Elvis Presley förstoppade i 4 månader när obduktionen avslöjar hemska detaljer om toalettdöd

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Mystery har länge omringat Elvis Presleys död efter att hans familj förseglat resultaten av hans obduktion i 50 år.



Kungen var bara 43 = när han hittades med framsidan nedåt på golvet i badrummet i sitt hem i Graceland och verkade ha ramlat av toaletten.



Det senaste decenniet av hans liv hade hans hälsa tagit ett dramatiskt näsdyk. Efter år av drogmissbruk , en gång smidig stjärna vägde in på 25 sten och hade tillbringat månader barrikaderade i sitt sovrum och gorgade på tallrikar av ostburgare.



Han behövde en sjuksköterska på heltid och vägrade tydligen att bada under hela 1975, vilket fick honom att utveckla sår på kroppen.

posh och Becks splittrade

Som ett resultat av hans fruktansvärda kost led han av kronisk förstoppning och efter slakt konstaterades att han hade packat avföring som var fyra månader gammal och satt i hans tarm.

Elvis Presley hittades död på golvet i badrummet på hans gods i Graceland

Elvis Presley hittades död på golvet i badrummet på hans gods i Graceland (Bild: Michael Ochs arkiv)



Sångaren var också på en cocktail av droger och hade ordinerats nästan 9 000 piller, injektionsflaskor och injektioner under de sju månaderna före hans död.

Och det var hans flickvän Ginger Alden som hittade rock and roll -stjärnans kropp med pyjamasbotten runt anklarna och botten i luften.



Om den oroande scenen skrev Ginger, som just var 21 då, i sin memoar: Hans armar låg på marken, nära hans sidor, handflatorna vända uppåt.

Det var klart att från det ögonblick han landade på golvet hade Elvis inte rört sig.

Jag vände försiktigt hans ansikte mot mig. En antydan till luft kastades ut från hans näsa.

sean st ledger twitter
Elvis & apos; kroppen upptäcktes av hans flickvän Ginger

Elvis & apos; kroppen upptäcktes av hans flickvän Ginger

Spetsen av tungan knäpptes mellan tänderna och ansiktet var fläckigt.

Jag höjde försiktigt ett ögonlock. Hans öga stirrade rakt fram och blodrött.

En obduktion utfördes samma dag men rapporten förseglades omedelbart i 50 år av familjen, vilket väckte en massa spekulationer om vad som dödade honom.

Dan Warlick, chefsutredare för Tennessee Office of the State Chief Medical Examiner, deltog i obduktionen och gav näring åt den populära teorin om att Elvis dog medan han ansträngde sig för att gå på toaletten.

Han sa en gång: 'Presleys kroniska förstoppning - resultatet av år av missbruk av receptbelagda läkemedel och hög fetthalt och högt kolesterol - föranledde det som kallas Valsalvas manöver. Enkelt uttryckt, ansträngningen av att försöka göra avföring komprimerade sångarens bukaorta och stängde av sitt hjärta.

Andra hävdade att han hade dött av en överdos av droger, men när utredningen öppnades igen 1994 var rättsmedicinaren Joseph Davis oenig.

Elvis & apos; hälsan hade försämrats snabbt under det senaste decenniet av hans liv

Elvis & apos; hälsan hade försämrats snabbt under det senaste decenniet av hans liv (Bild: Getty Images)

Han förklarade: ”Positionen för Elvis Presleys kropp var sådan att han höll på att sätta sig på båset när beslaget inträffade. Han slog fram på mattan, baksidan i luften och var död när han träffade golvet.

'Om det hade varit en överdos av läkemedel, hade [Elvis] halkat in i ett ökande tillstånd av sömn. Han skulle ha dragit upp pyjamasbotten och kröp till dörren för att söka hjälp. Det tar timmar att dö av droger.

Obduktionsresultaten ska låsas upp 2027, men fram till dess har den största insikten om stjärnans mystiska död kommit från den framstående Kalifornien -läkaren Forest Tennant, som faktiskt granskade rapporten medan han försvarade Elvis & apos; läkare, Dr George Nichopoulos, som senare frikändes för överskrivning av läkemedel.

För Mr Tennant var en viktig ledtråd i Elvis försämring av hela kroppen, med nästan alla organ plågade av ohälsa.

Elvis hade varit en pigg ung man, men hans hälsa gick plötsligt nedåt

Elvis hade varit en pigg ung man, men hans hälsa gick plötsligt nedåt (Bild: Corbis via Getty Images)

annandag försäljning nintendo switch

Som ung hade Elvis varit extremt vältränad, spelat fotboll och utövat kampsport. Han började missbruka droger inklusive amfetamin, opioider och lugnande medel som tonåring och är känd för att ha haft en fruktansvärd kost.

Men för Tennant var det inte tillräckligt för att förklara den långa listan av sjukdomar som drabbade rockstjärnan från slutet av 1960 -talet och framåt.

Först klagade han på yrsel, ryggsmärta och sömnlöshet, ögoninfektioner och huvudvärk, och 1973 fördes han till sjukhus i halvkoma och konstaterades att han lider av gulsot, svår andningssvårigheter, markant svullnad i ansiktet, utspänd buk , förstoppning, magsår, blödande sår och hepatit.

En ung Elvis avbildad i sin bästa när han var i armén

En ung Elvis avbildad i sin bästa när han var i armén (Bild: Getty)

Han blev sjukhus igen 1975 med högt blodtryck, högt kolesterol och ett tillstånd som kallas megakolon, varigenom tjocktarmen blir utspänd och kan låta toxiner översvämma kroppen.

Han hade också minst fyra överdoser nära döden som gjorde att han var medvetslös och behövde återupplivas, och hans hjärta var dubbelt så normal.

Och trots att han aldrig rökt led han också av emfysem. Så vad hade orsakat alla dessa sjukdomsprocesser i hans mage, lever, lungor, hjärta, ryggrad, ögon och tarm?

sam williams finty williams

Forest tror att allt berodde på en allvarlig huvudskada han ådrog sig 1967 som utlöste en progressiv autoimmun inflammatorisk sjukdom.

Elvis & apos; kroppen härjades av sjukdom

Elvis & apos; kroppen härjades av sjukdom (Bild: Rex)

Enligt hans åsikt, som delas i en medicinsk tidning från 2013, när Elvis snubblade över en tv -sladd och slog ut sig på badkaret, var skadan så allvarlig att den fick hjärnvävnaden att lossna och sippra in i blodcirkulationen.

Där identifierade kroppen saken som främmande och producerade antikroppar för att förstöra den, vilket utlöste hypogammaglobulinemi, en störning i kroppens immunsystem.

På den tiden förstod man lite om autoimmuna tillstånd, men i dessa dagar är det känt att de orsakar de flesta symptom som Elvis uppvisade, från kronisk smärta, irrationellt beteende, fetma och förstorade och sjuka organ som hjärtan och tarmarna.

Och år 2016 berättade Garry Rodgers, en pensionerad morddetektiv och rättsmedicinsk rättsmedicinare, för Huffington Post att med dessa resultat i åtanke skulle han ha tillskrivit Elvis & apos; död till en hjärtinfarkt orsakad av hjärtsjukdom och droganvändning orsakad av en autoimmun sjukdom som orsakades av en hjärnskada.

Han sa: ”Jag måste klassificera Elvis död som en olycka. Det finns ingen att skylla på - absolut inte Elvis. Han var en svårt skadad och sjuk man.

”Det finns ingen specifik vårdslöshet från någons sida och definitivt ingen döljning eller konspiration av en brottslig handling.

'Om Dr Forrest Torrent har rätt, fanns det helt enkelt ingen riktig förståelse då för att avgöra vad som verkligen dödade King of Rock & Roll.'

Se Även: