Hur man får billiga bilförsäkringar - sex hemligheter avslöjade

Bilförsäkring

Ditt Horoskop För Imorgon

Några bilförsäkring premier är vettiga. Till exempel, om du bor någonstans med mer bilbrott eller har en dyrare bil, betalar du mer.



Men sedan finns det saker som företag använder för att sätta din bilförsäkringspremie som är mycket konstigare.



Till exempel har försäkringsgivare arbetat ut kirurger har fler olyckor där de var skyldiga än något annat yrke och byggnadssamhällets kontorister som minst. De vet att Jungfrur var värst för olyckor förra året, men Fiskarna hade fler övertygelser.



s klubb 7 medlemmar

Det betyder att de kommer att höja din premie baserat på ålder, kön, jobb, postnummer och var du parkerar samt vad du kör.

Men försäkringsbolag behöver inte ha allt på sitt eget sätt. Här är sex sätt att få billigare bilförsäkring.

1. Använd rätt jobbtitel

Om du beskriver dig själv som en kock när du fyller i din bilförsäkringsansökan är din genomsnittliga offert £ 98 högre än om du skriver kökspersonal jämförelsesajt GoCompare.com hittat - och det är inte bara kockar som har detta problem.



Musiklärare betalar 86 pund mer än lärare, kontorschefer betalar mer än kontorsadministratörer och byggnadsarbetare betalar mer än byggare som i sin tur betalar mer än murare.

'Att justera din arbetsbeskrivning kan ändra kostnaderna', sa Martin Lewis till tittarna på Martin Lewis Money Showadded. Han gav exemplet på en tittare som bytte från 'konstnär' till 'illustratör' och minskade sitt citat med hundratals.



I grund och botten, om ditt jobb passar in i mer än en kategori, kolla bilförsäkringar är för dem alla innan du ansöker.

Men var försiktig, medan du ofta legitimt kan välja mer än ett jobb, om du medvetet ger en felaktig uppfattning om dig själv som kan ogiltigförklara ditt skydd.

För mer information om hur ditt jobb påverkar din bilförsäkring, kolla in GoCompares guide .

Och om du är förälder på heltid eller pensionär, se till att du kryssar i rutan och inte är arbetslös - det kan spara dig nästan 300 £.

2. Lägg till en mer erfaren drivrutin i policyn

Det är ett brott att säga att någon som inte är huvudförare i en bil är det, men att lägga till en sekundär förare är helt lagligt - och mer än så kan det spara pengar.

Få deras tillåtelse först, lägg sedan till en erfaren förare med ett rent körkort och en anständig skademärkningshistorik till din försäkring.

Martin Lewis pekade på en man som sänkte sin kostnad med 200 pund genom att lägga till en kollega med tio års erfarenhet i sin politik.

3. Lämna det aldrig förrän i sista minuten

Om du letar runt och byter bilförsäkring tre veckor före ditt förnyelsedatum, i stället för på dagen, sparar du i genomsnitt 280 £, jämförelsesidan Comparethemarket - med ännu större besparingar tillgängliga för yngre förare.

MoneySavingExpert.com -forskning visar att nyckeldatumet är 21 dagar före förnyelse - med citat som faller upp till det datumet och stiger efter det.

Åh, och se till att du är helt säker jämför och byt -siffror från Moneysupermarket.com visar att nästan 6 miljoner förare bara accepterar deras offert för automatisk förnyelse-kostar dem £ 113 per år.

4. Få tillbaka lite pengar

Det finns webbplatser som betalar tillbaka pengar för att använda dem (Bild: PA)

Jämförelsesidor tjänar pengar för att när du byter produkter med dem får de en remissavgift från försäkringsgivaren. Men om du är smart kan du få de pengarna själv.

Topcashback erbjuder upp till £ 70 cashback när du växlar igenom dem. När du har jämfört priserna och funnit vilket erbjudande som är billigast, gå till en av dem och se om du kan få ett ännu bättre erbjudande genom att byta till cashback -webbplatsen.

Men var försiktig så att du inte låter cashback på erbjudandet styra ditt beslut. Det är inte värt att betala mer totalt sett för att få större cashback -utbetalningar.

5. Betala i förskott

Visste du att många försäkringsbolag tar ut ränta på dina betalningar om du fördelar kostnaden över året? Tja, det gör de - i genomsnitt £ 62 mer Moneysupermarket fungerade.

Det beror på att bilförsäkringsgivare behandlar delade betalningar som ett lån - med en del som tar ut 30% APR på dem.

På ett stort citat kan det vara hundratals pund extra under året.

Inte alla gör det, men det är fallet för många av dem. Så om möjligt, betala i förskott.

6. Klipp dina extrafunktioner och öka ditt överskott

Behöver du hemstart? (Bild: Getty)

Vad ingår i din bilförsäkring? Fördelningskåpa? Vindruteskydd? Stöld från bilen? Kör utomlands? Personligt olycksskydd? En artig bil? Varje extra tillägg till premien.

Mer än så kan många av dem redan täckas av saker som din reseförsäkring, AA -medlemskap, hemförsäkring eller till och med ditt bankkonto.

Dubbelkolla att du inte betalar dubbel och kolla sedan om du verkligen behöver dessa tillägg. Åh, och du måste kontrollera hur mycket överskott som finns på din policy.

Detta är hur mycket du måste betala själv när du gör ett krav. Ju lägre överskott desto högre bilförsäkring, så räkna ut vad du har råd att betala i händelse av en olycka och ställ in ditt överskott till det - även £ 50 kan göra skillnad.

Läs mer

Bilförsäkring: Vad du behöver veta
Fångsten som fördubblar din försäkring Befordran? Ditt omslag är nu i fara Felet som innebär en böter på 271 pund Hur klistermärken och mer kan upphäva försäkringen

Och naturligtvis....

Dessa kommer alla att sänka din offert, men för att betala mindre se till att du också har jämfört bilförsäkringsleverantörer.

Ett proffstips är att kolla på en serie jämförelsesajter - som vissa kommer att göra, vilket innebär att en policy är billigare med dem än någon annanstans - samt att kontrollera Direct Line och Aviva, som ofta inte visas på webbplatserna.

matt lucas lilla Storbritannien

Se Även: