BBC antikviteter stjärna Charles Hanson om att bekämpa cancer och hantera förlusten av dödfött barn

Verkliga Livshistorier

Ditt Horoskop För Imorgon

Charles Hanson och fru Rebecca

Tragedi: Charles Hanson och fru Rebecca



När kändisauktionären Charles Hanson från BBC: s Antiques Road Trip och Bargain Hunt fick diagnosen testikelcancer i augusti förra året, var han fast besluten att återhämta sig i tid till att hans pojke föddes.



Men bara några veckor senare fick Charles, 35, och fru Rebecca, 29, från Etwall, Derbyshire, ännu mer sorg när Tommy var dödfödd.



Charles, som kör Bupa Great North Run nästa månad till stöd för sorgens välgörenhet Sands, påminner om de tragiska händelserna.

Att få diagnosen testikelcancer var en riktig chock. Jag har varit frisk och frisk i flera år så du tror inte att något sådant kommer att få dig.

Det hade varit en hektisk sommar med filmning och auktioner, men i augusti förra året hade jag precis kommit ut ur duschen när jag märkte att det kändes fel.



Jag trodde att det kan vara något annat men jag gick till min läkare som skickade mig för tester på Royal Derby Hospital.

Åh nej, jag hade två typer av cancer på min vänstra testikel och opererades för att ta bort den den 23 augusti 2012.



Vad jag har lärt mig är att oavsett vad du känner eller tycker, du får aldrig vara avvisande för tyvärr är det här scenariot där ute för att skada dig. Jag hade inga symtom, inga värk eller värk. Jag mådde bra. Jag undrade om jag hade lämnat det för sent och skulle dö.

Men min gret och beslutsamhet var att komma till julen och vara där för min fru och vår son som skulle beräknas på juldagen. Han var vår ledstjärna.

Operationen för att ta bort hela vänstra testikeln skedde snabbt och jag tillbringade ett par dagar på sjukhuset med att återhämta mig.

ung flicka stora bröst

Eftersom vi ville ha fler barn ville läkarna behålla min fertilitet så att jag inte hade cellegift, även om jag skulle övervakas regelbundet.

Sedan gick jag hem och min fru skötte mig om att bli frisk, trots att hon var 28 veckor gravid.

Vi var precis på väg till den spännande scenen. Vi hade några skanningsbilder av Tommy i livmodern och min fru skulle visa mig bilderna medan jag återhämtade mig. Vi visste att vi fick en pojke och hade börjat dekorera barnkammaren hemma.

I början av september tänkte vi, tack och lov, saker kommer att bli bra.

På onsdagen gick vi för att träffa barnmorskan, som sa till oss: Du har en hoppbaby. Han mår bra, du har inga bekymmer alls.

Vi trodde att allt skulle bli helt bra, så med det i åtanke gick vi till en förlossningskurs dagen efter och började lära oss lite mer om att ta hand om en nyfödd. För första gången kändes det verkligt att jag skulle bli pappa.

Men följande lördagsmorgon vaknade Rebecca och sa, jag har inte känt barnet röra sig, det är lite konstigt. Vi var inte alltför oroliga eftersom allt hade varit bra, men vi tog oss till den lokala medicinska kliniken för att kontrollera.

Jag trodde att allt skulle bli bra. Det är lördag morgon, precis som jag Tommy kanske vill ha en liten lögn.

storebror 2013 line up

När jag var på tv kände barnmorskan igen mig och var först bubblig och flytande - sedan kom stetoskopet ut. Först rörde hon sig mycket långsamt över magen, sedan blev stetoskopet mer hektiskt. Mitt hjärta var i min mun. Jag visste från hennes blick och hur stetoskopet rörde sig att saker och ting inte stämde. Det var den värsta känslan.

Sedan var det faktiskt barnmorskan som började fälla en tår och hon sa, jag hör inget hjärtslag, jag tror inte att barnet lever. Jag blev riktigt upprörd, jag tror att min fru bara var i chock. Det är skrämmande hur snabbt saker plötsligt kan gå fel.

Vi blev tillsagda att gå iväg till sjukhuset för att fastställa bebisens status. Jag kunde precis köra bil med tårar rinnande i ansiktet. Jag tror att det var den första chocken eftersom vi skulle se fram emot efter min återhämtning och nu hade detta hänt. Min fru satt bara där i tystnad.

På sjukhuset gjorde Rebecca en skanning, men hon trodde fortfarande inte att det var sant att vår bebis hade dött, så vi hade en andra skanning.

Jag ville inte titta på bildskärmen men min fru gjorde det och hon kunde se att vår vackra pojke inte rörde sig alls.

Det var ett fruktansvärt ögonblick. Det verkar som om navelsträngen hade lindats runt halsen två gånger.

Från lördag lunchtid stannade vi där till måndag kväll när min fru var tvungen att föda.

Istället för att vara ett lyckligt tillfälle fick vi bara gå igenom den upprörande upplevelsen. Jag låg på sjukhussängen bredvid min upprörda fru och tänkte Varför oss, varför jag?

Vi ringde vår baby Thomas Tommy William Hanson. Han var en vacker pojke.

Han var perfekt formad och hade mina armar och ben och min frus sidoprofil. Du kunde se hans identitet men naturligtvis hade han gått bort.

Vi kunde spendera cirka 24 timmar med honom. Att hålla honom var den mest minnesvärda och rörliga tiden. Vi satt tillsammans, bara vi tre och pratade. Vi tog honom till och med utanför för att uppleva dagsljuset.

Dagen vi åkte dit var min frus 29 -årsdag, så jag sprang ner till sjukhusbutiken för att köpa en ask choklad för att trösta henne.

När jag gick in såg jag en ung man hålla i en ballong som läste Bra gjort! En pojke! Det var hjärtskärande men jag lyckades ändå gratulera honom.

Det är det svåraste att gå ut från arbetsavdelningen utan något i famnen när du ser alla andra mammor och pappor fulla av glädje. Du känner helt motsatsen till de andra föräldrarna.

Det enda som tröstade oss var minnesboxen som gavs av Derby Sands (välgörenheten Stillbirth och Neonatal Death).

Var och en kostar £ 15.

janet jackson/justin timberlake

Det är en plats där vi förvarar hans minnen som hans ulltäcke, handleds- och fotledstaggar, nalle, fotografier, hans hand och fotavtryck.

Vi förvarar det på vårt toalettbord hemma så att han fortfarande är med oss.

Det känns som att sorgen aldrig kommer att ta slut, men det är en skattkista med ovärderliga minnen som ingen kan ta bort.

Vi kommer aldrig att glömma Tommy, han kommer alltid att vara en speciell person i vårt liv och jag är säker på att vi varje år kommer att fira hans födelsedag.

Efter att ha levt 34 år utan alltför stora besvär var testikelcancer följt av vår förlust det svåraste i mitt liv.

Vi är alla så 'Royal Babyfied' med historier och bilder av prins George, men människor glömmer att varje dag är 17 barn dödfödda eller dör i Storbritannien.

Och det finns så många föräldrar utan minnesboxar.

Det är därför jag började träna för Great North Run med 16 andra kollegor från Antiques Road Trip som representerade de 17 barnen som var dödfödda.

Om vi ​​kan samla in pengar för att köpa fler av dessa lådor kan vi ge efterlämnade mammor och pappor något att uppskatta.

Som berättat för Warren Manger

Bupa Great North Run

Bupa Great North Run är Storbritanniens största evenemang för massdeltagande . Det kommer att omfatta idrottare i världsklass Mo Farah, Haile Gebrselassie och Kenenisa Bekele, plus 56 000 andra löpare. Evenemanget visas live på BBC One söndagen den 15 september mellan 9.30 och 13.30.

För information gå till www.greatrun.org

Om du vill stödja Charles och Derby SANDS. besök www.justgiving.com/antiquesroadtrip .

Se Även: