Vilken kanal är Liverpool mot Newcastle? Uppstartstid, TV och detaljer om livestream

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Liverpool och Newcastle United går båda in i lördagens spel med mycket att spela för, eftersom de röda riskerar att missa Champions League -fotbollen nästa säsong och Magpies ser ut att säkra sin plats i Premier League igen.



Liverpool har haft en utmanande vecka utanför planen efter att det meddelades att klubben skulle gå med i European Super League, vilket ledde till att Jurgen Klopp och hans spelare offentligt uttryckte sitt motstånd mot planerna.



Med klubben som gör en dramatisk U-vändning på tisdagen, växlar nu uppmärksamheten till på planen, med de röda för närvarande på sjunde plats-om än bara två poäng från en Champions League-plats.



När det gäller Newcastle betyder deras 3-2-seger mot West Ham United i helgen att de nu är åtta poäng över Fulham på den tredje nedflyttningsplatsen och Magpies har också ett spel i handen på Scott Parkers män.

Jurgen Klopp och James Milner kritiserade båda öppet de europeiska Superliga -planerna

Jurgen Klopp och James Milner kritiserade båda öppet de europeiska Superliga -planerna (Bild: Liverpool FC via Getty Images)

Vilken tid är Liverpool v Newcastle United?

Kick-off är kl 12.30 och är den första av tre Premier League-matcher på lördag.



Båda sidorna deltar i tävlingen och saknar sina kaptener. Jamaal Lascelles bär för närvarande en skyddande känga på grund av en fotskada och Jordan Henderson med en ljumskskada.

Newcastles uppgång i den senaste formen har delvis berott på att Allan Saint-Maximin återvände efter sitt eget ljumskproblem, men han är tveksam för Liverpool efter att ha fått en svullen fotled mot West Ham.



Newcastles stjärnman Allan Saint-Maximin är ett tvivel för spelet med Liverpool

Newcastles stjärnman Allan Saint-Maximin är ett tvivel för spelet med Liverpool (Bild: Getty Images)

Isaac Hayden och Fabian Schar förblir utanför sidan och Ryan Fraser är ytterligare ett tvivel med en vadsskada.

När det gäller Liverpool, de fortsätter att vara lätta i ryggen, med Virgil van Dijk, Joe Gomez och Joel Matip alla uteslutna och Nat Phillips är också ett tvivel med en hamstringsbelastning.

Curtis Jones och Caoimhin Kelleher riskerar också att missa spelet på Anfield.

Liverpool vs Newcastle TV -kanal och livestream

Matchen kommer att sändas på TV Sport och kommer också att finnas tillgänglig online via webbplatsen och BT Sport och Sky Sports -appar, med de två andra matcherna på lördag - West Ham mot Chelsea och Sheffield United mot Brighton - båda på Sky Sports kanaler.

Liverpool och Newcastle delade oavgjort 0-0 i sin sista match i december, eftersom de röda inte kunde utnyttja sitt 73-procentiga innehav.

Det var deras sista match för året och såg Liverpool sluta 2020 med tre poäng klart i toppen av Premier League -tabellen.

Se Även: