Spontan mänsklig förbränning: Människans kropp bröt ut i lågor på soffan - men han levde för att berätta historien

Konstiga Nyheter

Lycklig man: Frank Baker överlevde spontan mänsklig förbränning(Bild: Science Channel)En krigsveteran har återkallat det skrämmande ögonblick som hans kropp plötsligt brann i lågor när han satt i soffan.


Frank Baker, som tjänstgjorde i den amerikanska armén i Vietnam, är den enda kända överlevaren av det oförklarliga fenomenet som kallas spontan mänsklig förbränning.victoria wood sista bilden

Den högt dekorerade före detta soldaten hade förberett sig för att åka på en fisketur med sin vän Pete Willey när eld plötsligt förtärde hans kropp.


Paret mindes den skrämmande händelsen, som ägde rum i juni 1985, i ett nytt avsnitt av Science Channels oförklarade filer.

Avsnittet innehåller en rekonstruktion av händelsen, som kan ses nedan.'Jag hade ingen aning om vad som ägde rum på min kropp - ingen,' sa Baker.

”Vi gjorde oss redo för fiske och satt i soffan.


supersize vs superskinny var är de nu

'Allt var jättebra.

'Pete satt bredvid mig - vi hade en jäkla tid.'

Paret hoppade upp och kunde släcka lågorna.

cheltenham festival 2014 resultat

Det har funnits cirka 200 fall av spontan förbränning av människor.

Boffins som studerade fenomenet 1984 drog slutsatsen att de flesta offren hade varit nära brandkällor när de bröt ut i lågor - och fortsatte att brinna på grund av brandfarliga kläder och överskott av kroppsfett.

Men Baker, som bor i Vermont, USA, tror inte att detta var fallet för honom.

'Läkaren ringde (mig) och sa,' Frank, det brann inifrån och ut, & apos; ' han sa.

Vi testar en ny webbplats: Detta innehåll kommer snart