Tar du bilen för en MOT? 6 saker att kontrollera innan du gör

Bilar

Ditt Horoskop För Imorgon

En mekaniker som tar bort ett hjul från en bil

Du kan göra däcken själv(Bild: PA)



Våren är MOT -säsong, när förare över hela landet gör sig redo för testet av trafiksäkerhet. Om din motor är över tre år gammal måste du enligt lag bevisa att den uppfyller minsta trafiksäkerhets- och miljöstandarder.



Men många bilar misslyckas med sina MOTs första gången, och det är vanligtvis de små och enkla sakerna som tar ut förarna - saker du enkelt kan fixa själv.



Vi frågade Lucy Burnford, medgrundare av AA Automyze , för några enkla DIY -kontroller:

1. Belysning

Se till att alla interna, externa och varningslampor fungerar. Du behöver en vän som hjälper dig att kontrollera dina bromsljus. Utbyteslampor kan enkelt köpas från ditt lokala garage, och det är vanligtvis enkelt att montera dem också - använd manualen eller instruktionsvideor på Youtube för vägledning.

2. Däck

Ta bilen till en bensinstation och kontrollera att däcktrycket är korrekt. Kontrollera att dina däckmönster ligger över det lagliga djupet genom att lägga ett 20p -mynt i huvudspåret, och om myntets yttre band täcks av slitbanan är det lagligt.



3. Vindruta

Kontrollera att det inte finns några sprickor eller flisar i vindrutan. Ett annat lätt undviket misslyckande är att glömma att fylla på skärmtvättbehållaren.

4. Avgas & bränsle

Ditt fordon måste klara ett utsläppstest, så håll bränsletanken fylld och se till att det inte finns några läckor från avgaserna. Du kan faktiskt bli avvisad från ditt MOT -test om du dyker upp med en tom bränsletank.



5. Bromsar & olja

Kontrollera bromsvätska och oljenivåer och fyll på vid behov.

6. Slutkontroller

Kontrollera att hornet fungerar och att dina nummerplåtar är smutsfria och lättlästa. Alla säkerhetsbälten ska vara i fullt fungerande skick också om du vill ha PASS och inte FAIL.

Och om du behöver reparera din bil av en professionell, kolla in hur du hittar de billigaste garagen här.

Se Även: