Vilken ålder kan du lära dig att köra? Allt du behöver veta om att komma på vägen

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Prins Edvards son James är kanske bara 10 år gammal, men han avbildades med sitt livs tid bakom ratten på en ganska stor Land Rover över påskhelgen.



James, officiellt känd som Viscount Severn, satt på någons knä när han tog bilen en tur runt Windsor Castle.



Även om du kanske tycker att det här är ganska ungt att köra, är det helt lagligt eftersom han var på privat mark snarare än en allmän väg.



Men det väcker frågan om när du kan sätta dig bakom ratten innan du träffar den magiska 17 -årsåldern och när du verkligen inte får göra det.

Att lära sig att köra bil före 17 års ålder kan vara en användbar färdighet (Bild: Ikonisk)

Kan jag köra bil innan jag fyller 17?

Det enkla svaret är att det inte finns något enkelt svar på denna fråga. Om du vill köra på allmänna vägar måste du vara 17 år och inneha ett provisoriskt eller fullt körkort samt ha försäkring. din bil måste också ha en MOT och vägskatt.



Du kommer att behöva visa L -skyltar och följa med någon som är 21 år eller äldre som har haft en giltig licens i minst tre år. Du kan inte heller köra på motorvägar förrän du har full körkort.

Viss förvirring kan uppstå över den officiella köråldern som du kan ansöka om ett provisoriskt körkort när du är 15 år och 9 månader.



Men det här är på plats så att du kan lära dig att köra moped när du fyller 16. Det betyder inte att du kan hoppa i en bil så snart du får den.

Du kan få expertundervisning innan du fyller 17 år (Bild: iStockphoto)

Hur gammal måste jag vara för att köra moped?

Du kan köra moped innan du lagligt kan köra bil, men du behöver din preliminära licens och din KBT innan du gör det.

CBT står för obligatorisk grundutbildning och är en kurs du måste gå innan du lagligt får ta en motorcykel på vägen. Men oroa dig inte för att misslyckas med CBT eftersom det inte är den typen av kurser det är och du måste helt enkelt slutföra det snarare än att & passera & apos ;.

När du väl har din KBT kan du ta dig ut på vägarna (Bild: Getty)

När du har din CBT kan du åka moped om du är 16 år eller äldre eller en motorcykel upp till 125cc och med en effekt på upp till 11kW om du är 17 år eller äldre, men du måste använda L -plattor.

Du måste klara hela ditt moped- eller motorcykeltest inom 2 år, eller så måste du antingen ta CBT igen eller sluta åka.

Kan jag köra på privat mark innan jag fyller 17?

Ja det kan du, men du måste antingen äga marken eller ha tillstånd från den som gör det.

Om du är på privat mark behöver du inte vara försäkrad eller ha en MoT eller andra juridiska dokument.

Buckingham Palace avböjde att kommentera det unga kungliga James äventyr i helgen, men en källa sa att han var under uppsikt av en vuxen och på privat mark. Därför behövdes ingen licens.

En talesman för AA sa att även om inga brott begåtts skulle vi inte vilja uppmuntra denna typ av beteende.

Föreningen tillade att försäkringsgivare inte skulle betala ut för en olycka på privat mark om bilen kördes av en minderårig.

Men var medveten om att det finns strikta regler för vad som kan beskrivas som privat mark. En stormarknad eller pubparkering, medan tekniskt privat mark, är också tillgänglig för allmänheten så enligt Vägtrafiklagen reglerna för allmänna vägar kommer att gälla.

michael jackson jordan chandler

Du behöver all rätt dokumentation innan du ger dig ut på vägarna (Bild: Fotografens val)

Kan jag göra en körkurs innan jag är 17?

James är inte den enda ungen som sätter sig bakom ratten, eftersom det finns brittiska företag som erbjuder körupplevelser för barn så unga som 10 år på privat mark.

En talesman för AA sa till NEWSAM: Det finns många bevis som tyder på att unga människor som går igenom denna typ av pre-17-undervisning slutar klara sina körprov ganska snabbt eftersom de har byggt upp mycket skicklighet i att hantera bil.

'Och ​​förutsatt att de är under övervakning kan det ge värdefull erfarenhet av att hantera och hantera en bil och förstå hur den fungerar och alla säkerhetsfrågor som följer med det.

Den anekdotiska upplevelsen är att unga människor som har byggt upp den här typen av erfarenheter hamnar med färre olyckor och färre körfel än de som inte gör det, vilket är intressant.

Det finns många olika företag som erbjuder körupplevelser för dem under 17 år - ner till 10 år.

Huvudkriterierna för deltagande är höjd, med de flesta företag som anger att barn måste vara över 1,5 meter långa. Du måste också kunna läsa en registreringsskylt från 20,5 meter.

Alla lektioner kommer att tas av expertkörlärare i bilar med dubbel kontroll. Bland dem som erbjuder unga förarupplevelser är AA , som har lektioner tillgängliga för 11-16-åringar, med en kvalificerad instruktör.

Vissa lektioner äger rum i en simulerad vägmiljö, som kan hjälpa till att vänja unga förare vid verkliga situationer. Detta är ett bra sätt att bygga upp förtroende för unga förare och kan vara ett steg i rätt riktning mot att göra dem säkrare förare.

Enligt körsäkerhet välgörenhet Broms , förare i åldern 17-19 år utgör bara 1,5% av brittiska körkortsinnehavare, men är inblandade i 9% av dödliga och allvarliga olyckor där de är föraren.

Forskning visar att ungdomar och oerfarenhet är två viktiga bidragande faktorer till denna chillande statistik, och unga förarkurser kan ge ungdomar erfarenhet och därmed vägkänsla för att köra mer kompetent och säkert.

Andra företag erbjuder till och med chansen att köra superbilar i en spårmiljö , inklusive Ferraris och Porsches.

Du kan gå iväg på en fyrhjuling , kör en ledad lastbil, kör 4x4ing i Land Rovers som unga kungliga James, eller till och med prova stuntkörningssessioner.

Om du vill kan du läsa mer om vad elevförare behöver lära sig besöka DVLA Car and Light Van Driving Syllabus .

Se Även: