Luke Campbell om Ryan Garcia -nederlag, arv och framtidsplaner inför ringen

Boxning

Ditt Horoskop För Imorgon

Som så många kommer Luke Campbell att se tillbaka på 2020 som året som aldrig varit.



Campbell, 33, har haft en grym karriär i professionella led men var övertygad om att saker äntligen föll på plats.



Han kände redan att han hade erövrat tragedin för att bli världsmästare när han kämpade mot Jorge Linares två veckor efter sin fars tragiska död, bara för ett splittrat beslut att gå emot honom.



Efter ombyggnaden tog han kilo-för-pund-kungen Vasily Lomachenko avståndet men fick inte riktigt nicken i en thriller på O2 Arena 2019.

Trots det nederlaget kom han in i 2020 på grund av sin prestation och säker på att han var i den bästa formen i sin karriär.

Luke Campbell fick betygsätta året som aldrig var efter att ha varit i sitt livs bästa form 2020

Luke Campbell fick betygsätta året som aldrig var efter att ha varit i sitt livs bästa form 2020



Jag känner att jag verkligen missade 2020, erkänner Campbell. Jag tror att 2020 förmodligen skulle bli det bästa i min karriär.

Jag kämpade för att vara Fortuna i april 2020 och jag flög i lägret. Jag mådde bra fysiskt och psykiskt.



Jag presterade ur min hud under träning och jag surrade i 90% av det året. Jag var sugen på att gå. Då kämpade jag inte en gång.

När Campbell äntligen återvände till ringen var det som bortakämpar mot stigande stjärna Ryan Garcia i Texas den 2 januari.

Det gav mig ingen rättvisa att komma in i ringen med Garcia efter att ha haft 16 månader i ringen, och 16 månader, för att inte göra lätt en gång, säger Campbell.

Självklart gör jag inga ursäkter, men om jag hade varit aktiv och kämpat en eller två gånger under 2020 hade bollen rullat och jag hade säkert byggt fart i den kampen.

Titanic-2
Campbell led ett smärtsamt nederlag mot Ryan Garcia den 2 januari

Campbell led ett smärtsamt nederlag mot Ryan Garcia den 2 januari

Registrera dig för vårt boxningsnyhetsbrev!

Varje måndag avgör vi vår dom om helgens slagsmål och, ännu viktigare, vad som är nästa för vinnarna och förlorarna.

Det är enkelt att registrera sig, klicka bara på den här länken, ange din e -postadress och välj & apos; Boxning & apos; från listan.

Trots hans uppsägning tappade Campbell Garcia i omgång två och letade efter kursen efter sin härlighet.

Istället dammade den gyllene pojken i amerikansk boxning ner sig och lämnade guldmedaljören i London 2012 på botten genom att stoppa honom med ett elakt skott i sjunde omgången.

Efter frustrationen från föregående år hade 2021 en sämst start och Campbell behövde lyftas av hans närmaste i de mörka dagar som följde.

Det är aldrig lätt att göra, säger Campbell på frågan om hur han hanterade nederlaget.

holly willoughby klänning dansar på is

Jag är en riktigt stolt man. Jag har ägnat mig åt sporten i 22 år nu och vi går ut på våra sköldar.

Det har aldrig hänt mig förut, det, och det gjorde verkligen ont att jag blev så slagen och bara blev slagen i allmänhet.

Jag strävar efter att vara bäst. Boxning kan vara den bästa sporten i världen, och det kan också vara den sämsta sporten i världen också.

Campbell känner alltför väl till boxningens toppar och dalar och det kan vara en ensam sport

Campbell känner alltför väl till boxningens toppar och dalar och det kan vara en ensam sport

När du vinner är det allt du, det är all ära, men när du förlorar tar det också en väldig avgift på dig.

Jag har turen att ha en fantastisk familj, mycket stödjande fru. Jag var uppenbarligen väldigt nere efter kampen, men min fru sa till mig, 'rätt, du har haft några dagar av att sura och vara upprörd. Nu är det dags att plocka upp dig själv, damma ner dig, se framåt och bygg upp dig själv igen ”.

Ibland behöver det de små fasta orden för att komma ur de stämningar du befinner dig i och sluta sura. Jag kommer inte att lösa någonting som satt och surrade runt, det kommer inte att förändra det som har hänt.

Även om omständigheterna på väg in i kampen var långt ifrån idealiska för Campbell, tar han ingenting ifrån sin 22-åriga motståndare.

Han är fortfarande väldigt ung inom sporten, säger Campbell om Garcia. Han är väldigt mogen för sin ålder, men han är fortfarande väldigt ung, så han har mycket tid.

Jag tror att Ryan Garcia kommer att fortsätta och bli en pund-för-pund fighter och ett av de största namnen i sporten.

Campbell har tippat Ryan Garcia för stjärnstatus efter hans genombrottsseger när de träffades i Texas

Campbell har tippat Ryan Garcia för stjärnstatus efter hans genombrottsseger när de träffades i Texas (Bild: Getty Images)

Om Garcia verkligen når det som förväntas av honom, kommer han att ta plats som ett annat stort namn på Campbells staplade rekord.

Det är något Hull -hjälten insisterar på att han skiljer honom från i en tid med vadderade skivor och flera bälten.

Campbell, 33 år gammal, anses för närvarande vara en av de bästa britterna som aldrig vann en världstitel.

poundland disney tygväskor

Men han har också byggt ett arv som han tror kommer att stå upp oavsett om han äntligen kan uppnå sitt yttersta mål att erövra världen.

Saken är för mig, det finns inget jag skulle älska mer än att bli världsmästare, förklarar han.

Jag säger det i varje intervju, jag trodde verkligen att jag var världsmästare - jag trodde att jag slog Linares men jag fick inte beslutet och det är vad det är.

Sanningen är också att jag förmodligen är mer känd och respekterad än många andra världsmästare där ute. Jag tror att du blir känd för vem du slåss, inte för att ha ett bälte.

För mig har jag boxat två världsmästare i tre vikt, båda i topp-10 i världens pund-för-pund när jag kämpade mot dem, en av dem var nummer 1.

Jag kämpar bäst, och sedan uppenbarligen kämpade jag mot Ryan Garcia som tipsas om att vara en pund-för-pund fighter och världsmästare. Jag känner att jag är den enda där ute som inte undviker slagsmål och jag kämpar bäst.

Men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte ville bli världsmästare, för det gör jag. Det är allt jag någonsin har arbetat för - att vara bäst.

Jag har samma mål, men vägar förändras. Vi måste anpassa oss, men målen förblir desamma.

Campbell trodde att han hade gjort tillräckligt mot Jorge Linares för att bli världsmästare 2017

Campbell trodde att han hade gjort tillräckligt mot Jorge Linares för att bli världsmästare 2017 (Bild: Getty)

Efter att ha hanterat mer än sin rättvisa andel har Campbell en uppfriskande mogen syn på livet.

Att vara positiv, det räcker verkligen långt för när man håller på negativitet tar det jävligt mycket energi, förklarar han.

När du är negativ, när du har den där lilla vridna, knutna känslan i magen, är det inte bra. Jag vill inte bära det, jag vill vara mer positiv och tacksam.

Jag kanske har förlorat min sista kamp, ​​men jag är fortfarande i ett fantastiskt läge. Jag är fortfarande en av de bästa där ute, jag har ett fantastiskt rykte, ett bra följt, fans tycker verkligen om att se mig slåss och verkligen stödja mig.

Jag har en fantastisk familj, jag har min hälsa och jag har så många andra saker jag är tacksam för. Istället för att jag skulle tänka på den ena saken, var jag tvungen att bara ändra mitt tankesätt och tänka på de saker jag kan vara positiv till.

Det är helt klart att Campbell ser den större bilden, både inuti boxning och bort från ringen.

Det är den drivkraften att göra en större inverkan som får honom att återvända till ringen för 'The Hardest Fight' den 10 maj.

Campbell kommer nu att öka medvetenheten om mental hälsa när han tar sig an & The Hardest Fight & apos; nästa månad

Campbell kommer nu att öka medvetenheten om mental hälsa när han tar sig an & The Hardest Fight & apos; nästa månad

Campbell kommer att ta emot 18 olika motståndare från hela världen av sport och underhållning i ett försök att öka medvetenheten om de 18 personer som tragiskt förlorar sina liv i självmord varje dag i Storbritannien.

havsnivåhöjningskarta Storbritannien

Samtidigt med Mental Health Awareness Week (10-16 maj) kommer han att skugga rutan på tre minuter på Instagram Live för att samla in pengar till CALM (Campaign Against Living Miserably).

Vi bestämde oss för att göra det här, för det är uppenbart att när vi kommer ut ur lockdown och befinner oss i två avstängningar i över ett år nu finns det en jäkla massa människor som har kämpat psykiskt, förklarar han.

Det har förändrats mycket, vi måste alla anpassa oss och vissa människor lider verkligen psykiskt av det.

Självmordsfrekvensen är i genomsnitt cirka 18 personer per dag, och det var ett par unga barn som hade tagit sitt liv inte långt från där jag bor.

En 16 -årig tjej och en 17 -årig pojke. Det bryter bara mitt hjärta att de kan ha psykiska problem i den åldern där de känner att det enda sättet är att göra det.

Campbell kommer tillbaka i ringen för att stödja en sak som ligger honom varmt om hjärtat

Campbell kommer tillbaka i ringen för att stödja en sak som ligger honom varmt om hjärtat

Jag gör mig verkligen sjuk och ledsen över att människor går igenom så mycket smärta att de gör det, så vi ville bara göra något.

Vi tar in stora namn med mig själv och försöker samla in pengar till CALM som förhoppningsvis kan sätta ihop program som kan hjälpa människor som lider.

Vi vill i princip bara lysa lite ljus på de stackars själar som har tagit sitt liv och hjälper till att förhindra det.

Det är den främsta anledningen till att vi gör det - för att försöka förhindra att människor gör något sådant.

Efter att ha gjort sitt för att hjälpa en sak nära hans hjärta, kommer Campbell att sitta ner med Eddie Hearn på sommaren för att diskutera nästa steg i karriären.

elliott wrights första fru

Hur ser framtiden ut för en av Storbritanniens mest ansedda krigare?

Jag är inte så säker, för att vara ärlig mot dig, erkänner han.

Jag har varit i gymmet, tickat över, och jag har varit ganska upptagen nyligen utanför boxningen, byggt gymmet och jobbat där vilket är väldigt spännande för mig.

Campbell är fast besluten att göra sitt för att hantera ett problem som ligger honom varmt om hjärtat

Campbell är fast besluten att göra sitt för att hantera ett problem som ligger honom varmt om hjärtat

Jag håller på att bygga, du kan kalla det en app för psykisk hälsa, vilket jag är mycket upphetsad över och det kommer mer om det inom kort.

Men på en boxningssida tickar jag över, jag är i gymmet. Jag är inte särskilt säker på vilka möjligheter det finns där ute för mig än, men jag är alltid en som håller mig i form.

Jag pratade med Eddie (Hearn) för ett par månader sedan, han nämnde något för mig om sommartiden och vi får se vad det är närmare datumet.

Vi ska sitta ner tillsammans och se vad jag vill göra.

Kampanjen mot att leva eländigt (CALM) leder en rörelse mot självmord genom livsviktigt, livräddande stöd och kollektiv handling. Om du kämpar, prata med CALM på 0800 58 58 58 (Storbritannien) eller via deras webbchatt. T arvtränade supportarbetare är tillgängliga från 17.00 till midnatt varje dag för att ge praktisk support och råd, vad du än går igenom.

För mer information besök www.thecalmzone.net

Se Även: