EBay -säljare hotar med att bojkotta över beslutet att avsluta PayPal och ändra avgifter till 12,8%

Ebay

Ditt Horoskop För Imorgon

Ebay -säljare har hotat med att bojkotta marknaden efter sitt beslut att avsluta PayPal efter nästan två decennier.



Enligt nya regler som trädde i kraft för ett antal säljare den 31 maj, månatliga faktureringar kommer inte längre att finnas och säljare får sina avgifter automatiskt dras direkt efter att en vara har sålts .



Säljaravgifterna kommer också att stiga till 12,8% av det slutliga beloppet inklusive leverans, plus 30p i Storbritannien.



Det gamla systemet var 10% för eBay, plus Paypals avgifter, plus 30p. Skillnaden gynnar det nya systemet till ett par kronor för de flesta transaktioner.

Säljare måste också vänta 48 timmar innan de får tillgång till sina kontanter.

gift vid första ögonkastet sanning
EBays forumanvändare har sagt att de är ovilliga att använda det nya systemet och ge eBay direktdebitering till sina personliga bankkonton.

Vissa eBay -medlemmar säger att de är ovilliga att använda det nya systemet och ger eBay direktdebitering åtkomst till sina personliga bankkonton



Efter den tidpunkten skulle pengarna överföras direkt till deras bankkonto - vilket eliminerar behovet av PayPal.

PayPal förvärvades av eBay i början av 2002, och de två företagen har arbetat i partnerskap sedan dess. De nya reglerna kommer dock att sätta stopp för detta nittonåriga partnerskap med kunder som gradvis rullas in i det nya systemet.



Nu har några säljare hotat att sluta använda tjänsten under flytten.

vad hände med christine keeler

EBays forumanvändare har sagt att de är ovilliga att använda det nya systemet och ge eBay direktdebitering till sina personliga bankkonton.

Många är oroliga för att utan att PayPal fungerar som en mellanhand Ebay, som i stort sett ses som partiskhet mot kunder när det gäller tvister, nu kommer att utöva för mycket kontroll över sin försäljning.

Vissa har uttryckt farhågor för att återbetalningar automatiskt kan utfärdas till köpare om det uppstår tvister, vilket gör dem sårbara för det ökande antalet bedragare.

Är du bekväm med att ge eBay dina bankuppgifter? Låt oss veta i kommentarerna nedan

Ebay säger att det följer samma regler som andra autogiro -system, vilket innebär att kunderna kommer att få ett meddelande om hur mycket som tas ut och att de kommer att få återbetalning för eventuella bedrägliga eller felaktiga betalningar.

Andra har ifrågasatt det nya betalningssystemet, som kommer att ersätta PayPals avgifter med nya Ebay -avgifter, även om det säger att majoriteten av säljare kommer att ha det bättre enligt nya regler.

Före ändringarna debiterades säljarna 10% av det slutliga försäljningspriset av Ebay, ytterligare en avgift från PayPal plus en standardavgift på 30p.

Enligt det nya systemet betalar säljare 12,8% till Ebay plus 30p, men betalar inte längre några extra avgifter till PayPal.

Ebay köpte PayPal 2002 och fram till 2015 var betaljättens tjänst nära knuten till Ebays plattform.

Men de nya villkoren, som gäller från och med den 1 juni, säger att det nya systemet för hanterade betalningar är obligatoriskt, och företaget har befogenhet att begränsa eller ta bort listor från säljare som vägrar använda det.

Flytten innebär också att köpare automatiskt har tillgång till alla tillgängliga betalningsalternativ - inklusive kredit- och betalkort, Apple Pay, Google Pay, PayPal och PayPal -kredit.

Funktionen har rullats ut sedan cirka 2018, sa en talesperson för eBay - med företagssäljare som flyttade först. Uppskattningsvis fyra miljoner säljare använder det redan.

betydelsen av nummer 17

Tidsfristerna för alla användare är etappvis - så även om många säljare måste flytta till det nya systemet från 1 juni, kommer andra att få ett meddelande från eBay under de kommande veckorna och månaderna.

Se Även: