Heath Ledgers tragiska obduktion och 'engångsföreteelse' som orsakade hans död för 13 år sedan

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Den här gången för 13 år sedan störtades underhållningsvärlden av den tragiska döden av Hollywood -skådespelaren Heath Ledger.



Den begåvade stjärnan var bara 28 när han hittades död i sängen av sin massör och lämnade efter sig sin älskade dotter Matilda, nu 15, med ex-flickvännen Michelle Williams.



sea ​​palace weston-super-mare

Den australiensiska skådespelaren hade tillbringat månader i att fördjupa sig i rollen som The Joker för Christopher Nolans Dark Night och hade nyligen flyttat till en hyreslägenhet på Manhattan efter hans splittring från Michelle.



Plågad av sömnlöshet, desperat efter att sova och lider av & gt; lunginflammation & quot, berättade hans vän och ibland huskamraten Gerry Grennell hur en torterad Heath passformigt kunde göra golven.

Heath Ledger var bara 28 när han hittades död i sängen under tragiska omständigheter

Heath Ledger var bara 28 när han hittades död i sängen under tragiska omständigheter (Bild: PA)

Han sa till tidningen People: ”Jag skulle höra honom vandra runt i lägenheten och jag skulle gå upp och säga” Kom igen, gå och lägg dig, du måste jobba imorgon. ”Han sa:” Jag kan inte sova , man. ''



Och när Heaths hushållerska anlände den 22 januari 2008, klockan 12:30, fann hon honom ligga i sängen med ansiktet nedåt och lakan dras runt axlarna.

Hon berättade för Associated Press att hon sprang in för att byta en glödlampa innan hon gled ut igen efter att ha hört honom snarka.



Vid 15 -tiden kom hans massageterapeut Diana Wolozin men fann att hon inte kunde få något svar från hans sovrumsdörr eller sin mobiltelefon.

Heath Ledger som Jokern i Dark Knight

Heath Ledger hade fördjupat sig i sin roll som Jokern i Dark Knight (Bild: REUTERS)

Hon bestämde sig för att ställa upp sitt bord i hans sovrum, men när han försökte väcka honom blev han förskräckt över att upptäcka att hans kropp var kall och inte svarade.

När hon insåg att han var död ringde Diana 911 där en operatör enligt uppgift guidade henne genom HLR tills sjukvården kom några minuter senare.

Enligt CNN administrerade medicinska tekniker HLR och använde en hjärt -defibrillator innan Brokeback Mountain -stjärnan uttalades död vid 15:36 -tiden.

Rykten flög omedelbart om vad som hade orsakat hans mystiska och plötsliga död, med många som spekulerade i att mörkret i The Joker och hans splittring från Michelle hade störtat honom i ett tillstånd av depression.

gina carano henry cavill
Heaths förstörda familj hade bara talat med honom kvällen innan

Heaths förstörda familj hade bara talat med honom kvällen innan (Bild: AFP/Getty Images)

tom hiddleston james bond

Men vid en obduktion fann New York -rättsmedicinern att han hade dött av & apos; berusning & apos; efter att ha fått i sig en cocktail av receptbelagda läkemedel. Hans död avgjordes som en olycka.

Ångestdämpande läkemedel, smärtstillande oxikodon, hostdämpande hydrokodon och sömnhjälpmedel hittades bland annat i hans system.

'Heath Ledger dog till följd av akut förgiftning av de kombinerade effekterna av oxikodon, hydrokodon, diazepam, temazepam, alprazolam och doxylamin', säger Ellen Borakove, taleskvinnan för läkaren.

Och 2017 sa rättspatologen Dr Jason Payne-James att det var tillsatsen av oxikodon och hydrokodon som visade sig vara dödlig.

Inför hans död hade vänner varit oroliga för att Heath ökade beroende av receptbelagda piller.

Heath Ledger poserar på den röda mattan med ex-flickvännen Michelle Williams

Heath hade separerat från Michelle Williams strax före hans död (Bild: FilmMagic)

Och bara kvällen innan begärde systern Kate en sista bön till stjärnan om att skära ut några av hans mediciner.

'Du kan inte blanda droger som du inte vet någonting om', mindes deras pappa Kim.

'Jag mår bra', svarade Heath.

Och det var hans hjärtskärande misslyckande att ta hänsyn till hennes varning som hans familj tror i slutändan kostar Heath hans liv.

obligationer med fast ränta martin lewis

'Det har bara fått hela hans system att somna antar jag, sa Kim till news.com.au om dödsfallets fynd och delade sin hjärtesorg över Heaths ovilja att lyssna på sin syster.

Han fortsatte: ”Det var en engångsgrej. Det var det som dödade oss, eftersom han varnade av sin syster natten innan: 'Du ska inte blanda det du tar mot lunginflammation med din Ambien. & Apos;

'Han var en ung kille som reste hela tiden för jobbet. Redan som tvååring sov han nästan aldrig. Han försökte arbeta och resa och göra allt på kort tid.

Han fortsatte, 'Heath blandade ett par droger tillsammans med sömntabletter och han har försvunnit för alltid.'

Tycker du att receptbelagda mediciner är för lätt tillgängliga i USA? Dela dina tankar i kommentarsfältet nedan ...

Se Även: