Vad ser bankerna när de tittar på ditt kreditregister? Vi avslöjar allt

Equifax Inc.

Ditt Horoskop För Imorgon

Kanske tror du inte att din kreditpoäng är en stor sak. Men du skulle ha fel.



Din kreditpoäng och kreditrekord kan ha stor inverkan på din ekonomi - i själva verket riskerar mer än 20 miljoner människor att bli avvisade för bolån, lån och kreditkort eftersom finansiella leverantörer blir mindre villiga att låna ut till dem med kreditrapporter under genomsnittet.



Euro 2016 lagranking

Forskning från Amigo Loans avslöjar att många kan avvisas orättvist eftersom mer än var tredje person som har kontrollerat sina kreditpoäng har hittat fel i sin fil.



Här är vår guide för alla kreditupplysningar för att hjälpa dig att se till att du får de billigaste låneräntorna i framtiden.

Vad är mitt kreditrekord?

Det finns tre sedan länge etablerade kreditreferensbyråer i Storbritannien Equifax , Erfaren och Callcredit och de behåller var och en detaljer om hur du tidigare har hanterat dina pengar på ditt 'kreditregister'.

Din kreditupplysning visar eventuell upplåning du har nu och hur du har hanterat det tidigare. Till exempel kommer det att beskriva alla dina kreditkorts- och lånesaldon och flagga om du har missat några återbetalningar under de senaste sex åren.



Det visar också om du har ansökt om finansiering - kreditkort, lån, hyresköp eller till och med ett mobiltelefonkontrakt.

Du måste kontrollera ditt register för att säkerställa att all information är korrekt, eftersom misstag kan ha stor inverkan på om du blir godkänd för finansiering i framtiden och innebär att du får en högre ränta. Och för att hålla utkik efter tidiga tecken på bedräglig finansiell verksamhet i ditt namn.



Vad är min kreditpoäng?

Vad är det och vad betyder det? (Bild: Getty)

Detta är ett tresiffrigt tal som beräknas med hjälp av informationen som finns på din kreditupplysning.

Poängintervallet beror på vilken leverantör du använder men vanligtvis är det från 0-700 eller 0-1000 med ju högre siffra desto bättre är din poäng och desto större chans har du att bli accepterad för finansiering till de lägsta räntorna.

Massor av faktorer påverkar din poäng, inklusive missade räkningar, obehöriga checkkrediter och avslag på kreditansökningar.

Varje kreditpoäng kommer att ha lite olika kategorier men de är i stort sett lika.

  • 0 - 120 = Dåligt och det är osannolikt att du accepteras för kredit, men det finns sätt du kan förbättra din poäng.

  • 121 - 420 = Rättvist och du kommer sannolikt att accepteras för en rad krediterbjudanden.

  • 421 - 825 = Bra - och du kommer sannolikt att bli godkänd för kredit till konkurrenskraftiga priser.

  • 826 - 1000 = Utmärkt och du kommer sannolikt att accepteras för kredit till de bästa priserna.

    holly willoughby i morse

Långivare fattar inte sitt beslut enbart baserat på din kreditpoäng, de gör också sina egna kontroller (kallas ofta ett styrkort), men en hög poäng brukar vanligtvis innebära att du har en mycket bättre chans att få din ansökan godkänd.

Läs mer

Allt du behöver veta om kreditupplysningar
Hur du höjer ditt kreditbetyg Kontrollera din kreditupplysning gratis 5 myter om kreditupplysningar Vad banker ser när du ansöker om lån

Rädd att ansöka om kredit om du får avslag?

Nyare företag Nodda , ClearScore och Helt pengar alla erbjuder gratis tjänster för att hjälpa dig att förstå ditt kreditregister och spåra din poäng månad för månad.

Ett annat användbart verktyg från Totally Money är en behörighetskontroll - där ditt kreditregister kontrolleras mot alla kreditkort på marknaden och det berättar vilka du är mest sannolikt att bli accepterad för.

Till exempel kan det föreslå två eller tre kort som du har 90% eller 95% chans att bli accepterad för. En användbar indikator om du har en mindre än perfekt kreditupplysning och inte vill riskera att bli avvisad eftersom det kommer att ha en negativ inverkan på din kreditpoäng.

Vissa kreditreferensleverantörer kommer att locka dig att registrera dig för en förbättrad tjänst med extra klockor och visselpipor ofta på grundval av att det skulle tillåta dig att bli varnad om potentiella bedrägerier på ditt konto i ett mycket tidigt skede.

Även om detta kan tilltala vissa kan det ge dig tillbaka cirka £ 15 per månad. Du måste överväga om det är värt att betala ut £ 180 per år när du kan se ditt kreditregister gratis varje månad.

6 steg för att komma till rätta med din kreditpoäng

  1. Bli Medlem - Det finns ett antal alternativ att välja mellan, vi föreslår att du registrerar dig med minst två av följande för deras gratis tjänster:
    experian.co.uk
    clearscore.com
    noddle.co.uk
    equifax.co.uk
    heltmoney.com (för kreditkortets behörighetskontroll)

  2. Kontrollera dina uppgifter - Se till att du är registrerad på valsedeln på din nuvarande adress. Om inte kan det orsaka förseningar när du ansöker om kredit, och vissa långivare kan tacka nej till dig om de inte kan bekräfta var du bor.

    Om du planerar att låna pengar inom en snar framtid, kontrollera din kreditpoäng innan du ansöker. Om det finns misstag eller bedräglig aktivitet som anges mot ditt namn kan de korrigeras för att förbättra ditt betyg och din chans att bli godkänd för kredit.

    Om du har haft tidigare kreditproblem och det fanns speciella omständigheter som att förlora ditt jobb ELLER Ett familjesöd kan du förklara detta i din rapport genom att lägga till ett meddelande om rättelse till eventuella sena betalningar från denna period.

  3. Känn din poäng och vad det betyder - Se till att du förstår din nuvarande situation och hur den kan påverka din chans att låna pengar - vidta åtgärder för att förbättra den enligt följande.

  4. Vidta åtgärder - Stäng konton som du inte längre använder. Mycket oanvänd kredit (t.ex. kreditkortsgränser som du inte har använt i åldrar) kan påverka ditt betyg negativt. Det kan också göra dig mer sårbar för bedrägerier.

    Om du hade ekonomiska länkar till andra personer som inte längre är relevanta (t.ex. en före detta partner), be om att de tas bort från dina poster eftersom de kan påverka din förmåga att få kredit.

  5. Överväg ny kredit för att förbättra din poäng - Ett sätt att förbättra din poäng är att ta ut ett kreditkort och göra regelbundna återbetalningar - det kan låta konstigt, men andra långivare kommer att leta efter bevis för att du konsekvent kan hantera dina ekonomiska åtaganden.

    Det finns kreditbyggarkort, men räntorna är höga, så se till att du bara använder dem för mindre transaktioner och betalar kontoutdraget i sin helhet varje månad - på så sätt kommer det inte att kosta dig ett öre.

  6. Övervaka dina framsteg - Många leverantörer kommer att skicka din rapport och/eller poäng varje månad till dig - håll koll på den. Det är en bra vana att anta och lika viktigt som att hantera din månadsbudget och kontrollera dina kontoutdrag.

Se Även: