Ny karta över Storbritannien år 2050 förutspår att brittiska sjöar försvinner när delar är nedsänkta under vatten

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Delar av landet kan se ut så här om trettio år

Delar av landet kan se ut så här om trettio år om vi inte agerar snabbt, säger experter på klimatförändringar(Bild: PA)



Populära semestermål och viktiga vägar i Storbritannien kan utplånas av översvämningar på grund av klimatförändringar, varnar experter.



Kust- och låglänta områden som är utsatta för översvämningar kan vara helt nedsänkta i vatten om trettio år om åtgärder inte vidtas, varnar de.



Delar av norra Wales och östra England kommer sannolikt att stå under vatten år 2050 på grund av stigande havsnivåer, vilket kan skölja bort järnvägar och träskmark och semesterorter.

jesy nelson plastikkirurgi

I söder skulle kustområden och floddalar drabbas hårt med motorvägen M4 nedsänkt nära Severn Bridge.

Klimatcentral , en ideell organisation med fokus på klimatvetenskap, har avslöjat allvaret av detta hot och producerat en sökbar karta som du kan justera beroende på förväntad havsnivåhöjning .



Kartorna visar hur klimatförändringarna accelererar och illustrerar vilka områden i Storbritannien som är mest utsatta för översvämningar.

Enorma områden i Cardiff och Swansea i Wales skulle lämnas under vatten, tillsammans med nästan hela det platta, låglänta landet mellan King's Lynn och Peterborough på Englands östkust.



Nya kartor visar hur kustområden förväntas regelbundet falla under havsnivån under de närmaste 30 åren

Nya kartor visar hur kustområden förväntas regelbundet falla under havsnivån under de närmaste 30 åren (Bild: Climate Central)

London, delar av Kent -kusten, och Humber och Themsens mynningar är också i fara.

Sedan 1993 har tillväxten i havsnivån accelererat till i genomsnitt 0,12 till 0,14 tum per år, ungefär dubbelt så snabbt som den långsiktiga trenden.

Modelleringen från Climate Central bygger på prognosen att hans snabba tillväxt i havsnivåhöjningarna kommer att fortsätta.

Översvämningar som detta kan bli en mycket vanligare syn 2050

Översvämningar som detta kan bli en mycket vanligare syn 2050 (Bild: PA)

små festivaler i Storbritannien 2019
Översvämningsvatten omger en kyrka i Tirley, Gloucestershire, mer regn i norra England kan leda till ytterligare översvämningar i redan känsliga områden

Översvämningsvatten omger en kyrka i Tirley, Gloucestershire, mer regn i norra England kan leda till ytterligare översvämningar i redan känsliga områden (Bild: PA)

Enligt organisationen förväntas kustområdena regelbundet falla under havsnivån under de närmaste 30 åren.

År 2019 förutspådde en studie att havsnivån kommer att stiga mellan 30 cm och 34 cm år 2050. Men hittills har havsnivåhöjningarna varit mycket mindre.

Efter 2000 års liten förändring, enligt USA: s miljöskyddsmyndighet, började havsnivån växa under 1900 -talet.

Frekventa stormflöden hotar också regionens viktigaste transportvägar, och området på båda sidor av Bristol -kanalen är mest utsatt.

Stormstötar hotar att blockera transportvägar runt om i landet

Stormstötar hotar att blockera transportvägar runt om i landet (Bild: PA)

Climate Central, som tillhandahåller auktoritativ information för att hjälpa allmänheten och beslutsfattare att fatta sunda beslut om klimat och energi, hävdar att risken för översvämningar kan vara tre gånger högre än tidigare prognostiserat.

Det finns tre huvudorsaker till att havet stiger vid varmare temperaturer.

Stora isark vid polerna smälter snabbare än de bildas av snöfall som laddar mer vatten runt jorden, is på hög höjd smälter vid högre punkter och värme får haven att expandera.

Experter säger att orsakerna till den globala uppvärmningen av människor inkluderar förbränning av fossila bränslen - kol, gas och olja - fabriksodling och ökad boskapsproduktion och avskogning.

eddie murphy och mel b

Även om dessa kommer att vara gradvisa förändringar som kan ta några år innan de når nivåerna som visas på kartan, är det för sent att stoppa dem när de märks.

Nya kartor visar hur klimatförändringarna accelererar och illustrerar vilka områden i Wales som är mest utsatta för översvämningar

Nya kartor visar hur klimatförändringarna accelererar och illustrerar vilka områden i Storbritannien som är mest utsatta för översvämningar (Bild: Climate Central)

Kartan visar att majoriteten av kusten kommer att ligga under vattnet, med och stora delar av helt nedsänkt.

Men dessa bilder bygger på förutsägelser om inga åtgärder vidtas, till exempel nedskärningar av utsläpp.

Lokala myndigheter har redan tillgång till småskaliga undersökningar på marknivå för att förstå risken för havsnivåhöjning i vissa områden och fatta planeringsbeslut. De nya globala uppgifterna kan användas tillsammans med dessa lokala studier, tillade han.

gabby och dan bilder
Climate Central har avslöjat hur allvarligt detta hot är i sina sökbara kartor

Climate Central har avslöjat hur allvarligt detta hot är i sina sökbara kartor (Bild: Climate Central)

Dr Scott Kulp, senior forskare vid Climate Central och huvudförfattare till studien, sa: Dessa bedömningar visar potentialen för klimatförändringar att omforma städer, ekonomier, kustlinjer och hela globala regioner under våra liv.

När tidslinjen stiger högre än marken folk kallar hem, kommer nationer alltmer att ställas inför frågor om huruvida, hur mycket och hur länge kustförsvar kan skydda dem.

Tidigare denna månad varnade också två Bangor University -akademiker för att många av sandstränderna i norra Wales kan gå förlorade under de närmaste 80 åren.

Oceanograferna Dr Yueng Dern Lenn och Dr Mattias Green, som publicerade en ny bok, 30 Second Oceans, som undersöker världens havs framtid, sa att enormt dyra havsväggar och andra begränsningar skulle vara den enda försvarslinjen när havsnivån stiger.

Se Även: