Vill du fylla på din gas och el utan att lämna huset OCH till och med spara lite pengar? Här är hur

Energi

Ditt Horoskop För Imorgon

Bild på kvinna som använder en smartphone, sitter mot ett vått fönster hemma i regnväder

Med en smart mätare kan du ladda upp din energi från bekvämligheten av ditt hem



joey essex är en kändis

Att behöva nippa till affären för att fylla på din gas och el kan vara en smärta vid bästa tillfällen, men på vintern kan det vara ännu svårare. Speciellt under lockdown när du försöker hålla din kontakt med omvärlden till ett minimum.



Om du har en traditionell förskottsmätare har du inget annat val än att gå ut till din närmaste PayPoint för att ladda upp ett kort eller en nyckel manuellt.



Det är en av anledningarna till att förbetalda energianvändare byter till smarta mätare. En ny generation energimätare som rullas ut över Storbritannien, de låter dig fylla på din gas och el från soffan.

Du behöver inte ett kort eller en nyckel - du fyller helt enkelt på det online, via telefon eller textmeddelande, eller genom att använda en smartphone -app, beroende på din leverantör.

Bild av smart mätare

Typisk representation av en hemmaskärm (IHD)



flygande myror i huset Storbritannien

Och det finns en annan god anledning till att energikunder är angelägna om att byta.

Smarta mätare visar dina energiförbrukningsdata på hemmaskärm (IHD) så att du kan se din energianvändning i nästan realtid och hur mycket det kostar. Det gör det lättare att kontrollera hur mycket du spenderar.



Att använda data för att identifiera möjligheter att spara energi har inneburit att några smarta mätare har sparat mellan 10-20 pund i månaden genom att använda information från deras hemdisplay för att göra ändringar i deras energianvändning.

Genom att göra några små förändringar, som att stänga av apparater i beredskap, inte överfylla vattenkokaren varje gång du gör en bryggning eller påminna alla i familjen om att släcka lampor i tomma rum, kan du spara energi och därför pengar, men inte på bekostnad bekvämlighet eller komfort.

Data från din smarta mätare kan hjälpa dig att identifiera energibesparingsmöjligheter

Dessutom kan din smarta mätares IHD varna dig om du har nått din nödkredit eller fallit under en inställd tröskel så att du inte omedvetet tar slut.

1044 nummer kärlek

Större synlighet för den energi du använder, och när du använder den, kan också hjälpa dig att göra bättre val när du letar efter en ny energitaxa, vilket hjälper dig att hitta en som bäst passar dina behov.

Smart Energy GB är en regering som stöds av staten som har till uppgift att informera Storbritannien om fördelarna med smart mätarutrullning.

  • Fråga din energileverantör om du är berättigad till en smart förskottsmätare. För mer info besök smartenergygb.org . Behörigheten kan variera beroende på leverantör och region.

Se Även: