Mörk sanning om Elvis Presleys drogberoende inklusive dodgy deal med en tandläkare

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Elvis Presley var älskad av världen som den otvivelaktiga King of Rock & apos; n & apos; Rulla, men stjärnan hade också en mörk sida.



På höjden av hans berömmelse kunde Elvis inte sätta foten från ytterdörren utan att bli mobbad av massor av hans beundrande fans.



Men i takt med att han blev mer och mer en enstängd tog hans missbruk av receptbelagda läkemedel fäste.



Hans kamp med narkotikamissbruk återkallades i skrämmande detaljer av hans före detta sambo Linda Thompson i hennes självbiografi 2016 A Little Thing Called Life: On Loving Elvis Presley, Bruce Jenner och Songs in Between.

bästa munsårskräm uk

Linda, nu 70, var bara 22 år när hon träffade Elvis, som var 15 år äldre och ett länge föremål för hennes kärlek.

De dejtade i fyra och ett halvt år från 1972 till 1976, tillbaka när hon var en skönhetstävlingsvinnare och nyligen kronade Miss Tennessee.



I sin bok beskriver Linda sin otroliga romantik med Elvis, inklusive hur hon grät när hon förlorade sin oskuld till honom och var med honom nästan 24 timmar om dygnet.

Elvis var kungen (Bild: Getty Images)



Linda och Elvis splittrades i november 1976, mindre än ett år före hans död den följande augusti.

Även om deras tid tillsammans var något Linda alltid kommer att minnas med kärlek, höll hon inte tillbaka i sin bok när hon talade om de mörka tiderna de gick igenom tillsammans.

Linda fick reda på att Elvis hade dött när hon fick ett telefonsamtal från hans förtvivlade nioåriga dotter Lisa Marie, som hon hade blivit nära under deras förhållande, ringde för att leverera de tragiska nyheterna.

Hon skrev: 'Jag stod där, katatonisk och stirrade på mottagaren. Han kvävde i mattan , sprang upprepade gånger genom mitt stickande sinne. De tyngdfyllda orden sjönk mitt hjärta med verkligheten att Elvis Presley med all sannolikhet var död.

'Vid alltför många tillfällen för att räkna, under mina år av att älska och ta hand om honom, hade jag hittat och tagit hand om honom under dödligt komprometterande omständigheter som den som Lisa just beskrev.'

Under sin tid tillsammans räddade Linda Elvis & apos; livet mer än en gång, samtidigt som han försökte rädda honom från det drogberoende som hade tagit tag i honom.

Linda träffade Elvis i fyra och ett halvt år (Bild: WireImage)

Hon förklarade att lite var känt om receptbelagda läkemedel vid den tiden och sa att Elvis verkligen trodde att han inte kunde skadas av att ta drogerna.

Medan de hade splittrats hoppades Linda på att hon en dag skulle återförenas med Elvis, men hennes förhoppningar förstördes av hans plötsliga och tragiska död, som skickade chockvågor runt om i världen.

Deras chansmöte en kväll, när hon blev inbjuden till en privatvisning som han var värd för på en biograf, var 'kärlek vid första ögonkastet'.

Efter det blev de oskiljaktiga.

Under deras första resa bort tillsammans, när Elvis tog bort henne till Las Vegas, märkte Linda 'flera vapen' som låg på hans sida av sängen samt 'ett sortiment av minst ett dussin receptbelagda medicinflaskor'.

Hon frågade Elvis om han hade varit sjuk, och när han sa att han inte var det frågade hon varför han hade så många receptbelagda läkemedel.

Elvis dog 1977 (Bild: NBCU Photo Bank via Getty Images)

Linda mindes: 'Han tittade sig omkring, så van att se flaskorna, han märkte tydligen inte ens mer, och han var tvungen att stirra på dem ett ögonblick innan han formulerade ett svar.'

Han berättade att han hade en 'liten andningsgrej' men att han mådde bra nu.

Hon sa att hon trodde på honom, för då hade hon ingen anledning att inte göra det.

Men hon lärde sig snart sanningen om Elvis & apos; missbruk.

'Jag visste inte ens att människor missbrukade receptbelagda läkemedel', skrev hon. 'Och ​​så tvivlade jag naturligtvis inte på hans förklaring.'

Elvis var praktiskt taget nattlig och skulle ta sömntabletter varje dag för att hjälpa honom att vila under dagsljuset.

Linda sa att han också skulle ta & garvningspiller & apos; vilket ökade melaninet i hans hud och hjälpte honom att få ett mer solkysst utseende.

En av de mest häpnadsväckande detaljerna i Linda & apos; s bok är vad hon säger om Elvis & apos; handla med en tandläkare.

Linda kämpade för att rädda honom från sitt drogberoende (Bild: WireImage)

Linda följde med Elvis till tandläkaren, där han fick en snabb fyllning, sedan med en 'blinkning och en nick' lämnade läkaren rummet.

Hon skrev: 'Elvis öppnade genast skåpet under diskbänken och tog fram en gigantisk burk med piller. Utan att tveka började han ta en handfull tabletter och stoppa dem i slumpmässiga fickor.

11 11 nummer

Linda sa att det var klart att det inte var första gången han gjorde detta, och att även om han agerade som om det var helt naturligt, kunde hon inte tro vad hon såg.

Han förklarade för henne att tandläkaren visste vad han gjorde och att det bara var sömntabletter, som var 'svåra' att få recept på.

Linda sa: 'Efter att ha bott hos honom i mer än en månad, visste jag att han måste ta sömntabletter för att somna och något annat för att väcka honom, liksom ofta något att peppa honom för att gå på scenen.'

Om du påverkas av den här historien

Om du påverkas av den här historien finns det många som gärna pratar med dig:

Belgiens hälsominister

Samariter

Om du behöver prata och inte vet vart du ska vända dig, har samariterna en gratis hjälptelefon som är öppen dygnet runt på 116 123. Alternativt kan du skicka e -post till jo@samaritans.org eller besök webbplatsen för att hitta din lokala filial.

SANEline

Om du eller någon du känner har ett psykiskt problem är SANElines hjälptelefon öppen mellan 16.30 och 22.30 varje dag 0300 304 7000.

Sinne

Den psykiska hälsoorganisationen Mind har resurser som syftar till att hjälpa dig att hantera och planera för en kris. Besök deras webbplats för mer information om hjälptelefoner, hur du får tillgång till krisservice och vad du kan göra om du inte kan få hjälp själv.

*I nödfall, ring 999 för brådskande hjälp

Hon sa att Elvis hävdade att han hade fått drag under sin tid i armén för att hålla honom vaken och på post över natten, och att han aldrig varit utan piller sedan.

Hon sa att han trodde att receptbelagda läkemedel var 'helt friska' och inte såg någon anledning att sluta ta dem eller övervaka hans intag mer noggrant.

Linda sa att Elvis inte tänkte på sig själv som en missbrukare och att det var ett stigma kopplat till narkotikamissbruk som stjärnan skulle ha varit 'väldigt generad' av.

'Drogmissbruk är inte vackert för någon', skrev hon. 'Men när det gällde Elvis var pressen på mig att försöka behålla en sken av normalitet.'

Linda sa att genom att vara 'vaksam på att förhindra att han överdoserar av misstag', försummade hon att ta hand om sig själv och sina egna behov.

Elvis & apos; döden skickade chockvågor runt om i världen (Bild: Michael Ochs arkiv)

Hon beskrev ett ögonblick där hon hittade Elvis drunkna i en skål soppa.

De hade suttit uppe i sängen och ätit när hon gick på toaletten för att tvätta ansiktet.

Hon skyndade sig igenom sin läggdagsrutin, men kom tillbaka för att hitta Elvis med ansiktet nedåt i skålen med kycklingnudelsoppa.

Hon sa att allt han hade tagit förutom sitt vanliga sömntabletter hade slagit honom 'hårt och snabbt'.

Linda ropade för att väcka Elvis, men han var 'helt besviken' och såg ut 'som om han var död'.

Hon sprang över till honom och drog ut honom ur skålen och började rensa maten från hans hals.

När han förblev medvetslös gav Linda Elvis ett skott av Ritalin som hade lämnats av läkare vid ett sådant tillfälle och ringde läkare för att få hjälp.

Läkare sa till henne att han skulle må bra, men hon höll en 'rastlös vakt' vid sin sida, och när han slutligen vaknade sa han till Linda att han hade en dröm om att han skulle dö.

Elvis visade sig också vara en ganska svartsjuk man, trots att han hade sina egna angelägenheter.

Hon säger att han en gång sa till henne att han inte ville veta någonting om hennes ex-pojkvänner, och att hon aldrig skulle låta bli att hon tyckte att en annan man var stilig.

Linda mindes ett skrämmande ögonblick när Elvis flög in i en svartsjuk ilska efter att hon hade beskrivit en av Elvis & apos; följe som en 'snygg kille'.

Hon sa att hon precis hade kommit ut ur duschen och stod i en handduk när hon kände hur en luft rusade förbi henne och badrumsspegeln krossades och omringade henne med krossat glas.

Linda skrev om deras romantik i sin självbiografi (Bild: Eugene Powers / Splash News)

Någon sprang över för att kontrollera att hon var okej och berättade för henne att Elvis gjorde 'lite målövning' med ett av hans vapen och att en kula hade gått genom väggen.

Linda var livrädd för att hon kunde ha blivit skjuten.

roliga ställen att bo med barn

När hon tittade tillbaka in i badrummet insåg hon att om hon hade suttit på toaletten i det ögonblicket skulle kulan ha träffat henne.

En ursäktande Elvis sa till henne att han inte hade insett att hon var i badrummet, eller att hans kula skulle gå igenom väggen.

Men Elvis var besatt av Linda och berättade att hon var kvinnan han väntat på hela sitt liv.

Han duschade henne med dyra presenter och berättade att hon förtjänade att vara omgiven av vackra saker.

Linda förklarade att medan Elvis kunde vara 'den sötaste mannen', kunde han också vara raka motsatsen.

Hon sa att han hade ett 'ondskefullt och okontrollerat' humör som ibland fick henne att känna att han aldrig skulle lugna ner sig igen.

Hon sa att det var en aspekt av hans personlighet som han kämpade med.

Linda skrev: 'När han släppte all självkontroll, förvandlades han från en ängel som kom ner från himlen till djävulen, och gnistorna kunde verkligen flyga.'

Se Även: