Man Utds tre skäl att oroa sig efter att Portugal dumpade ur Euro 2020 av Belgien

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Portugals drömmar om att behålla sin EM -titel är över efter att de dumpades av Belgien i Sevilla.



Thorgan Hazards svängande strejk i första halvlek säkerställde en plats i åtta sista för Roberto Martinez talangfulla sida.



Kevin de Bruynes skada kommer att vara ett problem för Belgien, men att hålla på för seger över det mycket fancied Portugal kommer att ge dem en enorm tro på väg in i kvartsfinalen.



Portugal lämnades under tiden frustrerade av en missad möjlighet då de inte lyckades låsa upp dörren till ett motståndskraftigt försvar.

Manchester United -stjärnorna Diogo Dalot och Bruno Fernandes lyckades inte imponera när portugisiska förhoppningar slogs ut.

Spegelfotboll har tittat på tre bekymmer United -chefen Ole Gunnar Solskjær kan ha efter Portugals utträde.



Bruno Fernandes kunde inte få Portugal att bli ett liv efter en frustrerande turnering

Bruno Fernandes kunde inte få Portugal att bli ett liv efter en frustrerande turnering

Fernandes trötthet

Bruno Fernandes & apos; brist på form vid Euro 2020 har kommit som en chock med tanke på hans oumbärliga roll på Old Trafford.



Den talismaniska United -spelaren tappades för det sista gruppspelet av portugisiska chefen Fernando Santo efter att ha sett trött ut och ersatte Bernardo Silva tidigt i andra halvlek mot Belgien.

26-åringen gjorde skillnad efter sin ankomst, men kunde inte utlösa en kvittering när hans nation kraschade ut.

Kan Manchester United utmana om Premier League -titeln nästa säsong? Låt oss veta i kommentarerna nedan

marie lise volpeliere pierrot

Han har blivit vördad i United för sin skicklighet framför målet men hans okarakteristiska uppvisningar kan tillskrivas trötthet.

Sedan fotbollen återvände efter lockdown för 12 månader sedan har Fernandes varit med i 84 matcher.

Hans sommarvila kommer att vara välkommen för Solskjär som måste vara flitig i hur han utnyttjar sin stjärnman under den nya säsongen efter en ansträngande kampanj.

Delar dilemmat

Solskjaers problemställningar i sommar inkluderar högerback med tävling som behövs för förstahandsvalet Aaron Wan-Bissaka

fårkött klädt till lamm

Dalot, som tillbringade förra säsongen utlånad i AC Milan, gjorde lite för att ge svaret för norrmannen efter att ha fått bara sin andra Portugal-start i 16-årsmatchen.

22-åringen hade en blandad kväll, plockade upp en bokning för en foul på Eden Hazard och visade de defensiva sårbarheter som har lämnat hans Old Trafford-framtid ser osäker ut.

Solskjær kan fortfarande inte vara övertygad om att Dalot kan ersätta Wan-Bissaka och tvinga honom att gå in på marknaden och fördjupa sig i sin överföringsbudget.

Atletico Madrid-högerbacken Kieran Trippier är för närvarande i tjänst med England vid euron och kan visa sig vara ett mer önskvärt alternativ än Dalot.

Bury-född Trippier har varit starkt kopplad till en flytt till United och hans familj är alla Red Devils-fans.

Ronaldo -tävling

Ronaldo har kopplats till en flytt från Juventus i sommar

Ronaldo har kopplats till en bortgång från Juventus i sommar

Portugal har kanske inte gått distansen, men Ronaldo fick chansen att visa upp sitt geni igen vid Euro 2020.

Vissa var dåligt rådda att ifrågasätta ikonens förmåga att fortfarande leverera men fyra mål i turneringen bevisar att 36-åringen fortfarande är bland eliten.

Ronaldo kommer att bli förkrossad över att han inte kunde inspirera till ytterligare ett lopp till finalen för sin nation, men han har återigen bevisat att han är ett önskvärt transferalternativ för toppsidor även i skymningen av sin karriär.

Han har kopplats till en återkomst till United i sommar efter tvivel om hans framtid i Juventus efter att Massimiliano Allegri blev utnämnd på nytt.

Men United skulle utan tvekan möta mer konkurrens om de på allvar skulle driva ett drag efter den senaste onödiga påminnelsen om hans briljans.

Se Även: