Flybe eller Flybmi? Flygbolaget lugnar passagerarna efter att rivalen gått i administration

Flybe

Ditt Horoskop För Imorgon

Företaget övertogs och omstrukturerades 2012(Bild: UIG via Getty Images)



Budgetflygbolaget Flybe har försäkrat kunderna om att flygningar är opåverkade efter att rivaliserande operatör Flybmi ansökte om administration på fredagen, med hänvisning till Brexit -osäkerhet.



Flybe, som driver tjänster in och ut från Southampton bekräftade att det inte har kollapsat - och flygningar kommer att fortsätta som vanligt i Storbritannien.



Det kommer efter att Flybmi, som opererade 17 regionala flygplan till 25 europeiska städer, ställde in alla flygningar under lördagen.

Totalt 376 anställda baserade i Storbritannien, Tyskland, Sverige och Belgien har sedan dess utsatts för risk för sina jobb - med vissa resenärer som avslöjar att de har lämnats strandsatta utomlands efter att alla flygningar landats.

vad hände meredith kercher den natten

Men Flybe har nu uttalat sig för att försäkra användare om att det inte har någon relation till Flybmi.



Ett inlägg på Twitter sa: ”Vi är mycket ledsna över att höra om situationen med det konkurrerande brittiska regionala flygbolaget Flybmi och våra tankar är hos deras anställda under dessa svåra tider.

317 betydelse i bibeln

'Flybe har inget att göra med Flybmi och våra flygningar fortsätter att fungera som vanligt.'



Men även om flygningar kan vara opåverkade är flygbolaget för närvarande mitt i ett övertagande som kan påverka passagerare senare i vår.

Företaget köps för närvarande ut av företaget bakom Virgin Atlantic i ett övertagande på 2,2 miljoner pund.

Det kommer efter att transportören släppte ut sin försäljning i november och utsatte 2300 jobb för att riskera, bara några veckor efter att ha utfärdat en vinstvarning.

Flybe

Richard Bransons Virgin Atlantic och Stobart Group kommer att ta över företaget under de närmaste månaderna

På tal om vad detta innebär för kunder, sade en Flybe -talesman till NEWSAM Money att inga ändringar i scheman förväntas.

'Det kommer inte att göras några ändringar av bokningar från dess webbplats, medan befintliga flygningar inte kommer att påverkas av tillkännagivandet', tillade en kommentar.

danny cipriani och sophie

På Twitter sa det exeterbaserade flygbolaget: 'Flyg kommer att fortsätta att fungera enligt vårt publicerade schema och du kan fortsätta att boka flyg med oss ​​på Flybe.com '.

Och om flygningar under sommarlovet sa det: 'Flybe med sitt konsortium inklusive Virgin Atlantic & Stobart Group vill försäkra passagerarna om att det inte kommer att bli någon större förändring av våra publicerade scheman till slutet av sommaren 2019 (dvs. slutet av oktober 19). '

Flybe, vars rötter går tillbaka till 1979, har 78 flygplan från mindre flygplatser som London City, Southampton, Cardiff, Aberdeen och Norwich till destinationer i Storbritannien och Europa.

Det tjänar cirka åtta miljoner passagerare om året, men har kämpat för att återhämta sig från en kostsam IT -översyn och har försökt minska kostnaderna.

när kommer coronaviruset att upphöra förutsägelser

Thomas Cook har också problem (Bild: Getty Images)

På andra ställen avslöjade Thomas Cook förra veckan att det kan tvingas sälja hela sin flygbolag - inklusive det tyska företaget Condor - så att det kan utöka sina märkeshotell.

Företaget erkände att det överväger alla alternativ - och rykten börjar redan virvla om ett eventuellt övertagande av Lufthansa.

Thomas Cook rapporterade en ökning av intäkterna under första kvartalet till 1,65 miljarder pund förra året, men de underliggande rörelseförlusterna ökade med 14 miljoner pund till 60 miljoner pund, vilket ledde till översynssamtal.

Kedjan skyllde på förlusterna på en svagare efterfrågan på Spanien efter förra årets förlängda värmebölja och tillade att bokningarna för vinteruppehåll i Norden också är nere.

Här är vad försäljningen av Thomas Cook skulle betyda för dig.

nummer 1212 andlig betydelse

Läs mer

Oroliga flygbolag
British Airways böter otroliga 183 miljoner pund Jet Airways plan jordade Virgin Atlantic köper ut Flybe Easyjet rapporterar förluster på 275 miljoner pund

Se Även: