Gary Glitter-rättegång: Star 'hade på sig en paljettdräkt i silver när han misshandlade 13-årig tjej'

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Gary Glitter anländer till Southwark Crown Court

Anklagad: Gary Glitter åtalas för en rad brott(Bild: IF)



Popstjärnan Gary Glitter bar en silverpallad jumpsuit när han famnade en 13-årig tjej, hörde en domstol.



Glamrocksångaren ska ha skjutit handen upp i flickans kjol efter att ha presenterats för hennes backstage efter en föreställning på 1970 -talet.



Jurymedlemmar hörde hur Glitter, det riktiga namnet Paul Gadd, fortfarande var i hans scenkläder när flickan presenterades för honom av sin mammas partner, som hade kopplingar i musikindustrin.

Kvinnan sa till Londons Southwark Crown Court: 'Gary Glitter var min idol, och han (mammas partner) sa att han skulle ordna så att jag skulle åka dit och se honom på konsert och träffa honom efteråt.'

den yngsta farfar någonsin
Gary Glitter uppträdde på Rainbow Theatre i London, 1974

Showman: Gary Glitter uppträdde 1974 (Bild: Rex)



Nu 48 år gammal beskrev hon att titta på showen och sedan föras bakom scenen för att träffa stjärnan.

Hon fortsatte: 'Min mammas partner knackade på dörren och det var inte en vanlig knackning - det var så här (hon visade en rytmisk knackning).'



Juryn hörde att den unga tjejen, tillsammans med sin mamma och hennes partner, blev inbjuden till omklädningsrummet där Glitter satt med sin livvakt.

'Han (Glitter) bar sin klädsel som han bar på scenen - en silverpalled jumpsuit med silverplattformskängor och dragkedjan kom ungefär halvvägs ner så att du kunde se hans bröst,' sa hon.

daglig spegel manchester united

John Price QC, åklagare, frågade kvinnan om artistens hår fortfarande var där.

Hon svarade att det var och att det var svart och tillade att hans hud såg blek ut och att sångaren påstås ha sagt att han trodde att han skulle få influensa.

Gary Glitter på & apos; Saturday Scene Awards & apos; 1975

Rättsfall: Glamrocksångaren står inför allvarliga anklagelser (Bild: Rex)

Domstolen fick höra att Glitter efter ett tag frågade om flickan - som hade en lila kjol och skjorta - kunde vara ensam med honom och att hans livvakt, hennes mamma och hennes mammas partner lämnade.

fel man missar

Det snyftande vittnet beskrev vad som hände sedan och sa: ”Han bad mig att sitta i knät, vilket jag gjorde. Han bad mig sedan om en kyss, som jag gav honom en peck på läpparna. Han bad mig sedan om en ny kyss och jag gav honom en ny puss på läpparna.

Glitter kysste sedan flickan mer kraftfullt, innan han gled hans hand upp i kjolen och anstötligt anföll henne, hörde jurymedlemmarna.

Det påstådda offret sa att prövningen varade i cirka 10 minuter och slutade bara när det knackade på omklädningsdörren.

På frågan om sångerskan hade sagt något till henne under händelsen svarade kvinnan: 'Han frågade om jag gillade det.'

Allmänna synpunkter på Southwark Crown Court

Rättegång: Den tidigare sångaren förekommer i Southwark Crown Court (Bild: PA)

Fortfarande snyftande sa hon till jurymedlemmarna att hon sa till honom att hon gjorde det, och hade då menat det.

asda öppettider påsk 2019

Efter att hennes mamma, hennes mammas partner och Glitter livvakt kom in i rummet igen, erbjöd sångerskan att hämta skolflickan i hans chauffördrivna bil och ta henne till sitt hem i Buckinghamshire, inom en snar framtid, sa det .

50 cent viktminskning

Men detta hände aldrig, och i bilen på väg tillbaka från konserten berättade skolflickan inte för någon om detaljerna i hennes möte med stjärnan.

På frågan varför inte svarade hon: 'För att han sa att det var hans och min hemlighet. Jag sa att jag inte skulle berätta för någon. '

Den påstådda händelsen sägs ha ägt rum mellan oktober 1979 och december 1980, och Glitter anklagas för två fall av grov misshandel.

70-åringen, från Marylebone i centrala London, anklagas också för en rättegång för våldsförsök och en annan för grov misshandel mot en tjej under 13 år 1975.

I förhållande till en andra klagande åtalas han för fyra fall av grov misshandel, en för att ha tvingat flickan med alkohol i avsikt att 'bedöva eller överväldiga' henne för att ha sex med henne och ytterligare åtal för olagligt umgänge med en tjej under 13 år.

Han förnekar anklagelserna. Rättegången fortsätter.

Se Även: