Odeon öppnar igen de brittiska biograferna den 17 maj eftersom restriktionerna för avstängning ytterligare lindras

Odeon Cinemas Limited

Ditt Horoskop För Imorgon

Biokedjan tvingades stängas på grund av den tredje nationella avstängningen(Bild: PA)



En av Storbritanniens största biokedjor har bekräftat planer på att öppna dörrarna igen den 17 maj till glädje för fans över hela landet.



Odeon sa att det kommer att börja öppna sina 120 filialer i Storbritannien och Irland om två veckor då Boris Johnsons begränsningar av låsning ytterligare lindras.



'Bioglädjen är tillbaka', tillkännagav ett uttalande online.

kroppen faller från himlen

'Vi är glada över att kunna öppna våra stora skärmar i Storbritannien från och med den 17 maj*, med biljetter till försäljning snart.'

Kedjan sa att butikerna kommer att återvända i enlighet med regeringens riktlinjer och under förutsättning att restriktioner lättas ytterligare den 17 maj. Det är underförstått att alla platser måste förbokas när filialer återvänder.



Odeon kommer att ansluta sig till Cineworld, som planerar att åter öppna ett antal av sina 128 brittiska filialer om två veckor - sju månader efter att ha stängt 660 filialer världen över på grund av en finansieringskris.

rick jones (televisionspresentatör)

Filmjätten sa att den övervakar Storbritanniens färdplan 'noga' med sina Regal -filialer i USA redan öppna.



Cineworld, som har mött en enorm kontantkris sedan den stängdes, sa att den också har nått ett flerårigt avtal med Warner Bros - vilket ger det 31 dagar & apos; exklusivitet över filmer innan nya utgåvor delas med premiumvideo on demand -streamingtjänster.

Krisen drabbade Cineworld stängde 600 filialer förra året

Krisen drabbade Cineworld, som också äger Picturehouse, stängde 600 filialer förra året (Bild: AFP via Getty Images)

Mooky Greidinger, verkställande direktör för Cineworld, sa att filialer kommer att följa Covid-säkra riktlinjer när de öppnar igen.

'Med hälsa och säkerhet för våra kunder, personal och samhällen som vår högsta prioritet fortsätter vi att vidta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder och följa våra CinemaSafe -riktlinjer för att säkerställa en säker och bekväm upplevelse', sa han.

'Vi kommer också att följa utvecklingen noggrant i Storbritannien och över hela Europa när vi gradvis kommer att öppna igen över hela världen i enlighet med lokala myndigheters vägledning.'

charlotte crosby pojkvän mitch

Cineworld inledde krisförhandlingar i oktober efter att ha stängt mer än 660 butiker runt om i världen 'tills vidare'.

Då nämnde den förseningar i den nya James Bond -visningen som en del av sitt beslut att stänga oväntat.

Det kom efter att företaget rapporterade en förlust på 1,3 miljarder pund under de första sex månaderna av 2020 när Covid -krisen tog tag i huvudgatan.

Chefer anlitade enligt uppgift FTI Consulting för att formulera en omstruktureringsplan för att betala av sina 6,6 miljarder pund, vilket påverkar upp till 5 000 arbetare.

Cineworld är världens näst största biokedja med 790 filialer i tio länder inklusive Ungern, Irland, Israel, Polen, Rumänien, Slovakien, Storbritannien och USA.

Det anställer 45 000 anställda globalt - inklusive på sina 127 Cineworld- och Picturehouse -butiker i Storbritannien.

Då sa Greidinger: ”Det här är inte ett beslut vi tog lätt, och vi gjorde allt i vår makt för att stödja säkra och hållbara återupptagningar på alla våra marknader - inklusive att möta, och ofta överträffa, lokala hälso- och säkerhetsriktlinjer i våra teatrar och arbetar konstruktivt med tillsynsmyndigheter och branschorgan för att återställa allmänhetens förtroende för vår bransch. '

paris hilton och nicole richie

Premiärminister Boris Jonson har sagt att Storbritannien är på väg att öppna fler företag den 17 maj i linje med färdplanen för avstängning.

På samma datum kommer pubar och restauranger att få välkomna kunder inomhus för första gången i år.

Se Även: