Betala hundratals mindre för bilförsäkring med dessa sex knep till billigare offerter

Bilförsäkring

Ditt Horoskop För Imorgon

Kostnaden för bilförsäkring har ökat de senaste fem åren tack vare en kombination av högre skatter, regler kring utbetalningar och stigande reparationskostnader.



År 2014 stod den genomsnittliga bilförsäkringen på 551 pund och har sedan dess stigit till i genomsnitt 735 pund 2018, siffror från comparethemarket.com visa.



Och det är bara genomsnittet - med yngre förare som ser offerter i genomsnitt häpnadsväckande 1 281 pund.



'Bilförsäkring är fortfarande en betydande kostnad för brittiska bilister', säger Dan Hutson, chef för motorförsäkring på jämförbara marknader.

'Priserna har sjunkit något under de senaste 12 månaderna, men förarna betalar fortfarande hundratals pund mer för att försäkra sitt fordon än för tre eller till och med fem år sedan.'

Den goda nyheten är att även om du behöver försäkring för att lagligt köra bil behöver du inte betala dessa siffror. Det finns en rad olika sätt att sänka kostnaderna utan att offra dina täcknivåer eller spela snabbt och löst med sanningen.



50 i 07 betydelse

Här är de bästa sätten vi har hittat:

1. Betala i förskott - upp till £ 200

Att betala på en gång kan spara mycket (Bild: Getty)



Att dela upp din faktura i månatliga betalningar bör undvikas till varje pris.

Det beror på att medan några leverantörer är snälla, behandlar andra delade betalningar som ett lån - med upp till 30% APR.

Om du inte har råd med alla pengar på en gång, se om det finns ett sätt att spara dem.

Vi har sett fall där människor kan slå 200 £ från sin policy genom att betala i förskott och sprida kostnaden med ett lån, räntefritt från antingen en vän eller familjemedlem eller ett 0% -kort om du har ett bra kreditbetyg.

747 ängelnummer betydelse

2. Ansök rätt dag - upp till £ 567

Lämna inte det till sista minuten att förnya, eller gå för tidigt.

Vissa försäkringsgivare kan se personer som köper försäkring i sista minuten som lite mer riskabla och därför mer benägna att ta en chans bakom ratten.

Siffror från MoneySavingExpert visar köp 21 dagar före förnyelse du sparar 567 kr .

3. Få din körsträcka rätt - £ 233

Trafik

Om du inte är säker kommer din MoT att ha exakta körsträcka detaljer om den (Bild: PA)

När ditt försäkringscitat frågar dig hur många mil du gör om året, gissa inte bara på 10 000. Många av oss kör faktiskt färre mil än vi tror, ​​och ju mindre du kör desto lägre blir din premie.

Men sträva alltid efter att vara korrekt - underskatta inte din körsträcka, annars kan du ogiltigförklara policyn.

Och det finns en andra anledning att göra stora saker också - med vissa försäkringsbolag som fann att de tar ut mer för att köra mindre.

4. Lägg till en vän - upp till 200 £

Det är ett brott att säga att någon som inte är huvudförare i en bil är det, men att lägga till en sekundär förare är helt lagligt - och mer än så kan det spara pengar.

Få deras tillåtelse först, lägg sedan till en erfaren förare med ett rent körkort och en anständig skademärkningshistorik till din försäkring.

märke katy perry russell

Martin Lewis pekade en gång på en läsare som sänkte sin kostnad med 200 pund genom att lägga till en kollega med 10 års erfarenhet i sin politik.

5. Prova ny teknik - £ 100s billigare för vissa

Att bryta ner kan bli ett minne blott med telematik

Du kan spara en betydande summa genom att använda rätt kit

Ny teknik kan resultera i stora besparingar.

En telematikpolicy innebär att en spårningsenhet är monterad på din bil som skickar tillbaka information till försäkringsgivaren om hur bilen körs.

Telematikpolicyer kan hjälpa unga förare att samla in några kravrabatter snabbare eftersom de kan visa att de är säkra förare från dag ett.

Det låter dig också dra nytta av saker som 'pay as you go' bilförsäkring. Detta är något som erbjuds av företag inklusive ByMiles .

Vissa försäkringsgivare ger dig mer än 10% rabatt för en dashcam också.

6. Använd rätt jobb - upp till £ 300

Kock som hackar lök i köket

'Kockar' betalar mer än 'kökspersonal' (Bild: Getty)

Om du beskriver dig själv som en kock när du fyller i din bilförsäkringsansökan är din genomsnittliga offert £ 98 högre än om du skriver kökspersonal jämförelsesajt GoCompare.com hittat - och det är inte bara kockar som har detta problem.

Musiklärare betalar 86 pund mer än lärare, kontorschefer betalar mer än kontorsadministratörer och byggnadsarbetare betalar mer än byggare som i sin tur betalar mer än murare.

I grund och botten, om ditt jobb passar in i mer än en kategori, kolla bilförsäkringar för dem alla innan du ansöker.

Och om du är förälder på heltid eller pensionär, se till att du kryssar i rutan och inte är arbetslös - det kan spara dig nästan £ 300.

Men var försiktig, medan du ofta legitimt kan välja mer än ett jobb, om du medvetet ger en felaktig uppfattning om dig själv som kan ogiltigförklara ditt skydd.

Och naturligtvis....

Dessa kommer alla att sänka din offert, men för att betala mindre, se till att du också har jämfört bilförsäkringsleverantörer.

Ett proffstips är att kolla på en serie jämförelsesajter - som vissa kommer att göra, vilket innebär att en policy är billigare med dem än någon annanstans - samt att kontrollera Direct Line och Aviva, som ofta inte visas på webbplatserna.

är blå peter fortfarande på

Läs mer

Hur man sänker kostnaden för körning
Hypermiling - Hur man använder 40% mindre bränsle Telematik - vad det är och hur det fungerar De billigaste bilarna du kan köpa 6 saker att kontrollera INNAN du får en MoT

Se Även: