Nya eBay -betalningsregler som PayPal ökade för alla säljare från idag - ändringar förklarade

Ebay

Ditt Horoskop För Imorgon

EBay-säljare står inför en rad nya förändringar från den här veckan eftersom det sätter stopp för ett nittonårigt partnerskap med onlinebetalningsjätten PayPal.



Onlineshoppingmarknaden sa att nya regler från och med den 31 maj innebär att säljare inte längre kommer att kunna hantera sin försäljning på PayPal - och månatliga faktureringar kommer att skärpas.



Den sa att de som vill fortsätta sälja online måste uppdatera sina betalningsuppgifter före midnatt måndagen den 31 maj genom att ta bort sitt PayPal -konto och länka sina bankuppgifter till eBay.



De som inte uppdaterar sina uppgifter kommer att 'förlora sin behörighet för framtida säljavgiftserbjudanden', varnade företaget i ett mejl som skickades till kontoinnehavare.

Ebay hanterar nu slut-till-slut-försäljningsupplevelsen på vår marknadsplats, inklusive betalningar, stod det i meddelandet.

Den nya processen innebär att säljare inte kommer att behöva betala PayPal -avgifter

Den nya processen innebär att säljare inte kommer att behöva betala PayPal -avgifter (Bild: NurPhoto via Getty Images)



Från och med den 1 juni kommer eventuella avgifter på försäljningen att dras in vid försäljningsstället, med det återstående saldot automatiskt överfört till säljarens bankkonto.

Det betyder att det inte kommer att finnas någon månadsvis fakturering eller månadsavgifter att betala.



Säljare kommer inte längre att behöva betala PayPal -avgifter, vilket innebär att den enda avgiften du kommer att åläggas är eBay: s schablonbelopp 12,8% av den totala försäljningen plus en fast avgift på 30p per beställning.

Om det totala försäljningsbeloppet är över £ 2500 för en enda vara betalar du 3% för den del av försäljningen över £ 2500.

Föredrar du att få betalt via eBay eller PayPal? Låt oss veta i kommentarerna nedan

Ebay köpte PayPal redan 2002 och avvecklade det 2015, men de två organisationerna hade förblivit tätt sammanlänkade, och PayPal fortsatte att behandla betalningar för eBay.

Från och med den 1 juni har köpare fortfarande möjlighet att betala via PayPal, men pengarna skickas till säljarens bank, inte till deras PayPal -konto.

En taleskvinna för eBay berättade för The NEWSAM att de som inte uppdaterar sina uppgifter senast den 31 maj kommer att få en frist innan någon åtgärd vidtas mot deras konto.

Registrera dig för NEWSAM Money & s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Se Även: