra skydd när du köper saker, eftersom kortleverantören och säljaren är gemensamt ansvariga. Det betyder att om något går fel kan du jaga din kortleverantör för återbetalning om du inte kan få en från säljaren.

Kreditkort för dålig kredit har vanligtvis en ganska låg kreditgräns men en hög ränta för att återspegla att du är en mer riskfylld kund.

Det betyder att det kommer att kosta dig en förmögenhet att lämna en balans på kortet, men det besegrar också syftet. Att rensa din kortskuld fullt ut varje månad kommer vanligtvis att öka din kreditpoäng eller bygga upp en positiv kredithistoria om du aldrig har haft ett lån eller en kreditprodukt tidigare.

Se bara till att du bara spenderar vad du har råd att betala tillbaka och idealiskt upprättar en autogiro för att se till att minimibeloppet betalas minst varje månad.

Använd aldrig ditt kort för kontantuttag eftersom räntorna kan vara högre och många kortleverantörer kommer att börja ta ut ränta omedelbart på uttagsautomater.

Hur man jämför kreditkort för dålig kredit

Ganska många kortleverantörer erbjuder kreditkort för dålig kredit, så det är värt att ta sig tid att jämföra vad som är tillgängligt.

Vissa har förmåner som gratis tillgång till kreditrapporter eller gratis lojalitetspoäng för stormarknader, medan andra ger dig chansen att gradvis sänka räntan.

Men inte alla dåliga kreditkort passar alla; vissa är inte tillgängliga för kunder med mer än en CCJ, andra utesluter alla utan en brittisk kredithistoria. Det är viktigt att titta noga och hitta det kort som bäst passar dina behov.

fyra i en säng tävlande dör

Det här är de fem bästa sakerna att veta när du väljer ett dåligt kreditkort:

1. Förstår APR - När du jämför kreditkort för dålig kredit ser du något som kallas en representativ årlig procentsats (APR). Den rubriksatsen är inte nödvändigtvis den kurs som du kommer att erbjudas om din ansökan lyckas. Minst 51% av accepterade kunder måste erbjudas den kursen, men du kan erbjudas en annan pris om du accepteras.

2. Planera att rensa kortet varje månad - Du kan lockas av ett kreditkort för dålig kredit som erbjuder en räntefri period på köp. Men om din kredithistorik är dålig och du vill använda det här kortet för att bygga om din kreditpoäng och disciplinera dig själv att använda ett kort på ett vettigt sätt vill du förmodligen undvika att få upp skuld.

Faktor i APR och eventuell räntefri period, men leta också efter ett kort som gör det enkelt att hantera ditt konto online eller erbjuder en användbar förmån för skuldhantering.

omröstning

Har du fått avslag på kredit?

1000+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JALÅT BLI

3. Ansök inte om massor av kort - Du kan bestämma att du, istället för att jämföra kort och sedan välja det bästa, bara ansöker om flera för att se till att minst en godkänner din ansökan. Det här är en riktigt, riktigt dålig idé.

När du ansöker om någon form av upplåning lämnar det en anteckning i din kreditfil. Tanken är att låta andra långivare veta att du har ansökt om kredit, så att det är svårare att hamna i problemskulder.

Så även om du bara har för avsikt att använda ett kort, kan ansökan om flera innebära att du får avslag på dem alla. Det är en mycket bättre idé att välja ett bra kort som du sannolikt kommer att kvalificera dig för och sedan bara ansöka om det.

4. Förvänta dig inte en hög utgiftsgräns - Om du ansöker om ett kreditkort för dålig kredit, räkna inte med att kunna spendera mycket. Kreditkortsjämförelsewebbplatser visar vanligtvis varje kortleverantörs typiska kreditgränser, ofta mellan £ 200 och £ 1500 för denna typ av kort även om det varierar.

Du kan bli frestad att ansöka om kortet med den högsta utlåningströskeln, men det betyder inte att du kommer att erbjudas den siffran. Liksom APR beror kreditgränsen på dina personliga förhållanden så att du kan erbjudas mindre.

5. Du kommer inte nödvändigtvis att kvalificera dig för varje kort - Även om dessa är kort avsedda för personer med dålig kredit, betyder det inte att du definitivt kommer att accepteras som kund.

Kontrollera om kortet utesluter kunder med nyligen konkurs eller mer än en CCJ, eller om det har en lägsta inkomst eller ålder. Vissa kort kräver till och med att du har haft kredit tidigare, så om du försöker bygga en kredithistorik från grunden måste du leta någon annanstans.

Du kan tycka att det är användbart att använda en kreditkortsjämförelsewebbplats som erbjuder en 'smart sökning' eller 'mjuk sökning', som visar dig de kort du sannolikt kommer att kvalificera dig för utan att lämna ett fotavtryck på din kreditfil.

b och q står för

Fem bästa dåliga kreditkort just nu

Dessa är några av de bästa dåliga kreditkorten på marknaden just nu.

  1. Tesco Foundation - Representativ APR - 27,5% - Detta kan vara ett användbart kort för alla som inte har någon kredithistoria eller som letar efter ett första kreditkort - med begränsningar som börjar på bara 250 £.

    Det är utformat för att erbjuda en hanterbar kreditgräns och det finns en mobilapp och textvarningstjänst som hjälper dig att hålla koll på ditt konto. En annan bra funktion är ett 0% -avtal på köp under de första 6 månaderna, så att du kan sprida kostnaden för något räntefritt.

    En annan användbar fördel med detta kort är att du tjänar Clubcard -poäng för dina utgifter - en poäng för varje 4 £ du spenderar. Ovanpå det finns ett partnerskap med kreditrapporteringsföretaget Noddle, som erbjuder dig en kreditförbättringsservice i 3 år.

    Som sagt, se till att du gör dina återbetalningar, den representativa APR är 27,5%, även om det kan gå upp till 39,9% beroende på dina omständigheter.

  2. Aqua Classic - representativ APR 27,4% - Aqua erbjuder en rad kort för personer med lägre kreditbetyg. Den klassiska erbjuder en liten kreditgräns som kan öka efter fyra månaders vettig användning, tillsammans med gratis och obegränsad tillgång till din kreditupplysning.

    Deras förskott låter dig sänka dina priser när du hanterar dina pengar och ger dig till och med en Amazon -kupong på 20 £ om du betalar i tid i två månader, det har heller inga avgifter för användning utomlands.

    Deras belöningskort erbjuder människor ett 0,5% cashback -avtal (upp till £ 100 per år) på sina utgifter utan avgifter för användning utomlands om du betalar i tid.

    Du får också fri tillgång till din kreditupplysning och textpåminnelser när betalningar ska göras.

  3. Capital One 0 % Balansöverföring - representant APR 34,9 % - Detta kort har en representativ APR på 34,9% och ger en kreditgräns på mellan £ 200 och £ 1500.

    Det finns också upp till två valfria kreditgränshöjningar om året, beroende på behörighet.

    Du kan ansöka även om du tidigare haft CCJ eller standardvärden - men det är inte en för personer som inte har haft någon form av kredit tidigare.

  4. Barclaycard Initial - representativ APR 34,9% - Detta kreditkort för dålig kredit har en APR på 34,9%. Du får också 0% ränta på köp under de första 3 månaderna.

    För att kvalificera dig för detta kort kan du dock inte ha haft mer än en CCJ och du behöver en årsinkomst på mer än £ 3000.

    Ett extra plus är fri tillgång till din kreditpoäng, så att du kan se hur du mår och att dina ansträngningar lönar sig.

  5. Chrome -kort - 24,7% apr - Med ett utlovat svar inom 60 sekunder får du snabbt reda på om du kvalificerar dig för ett Chrome -kort.

    Priset är lågt för ett kreditbyggarkort, och det finns varningar via e -post och textmeddelanden, samt en app och onlinetjänster. Kreditgränserna börjar på £ 250, men du kan bygga dem upp till £ 4000 över tid.

Läs mer

Allt du behöver veta om kreditupplysningar
Hur du höjer ditt kreditbetyg Kontrollera din kreditupplysning gratis 5 myter om kreditupplysningar Vad banker ser när du ansöker om lån

Två viktiga varningar

För det första kan de flesta kreditkort ta ut kontanter via ett hål i väggen, men det här är en riktigt dålig idé.

Det riskerar inte bara att locka dig att spendera mer än du borde, men dessa transaktioner har vanligtvis en extra avgift på cirka 3%.

Vissa kreditkortsföretag börjar ta ut räntor direkt när du tar ut kontanter, så det kan verkligen vara ett dyrt misstag.

För det andra, se upp för tillägg. Ett av de sätt som företag tjänar pengar på personer med dessa kort är genom att sälja dem ytterligare tjänster, försäkringar och liknande för att följa med kortet.

Om dessa erbjuds, se till att du faktiskt vill ha dem, varifrån pengarna kommer (det vill säga att de bara läggs till i ditt saldo - och så kan det öka din skuld) och lämnar inte bara betala för en tjänst du inte gör behöver.

Se Även: