Vad hände med den riktiga Christine Keeler efter den skandalösa Profumo -affären?

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Vad hände med kvinnan som förtalades för att ha störtat en konservativ regering på höjden av det kalla kriget?



Engelsk modell och topplös showgirl Christine Keeler är i fokus för en ny ny BBC One -dramaserie The Trial of Christine Keeler som kartlägger den skandalösa Profumo -affären som generade den brittiska regeringen och ledde till att en premiärminister avgick.



Den centrala krisen uppstod från upplevda nationella säkerhetsrisker som uppstod på grund av den 19-årige Keelers sexuella engagemang med den brittiska regeringsministern John Profumo, och även den sovjetiska diplomaten kapten Jevgenij Ivanov.



förhållandet mellan liam och noel gallagher

Dramaserien har Kingsman -skådespelerskan Sophie Cookson som Keeler, Ben Miles som Profumo och James Norton som osteopat och högsamhällets armatur Stephen Ward, mannen som introducerade Keeler för Profumo.

Men vad hände med den verkliga Keeler när de explosiva angelägenheterna tog slut?

Vad hände med den riktiga Christine Keeler efter den skandalösa Profumo -affären?

Trots att han hade ett kort sexuellt förhållande 1961, var det först i mars 1963 som försöken mellan utrikesminister för krig John Profumo och Christine Keeler kom till media uppmärksamhet.



Christine Keeler lämnade Ariel Hotel, London, efter hennes återkomst från Spanien, 29 mars 1963. Två veckor tidigare hade hon misslyckats med att vittna i rättegången mot sin tidigare pojkvän John Edgecomb (Bild: Getty Images)

Keeler hade varit en modell och topplös showgirl på en dansklubb i London när hon träffade osteopaten Stephen Ward och så småningom flyttade in hos honom och blev hänförd av hans charm och glittrande sociala nätverk av diplomater, kändisar, aristokrater och artister.



Paret hade en platonisk men tillgiven vänskap, eftersom Keeler åtnjöt en mängd olika saker bland bekanta i Wards cirkel.

Denna period omfattade sexuella relationer med både Profumo och den sovjetiska diplomaten och underrättelsetjänsten kapten Jevgenij Ivanov.

Efter dessa angelägenheter fastnade Keeler i en svartsjuk rivalitet mellan hennes två älskare: jazzsångerskan Aloysius 'Lucky' Gordon och jazzpromotorn Johnny Edgecombe.

Detta filfoto taget den 1 juni 1963 visar Christine Keeler, brittisk modell och samtalstjej, som förekommer i domstolen i London anklagad för att ha levt av omoraliska intäkter och för att ha ett förhållande till Dr Stephen Ward, osteopat och artist som ses som chef för könet och säkerhetscirkus (Bild: AFP/Getty Images)

Efter att Keeler avbröt sin affär med den våldsamma Edgecombe som hade skurit Gordons ansikte, besökte Edgecombe Wards hem där hon bodde och avlossade skott mot byggnaden, vilket ledde till att han greps och media undersökte Keeler.

Profumo förnekade affären i parlamentet med fullt stöd av många av hans regeringskollegor.

Men när granskningen fortsatte erkände Profumo så småningom saken och avgick från parlamentet och regeringen, vilket orsakade en förlust av förtroende för den konservativa regeringen och avgången från premiärminister Harold Macmillan.

De skulle förlora 1964 års allmänna val mot Harold Wilson och Labour Party.

John Profumo (Bild: Getty)

Profumo fortsatte att arbeta i London -välgörenheten Toynbee Hall för resten av sitt liv, fick en CBE från The Queen 1975 och blev inbjuden till Margaret Thatchers 70 -årsfest där han satt bredvid monarken.

eubank vs degaletid

På andra ställen utforskades Stephen Ward för omoraliska brott när fler rykten och elaka berättelser dykt upp om hans sociala kretsar.

Den 3 augusti 1963 begick Ward självmord innan domen i hans rättegång avslöjades: han dömdes sedan för att ha tjänat på Koralers och hennes vän, Mandy Rice-Davies, omoraliska intäkter.

Under tiden tidigare på året hade Keeler anklagat sin älskare Gordon för misshandel och han greps och till slut dömdes till tre års fängelse när två huvudvittnen för försvaret inte kunde hittas.

Ungefär vid Wards rättegång upphävdes Gordons övertygelse vid hovrätten när de viktigaste vittnena hittades och Keeler greps för att ha lämnat falska bevis i domstolen och slutligen dömdes till nio månaders fängelse från december 1963, för vilken hon tjänstgjorde fyra och en halv månad.

Dr Stephen Ward

Dr Stephen Ward (Bild: PA)

Efter skandalen fortsatte Keelers närvaro i media men började tappa.

andlig betydelse av 1155

Hon gifte sig två gånger, varav hon fick två barn, men båda var korta.

Rättegångskostnaderna från hennes problem tog bort mycket av vinsten hon tjänade på hennes framträdanden i media. Hon sa om den här tiden på 1970 -talet: 'Jag levde inte, jag överlevde'.

Keeler började snart publicera sina egna åsikter om Profumo -affären och tillbakavisade fynden från seniordomaren Lord Tom Denning, som i sin undersökning av skandalen drog slutsatsen att det inte förelåg några väsentliga säkerhetsrisker från skandalen och att säkerhetstjänsterna och regeringen hade agerat på lämpligt sätt.

Hon hävdade också att hon blivit gravid av hennes affär med Profumo och hade genomgått en smärtsam abort för att avsluta graviditeten.

Engelsk modell och showgirl Christine Keeler (1942 - 2017), Storbritannien, 28 mars 1963 (Bild: Getty Images)

Under hela sitt liv talade Keeler alltid mycket högt om Stephen Ward, som senare avslöjades ha fungerat som en bakkanal för MI5 med Sovjetunionen genom sin vänskap med Ivanov, och hans rättegång nu anklagad för att vara baserad på politisk vedergällning för Profumo -skandalen .

Ward, som var en produktiv konstnär, och hans porträtt av Keeler förvärvades av National Gallery 1984.

mord på Blackpool Express recension

Trots vissa framträdanden i media - inklusive en roll i en Bryan Ferry -musikvideo 1988 - var Keeler i stort sett privat i sitt personliga liv.

År 2012 avslöjade hon dock att hon har haft svårigheter med sina barn, eftersom medieporträtten och slampaskamningen från politiker och offentliga personer tog ut sin rätt.

Enligt Solen , Sade Keeler: 'Mina barn vill inte umgås med den blodiga horan Christine Keeler. Det är hemskt men så är det. '

Den 5 december 2017 meddelade Christines son Seymour Platt att hans mor 'gick bort i går kväll cirka 23.30' den 4 december i London efter en kamp med kronisk obstruktiv lungsjukdom. Keeler var 75 när hon dog.

När han diskuterade hur samhället hade behandlat henne hela och efter skandalen sa Keeler: 'Jag tog på mig alla, en generations generations synder.'

Rättegången mot Christine Keeler fortsätter på söndagar kl 21.00 på BBC One.

Hur mycket visste du om Christine Keeler? Låt oss veta i kommentarerna nedan.