Edinson Cavanis roll i utvecklingen av Man Utds egna Riyad Mahrez blir tydlig

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Manchester United -stjärnan Mason Greenwood har avslöjat den positiva inverkan som anfallaren Edinson Cavani har haft på en spelare som märktes som klubbens egen Riyad Mahrez.



Cavani gick med United på ett års kontrakt för den här säsongen och gjorde 15 mål i alla tävlingar för Ole Gunnar Solskajers sida.



Ett av dessa mål kom på söndagen, där uruguayanerna gjorde Uniteds tredje mål i en 3-1-seger i Aston Villa, vilket praktiskt taget bekräftade hans lags plats i topp fyra i Premier League.



Det är inte bara vad gäller målskytt som Cavani har haft en tydlig inverkan, med Solskjær och flera stjärnor som lyfter fram anfallarens arbete med sina yngre lagkamrater.

Mason Greenwood har förklarat Edinson Cavanis positiva inverkan på sina medspelare i Man Utd

Mason Greenwood har förklarat Edinson Cavanis positiva inverkan på sina medspelare i Man Utd

Greenwood är en av dessa lagkamrater, med 19-åringen som försöker etablera sig som ett alternativ vid spetsen för framlinjen.



Engelsmannen fortsatte sin fina säsong med att göra Uniteds avgörande andra mål mot Villa, vilket gav Solskjærs lag sin första ledning i matchen.

Men United academy -produkten har nu avslöjat att Cavanis inflytande också känns av Amad, som en gång jämfördes med kantspelaren Mahrez.



[Det var] exakt samma sak som mot romer. Du vet alltid vad han ska göra men du verkar fortfarande inte kunna stoppa honom, berättade Greenwood MUTV på frågan om Cavanis visning på Villa.

Greenwood gjorde mål mot Aston Villa på söndagen

Greenwood gjorde mål mot Aston Villa på söndagen (Bild: Shaun Botterill/POOL/EPA-EFE/REX/Shutterstock)

Det är trevligt att se honom från bänken. Det är rörelsen, alla vet att han kan göra det men det verkar fortfarande att de inte kan stoppa honom.

Vi lär oss alla av honom, jag, Rashy, Amad ... vi ser alla upp till honom.

Amad har ännu inte debuterat i Premier League, men har gjort mål i Europa League och imponerat för Uniteds andra sträng.

Den 18-årige lagkamraterna har också varit nöjda med Amads påverkan, med Luke Shaw som i februari avslöjade att Harry Maguire hade jämfört honom med Mahrez.

'Det var intressant eftersom Harry sa till mig häromdagen att [Amad] påminner honom om Mahrez när han var i Leicester,' sa Shaw Sky Sports .

'Riktigt snabb, skicklig, smidig, kan bli riktigt snabb, har bra färdigheter och jag håller med Harry - han påminner mig om Mahrez.

england tjeckiska republiken tv

'Även hur Mahrez spelar nu har jag sett de egenskaper Amad redan har och har visat på träningen. Mahrez är en underbar spelare så förhoppningsvis skulle det vara bra för United om han är lika bra som honom.

Eftersom ivorianen bara har en handfull högre framträdanden under sitt bälte, kan Cavanis erfarenhet vara avgörande om han ska replikera Mahrez fullt ut på Premier League.

Se Även: