De billigaste bilarna du kan köpa för försäkring, driftskostnader, skatt och underhåll

Bilar

Ditt Horoskop För Imorgon

Bilar kostar - det är ingen hemlighet - men kostnaden stannar inte efter att du köpt. Problemet är att även om det är lätt att jämföra priserna på nya bilar, eller kontrollera kostnaden för olika begagnade på webbplatser som autotrader , att räkna ut vad saker kommer att kosta efter att du fått nycklarna i handen är något svårare.



Så vi bestämde oss för att fråga experterna och få människorna att köpa bilplatser carwow.co.uk att köra siffrorna och räkna ut exakt vad du ska, men för att minimera allt från din bensinräkning till försäkringsnoteringar - samt en övergripande vinnare.



Detta är vad de hittade:



Billigaste nya bilar att köpa

  • Dacia Sandero från £ 5 995 - Denna kompakta men förvånansvärt rymliga modell är den billigaste bilen som säljs i Storbritannien och erbjuder en bekväm åktur med en välutrustad interiör.

  • Suzuki Celerio från £ 9999 - Denna femdörrars supermini har en trecylindrig motor som är lätt för bränsleförbrukningen och fri att beskatta, så det finns ännu fler besparingar att hämta där. För en liten bil är bagageutrymmet ganska rymligt och fordonet är robust och funktionellt.

Billigaste bilar att försäkra

  • Skoda Citigo från £ 8.495 - Tillhör försäkringsgrupp 1, Citigo är en av de billigaste bilarna att köpa skydd för. Den praktiska och charmiga stadsbilen är billigare än några av sina mindre rivaler, utan att det känns som att den saknas. Bilen finns i tre eller fem dörrar och har också en 1,0 liters motor vilket betyder att den är billig att köra; så, stort värde för pengarna totalt sett.



  • Hyundai i10 från £ 8995 - Förutom att det är billigt att köpa och erbjuder 5 års garanti, faller den här praktiska superminin också in i försäkringsgrupp 1. Den senaste versionen har fått lite ansiktslyftning, så både interiören och utsidan är lätta att se på. .

Bilar med bästa bränsleekonomi

Miles Per Gallon (eller mpg) hänvisar till hur långt bränslet du lägger i en bil kommer att ta dig, vilket effektivt berättar hur mycket det kommer att kosta att köra. Dessa är två av de bästa:



  • Peugeot 208 från £ 12,600 - Peugeot 208 erbjuder 94,2 mpg med 1,6 BlueHDi 75 -modellen, vilket verkligen är mycket bra.

  • VW Polo från £ 11,635 - 1.4 TDI Bluemotion -versionen av denna modell har 91,1 mpg.

Bilar med lägsta vägskatt

I april 2017 kommer det nuvarande systemet för beskattning av en ny bil här i Storbritannien - känd som Vehicle Excise Duty (eller VED) - att ersättas.

Det nya systemet ser på såväl koldioxidutsläpp som kostnader vid beräkning av skatt. De goda nyheterna? Båda dessa bilar kommer att vara undantagna.

  • Renault Zoe från £ 18,495 - Vinnare av Green Apple Awards 2016 för bilar som är bra för miljön och bra att köra, Renault Zoe är också Europas mest sålda elfordon med en räckvidd på upp till 250 miles.

  • Nissan Leaf från £ 21 180 - Det här är Storbritanniens mest sålda elfordon. 30kWh -versionen kan resa längre på en enda laddning än någon av sina konkurrenter och dess konservativa stil gör det svårt att säga att det inte är en konventionell bil.

Bilar med lägsta underhållskostnader

  • Kia Sportage från £ 18,250 - Alla Kias får en branschledande 7-årig garanti som kan överföras till nästa ägare, vilket innebär att de är bra köper både nya och begagnade. Sportage är en välbyggd SUV som erbjuder lägre driftskostnader om du väljer en av de tre dieselmotorerna som erbjuds, snarare än bensinen.

  • SsangYong Tivoli från £ 16,250 - Även om SsangYongs inte är lika generöst som Kias erbjudande, kommer SsangYongs med en lång femårig garanti som, till skillnad från rivaler, omfattar lätta nyttofordon och taxibilar. Tivoli är en medelstor SUV som har kallats SsangYongs bästa bil någonsin, med generös standardutrustning och en sparsam 1,6 dieselmotor tillgänglig.

Den billigaste nya bilen totalt sett ...

Peugeot 208, samtidigt som han vann den verkliga världens MPG -utmaning

Peugeot 208 har den lägsta bränsleförbrukningen av någon konventionellt driven (icke-hybrid och icke-elektrisk) bil-i genomsnitt 94,2 mpg är ganska häpnadsväckande.

Dessutom betyder dess ganska låga inköpspris att köpare inte kommer att bli förlamade av finansiella återbetalningar. För att göra livet ännu enklare erbjuder Peugeot 'lägg bara till bränsle', vilket innebär att finansieringsbetalningar, försäkring, underhåll och vägskatt sammanställs till en månadsräkning så att du bara behöver betala för det bränsle du använder.

Läs mer

Hur man sänker kostnaden för körning
Hypermiling - Hur man använder 40% mindre bränsle Telematik - vad det är och hur det fungerar 6 saker att kontrollera INNAN du får en MoT De billigaste bilarna du kan köpa

Spara på vilken bil som helst

Om ingen av dem tycker om dig (eller även om de gör det) är de goda nyheterna att du kan spara på vilken bil som helst med två enkla taktiker.

varför firar amerikaner tacksägelse

Först - pruta alltid. Carwow -siffror visar att du kan spara 3 600 £ på listpriset på en ny Peugeot 208 genom att få en återförsäljares bästa erbjudande. Den bättre nyheten är att de också kommer att få närliggande återförsäljare att konkurrera om ditt företag automatiskt.

För det andra - akta dig för finansaffärer. Det finns några bra bilfinansieringsaffärer där ute, men det finns också fruktansvärda. Med personliga lån nu tar ut mindre än 3% ränta och 0% kreditkort som erbjuder nästan 4 år räntefritt , att ta ut finansiering kan innebära att du lägger till hundratals pund till kostnaden för din nya motor.

Läs mer

Allt du behöver veta om lån
Enkla sätt att öka din kreditpoäng Hur kontrollerar du om du är kvalificerad Sanningen om annonserade priser Hjälp till människor som kämpar

Se Även: