Man City och Chelseas troliga laguppställningar för Champions League-finalen bland hot om skador

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Manchester City och Chelsea har nyckelspelare som kämpar för att komma i form i Champions League -finalen, men båda sidor har nästan ett rent hälsotillstånd på väg mot uppgörelsen.



N & apos; Golo Kante och Ilkay Gundogan har fått vårdskador men deras respektive chefer hoppas på att de ska återfå full kondition till lördagskvällen.



Stads mittfältare Gundogan öppnade poängen mot Brighton i deras näst sista Premier League -match efter bara två minuter men såg hans engagemang sluta i förtid då han var tvungen att ersättas av Fernandinho tidigt i andra halvlek när han tog en knock.



Tyskaren kunde gå av planen själv vilket kom som en lättnad för Citys tränarstab eftersom han sedan var en oanvänd ersättare i segern mot Everton på söndagen.

Ilkay Gundogan fick en skada mot Brighton

Ilkay Gundogan fick en skada mot Brighton (Bild: POOL/AFP via Getty Images)

Hur ska Manchester City och Chelsea ställa upp i Champions League-finalen? Kommentera nedan .



katie pris pojkvän chris

Kante missade också säsongens sista dag då fransmannen uteslöts från nederlaget mot Aston Villa där Chelsea säkrade en topp-fyra tack vare Spurs & apos; vinna över Leicester City.

Men Thomas Tuchel avslöjade att han återvände till träningen på onsdagen och borde vara tillgänglig för finalen i Porto.



Han sa: 'Med N & apos; Golo har ingenting förändrats. Jag funderar på att ändra min taktik nu och slutar fråga om N & apos; Golo.

'Jag kommer bara att lägga honom på planen under onsdagsträningen och inte fråga längre. Om det finns några problem kommer vi bara att sätta honom på träning och sätta honom på planen när matchen börjar på lördag.

Edouard Mendy missade också nederlaget på Villa Park men återvände också till träning tillsammans med Kante när målvakten ser ut att återhämta sig i tid.

Och den tyska chefen säger att tecknen är lovande, men han måste bedöma honom innan avspark för att se om han har dragit undan problemet.

Han tillade: ”Han har gjort en enorm förbättring av sin smärtlindring och därför behöver vi ytterligare uppdateringar under onsdagen. Vi hoppas få honom tillbaka då.

Thomas Tuchel hoppas att N & Gos Kante kommer att återhämta sig från sin skada i tid

Thomas Tuchel hoppas att N & Gos Kante kommer att återhämta sig från sin skada i tid (Bild: Getty Images)

Men för det mesta har båda sidorna inga större oroskador och båda cheferna kommer att ha svåra beslut med sitt lagval.

Här är hur båda troligen ställer upp i Champions League-finalen.

Manchester City troligen XI: Ederson, Cancelo, Stones, Dias, Walker, Fernandinho, Gundogan, De Bruyne, Mahrez, Bernardo Silva, Foden.

Chelsea troligen XI : Mendy, Azpilicueta, Rudiger, Thiago Silva, Christensen, Chilwell, Kante, Jorginho, Pulisic, Mount, Werner.

Se Även: