Tony Blairs son Euan är nu rikare än sin pappa efter att ha tjänat en förmögenhet på 73 miljoner pund

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Den äldsta sonen till före detta premiärministern Tony Blair tros vara värd mer än sin pappa efter att hans utbildning startades till nästan 150 miljoner pund.



Euan Blair, 37, är VD för Multiverse, som tidigare hette WhiteHat - ett Londonbaserat företag som erbjuder unga människor alternativ till universitet.



Det avslöjades igår att företaget har säkrat en investering på 32 miljoner pund från investerare, som värderade det till 147 miljoner pund - vilket indikerar en potentiell förmögenhet för den tidigare investeringsbanken.



Rapporter tyder på att Euan äger nästan 50 procent av företaget, vilket innebär att han nu kan vara värd upp till 73 miljoner pund-mer än hans före detta Labour-pappa.

Tony, 67, som tros ha samlat ett fastighetsimperium efter att ha lämnat politiken, hade en uppskattad förmögenhet på cirka 60 miljoner pund 2015, Daily Telegraph sa.

Har du någonsin arbetat med Euan Blair? Maila webnews@NEWSAM.co.uk.



Euan Blair är den äldsta sonen till den tidigare premiärministern, Tony

Euan Blair är den äldsta sonen till den tidigare premiärministern Tony (Bild: PA)



Man tror att Euan, 37, nu kan vara värd mer än pappa Tony

Man tror att Euan, 37, nu kan vara värd mer än pappa Tony (Bild: PA)

Han tjänstgjorde som premiärminister från 1997 till 2007, under vilken tid han känt för 'utbildning, utbildning, utbildning' - vilket verkar ha smittat av sig på hans son.

Multiverse samarbetar med en mängd företag, inklusive Zoopla, Warner Bros, Google, Facebook och BP för att matcha unga människor som inte går på universitet med lärlingsutbildningar på stora företag baserat på deras kompetens.

Euan studerade själv vid University of Bristol och Yale University innan han tog ett jobb på investeringsbanken Morgan Stanley. Hans framgångsrika start lanserades sedan 2016.

Euan, avbildad med mamma Cherie, är ett av fyra Blair -barn (Bild: UK Press via Getty Images)

Gårdagens finansiella injektion i Multiverse anses vara det största belopp som någonsin tagits upp av ett brittiskt utbildningsteknologiverksamhet, enligt MailOnline .

Företaget sa att det skulle använda pengarna för att expandera, en plan som inkluderar att anställa ytterligare 200 anställda vid dessa stränder och öppna ett kontor i New York.

Tony och fru Cherie, 66, har tre andra barn - Nicky, 35, Kathryn, 32 och Leo, 20.

Se Även: