Prinsessan Beatrice gav en mycket dyr gåva av drottningen men fick inte behålla den

Royals

Ditt Horoskop För Imorgon

Prinsessan Beatrice firar sin 34-årsdag idag - och det är troligt att hon kommer att få några fina presenter.



Hon kan nog räkna med några speciella presenter från sin man Edoardo Mapelli Mozzi samt hennes mormor drottningen . Hennes Majestät är känd för att skämma bort sina barnbarn och har tidigare behandlat båda Prins William och Prins Harry till vackra hem på sina bröllopsdagar. Och det verkar som att monarken också gjorde detsamma för Beatrice såväl som hennes yngre syster Prinsessan Eugenie . År 1997 tros det att hon plaskade ut till Birch Hall - en georgisk herrgård med sju sovrum i Surrey - som hon gav till systrarna, som var bara sju och nio vid den tiden.



  Beatrice med sin mormor drottningen
Beatrice med sin mormor drottningen ( Bild: PA)

Det fantastiska huset har en tennisbana, pool och ett separat hus med två sovrum på den fem hektar stora tomten, så det låter som att det skulle ha varit det perfekta hemmet för prinsessorna och deras mamma Sarah Ferguson .



Beatrice och Eugenie flyttade dock aldrig in och det stod tomt i två år.

linda harrison ade adepitan

Det beror på att Fergie enligt uppgift vägrade att flytta in och sa att hon inte hade råd med de enorma drifts- och underhållskostnaderna, rapporterar Mail.

Så två år efter att drottningen köpte den såldes den med fastighetsmäklare som sa att försäljningen berodde på en förändring av omständigheterna.



chris off love island
  Beatrice på bilden med sin man Edoardo Mapelli Mozzi och hennes yngre syster prinsessan Eugenie
Beatrice på bilden med sin man Edoardo Mapelli Mozzi och hennes yngre syster prinsessan Eugenie ( Bild: AFP via Getty Images)

Älskar kungligheterna? Anmäl dig till NEWSAM:s dagliga nyhetsbrev för att få alla de senaste nyheterna om drottningen, Charles, Kate, Wills, Meghan, Harry och resten av The Firm. Klicka här för att registrera dig .

Det rapporterades att pengarna placerades i ett förtroende för systrarna att få tillgång till när de var äldre.



När Andrew Russell, från fastighetsmäklarna Strutt & Parker, talade vid tidpunkten för den andra försäljningen, sa till Mail: 'Det är förmodligen ett av de allra bästa av norra Surreys byhus, det är inte många som kommer ut på marknaden.

  Beatrice med mamma Sarah Ferguson
Beatrice med mamma Sarah Ferguson

'Själva huset är en mycket attraktiv och imponerande fastighet. Vissa av rummen är egentligen ganska dramatiska, med högt i tak och helfönster från golv till tak.

'Ägarna köpte det av förvaltarna som agerade för drottningen 1999. Förvaltarna köpte det 1997 för prinsessorna och jag föreställer mig att det valdes för att det är ett vackert hus i en populär by och trädgårdarna är ett riktigt drag, det är mer som parklandskap. Men de flyttade aldrig in.'

Det är dock inte den enda gåvan som Hennes Majestät har skänkt Beatrice - hennes femte barnbarn.

  Prinsessan Beatrice och maken Edoardo Mapelli Mozzi tillsammans med drottningen och den avlidne prins Philip på deras bröllopsdag
Prinsessan Beatrice och maken Edoardo Mapelli Mozzi tillsammans med drottningen och den avlidne prins Philip på deras bröllopsdag ( Bild: PA)

Beatrice gifte sig med maken Edoardo Mapelli Mozzi i en avskalad ceremoni i juli 2020 på grund av stränga Covid-restriktioner vid den tiden.

100 änglar nummer kärlek

Drottningen och sen Prins Philip var bland det lilla antalet gäster - och för den stora dagen, Beatrice bar en klänning direkt från Hennes Majestäts garderob.

Klänningen designades av Norman Hartnell, där drottningen hade burit den vid flera glittriga tillfällen på 1960-talet.

Beatrice bar också Queen Mary diamond fransar tiara som också var utlånad av drottningen och till och med bars av monarken på hennes bröllopsdag.

Den kungliga författaren Penny Junor sade då: 'Det är verkligen rörande att drottningen visade sådan solidaritet med henne, särskilt med diadem som hon själv var gift i talar volymer.

'Jag tycker att det visar hur förtjusta hennes morföräldrar är i henne, det är verkligen hjärtevärmande.'

påvens bluffdödares dans

Se Även: