Marks & Spencer bank stänger alla löpande konton och 29 filialer i sommar

Marks & Spencer Bank

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: LightRocket via Getty Images)



är tina turner sjuk

Detaljhandeln Jätten Marks & Spencer kommer att avsluta sitt erbjudande för byteskonton i sommar - med 29 koncessioner som också stängs.



Kedjan, som har 3 miljoner bankkunder i Storbritannien, sa att sitt Monthly Saver-sparkonto också stängs i augusti tillsammans med butiksdiskar, eftersom det byter fokus till digital bank.



M&S Bank sa att det kommer att börja kontakta nuvarande kontokunder från och med onsdag och göra dem medvetna om förändringarna och deras alternativ.

Detta inkluderar att byta till en annan långivare med den sju dagar långa tjänsten för byte av konto eller stänga sitt konto helt.

Hur som helst kommer alla konton att stängas i augusti - eller tidigare om kunden har ett nollsaldo. Krediter och utestående avgifter måste fortfarande återbetalas.



Kedjan har 3 miljoner bankkunder i Storbritannien

Marks & Spencer Banks löpande konton är för närvarande tecknade av HSBC, som det samarbetade med 2010, fyra år innan de förgrenade sig till marknaden för löpande konton.



Under årens lopp har det vunnit nya kunder med £ 100 M&S presentkort och £ 80 kuponger för de mest lojala shopparna.

Det gjorde det också möjligt för kunder att tjäna lojalitetspoäng på betalkortsutgifter - motsvarande en poäng för varje £ 1 som spenderas i butik och online på M&S.

Företaget sade idag att resepengar i butiken, som finns i över 100 M & S-filialer, är opåverkade.

Det sa inte hur många arbetare som skulle påverkas av stängningarna, men en taleskvinna bekräftade att personal i dag har gått in i samråd.

Registrera dig för NEWSAM Money & s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Banken sa att nästa steg i sitt omvandlingsprogram kommer att vara att fokusera på kreditkort och belöningar med planer på att gå vidare med sitt Sparks Card.

inomhus lekplatser endast för vuxna

Från sommaren 2021 kommer dock alla M&S Banks tjänster att vara tillgängliga online och endast via telefon.

Paul Spencer, VD, M&S Bank, sa: 'När vi anpassar oss för att möta våra kunders förändrade behov och vi levererar några nya-mer digitalt fokuserade produkter och tjänster-betyder det tyvärr att vi kommer att gå bort från filialbaserad service och 29-i-butikens bankkontor och tillhörande löpande konto stängs i sommar.

'Vi är nu fast fokuserade på att stödja både våra kunder och kollegor genom denna förändring och leveransen av våra transformationsplaner, vilket kommer att skapa nya och givande betalningslösningar för M & S-kunder, både i butik och online.'

Banken sa att den planerar att lansera ett nytt kreditkortserbjudande och en digital betalningslösning för Sparks -kunder senare i år.

Det kommer att fortsätta att erbjuda sitt befintliga sortiment av allmänna försäkrings-, spar- och låneprodukter.

Kirsty Ward, chef för bank och tjänster på M&S, sa: ”M&S var en tidig pionjär inom finansiella tjänster inom detaljhandeln, och den snabba förändringen i hur vi spenderar, lånar, sparar och skyddar har aldrig varit mer spännande.

'Vi strävar efter att ge våra kunder de allra bästa finansiella produkterna som uppfyller deras behov idag och i framtiden - och vår prioritet, som anges idag, är att göra det ännu enklare och mer givande att köpa de saker de älskar av oss.'

Påverkas du av denna nyhet? E -post: webnews@NEWSAM.co.uk

george floyd gruppvåldtäkt

Mitt konto stängs - vilka alternativ har jag?

Kedjan sa att fokus kommer att ligga på kreditkort med ett nytt belöningsincitament som kommer i sommar (Bild: Getty Images)

Kunderna har två alternativ inför de planerade stängningarna i augusti.

Den första är att använda den kostnadsfria växlande kontotjänsttjänsten (CASS) för att växla till ett befintligt löpande konto eller ett helt nytt.

CASS -tjänsten säkerställer att alla dina autogiro och inkommande betalningar också byts.

Det andra alternativet är att stänga ditt konto före tvångsstängningarna.

M&S Bank sa: 'När ditt konto har ett nollbalans stänger vi det automatiskt i augusti och skriver till dig för att bekräfta.'

läsning och leeds 2019

Om du redan har ett nollsaldo och vill stänga ditt konto tidigare kan du göra det här .

Ditt konto kan bara stängas med ett nollsaldo. M&S Bank sa att de kommer att kontakta kunder om eventuella pågående utestående skulder efter augusti.

Tänk på att direktskulder och eventuella betalningsplaner som är registrerade på kontot automatiskt avbryts när kontot stängs. Detta kan innebära att dina betalningar studsar - vilket kan riskera ett märke på din kreditfil.

M&S sa att när det har stängt ditt konto kommer det att skicka dig en kopia av din transaktionshistorik som täcker de senaste fem åren inom 10 arbetsdagar. Se till att de har rätt e -postadress för att aktivera detta.

Hur är det med M&S Monthly Saver -kunder?

Banken stänger också sitt Monthly Saver -sparkonto.

Men det sa att det kommer att säkerställa att kunderna får den fulla utbetalning de skulle ha tjänat om kontot hade varit öppet under hela 12 månader.

'Om ditt konto stängs före förfallodagen antar vi att ett maximalt bidrag på £ 250 har gjorts under varje återstående månad för att beräkna din ränta', sa banken.

Se Även: