Regissören Reginald Larry -Cole skrek och svor på mig när jag vågade ställa frågor om Köp 2 låt bilar - nu har det rasat

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Reginald Larry-Cole(Bild: )



I ett av de mer uppvärmda telefonsamtalen jag har haft på sistone babbade företagsdirektören Reginald Larry-Cole till mig: Du har helt fel, jag säger det nu för jag kommer att stämma dig som du inte tror.



En hel del svordomar följde, men för att gå på jakt: hans affärsgrupp har precis tagits i administration, vilket gör att investerare fruktar för sina besparingar.



Han drev Buy 2 Let Cars Limited som fakturerade sig själv som ett lukrativt alternativ till de låga räntorna som bankerna erbjöd.

Beroende på hur mycket du investerat kan du få en häpnadsväckande avkastning på 11% per år, eller 27% under tre år.

Inkomsten kom från en källa där du inte skulle förvänta dig att hitta mycket pengar - subprimesektorn.



Kontanter som sparades skulle användas för att köpa bilar som skulle hyras ut till personer med dålig kredithistoria. Marknadsföringsmaterialet gjorde en måltid av hur Buy 2 Let Cars hjälpte nyckelarbetare.

nick knowles suzi perry

Din investering hjälper NHS -personal som Chipo att komma till och från sitt jobb i ett helt nytt och pålitligt fordon, körde ett av dess Facebook -inlägg, medan en annan sa: Håll nyckelpersoner, precis som Andrew, på språng genom att investera med Buy2LetCars!



dag prick kommer

Jag mejlade Larry-Cole i januari med vad jag tyckte var rimliga frågor.

För det första, finansieras denna otroliga avkastning på 27% av pengar från nyckelarbetare?

För det andra, hur säker var investeringen? Jag frågade eftersom de senaste kontona visade att Buy 2 Let Cars var skyldig borgenärer till 34 miljoner pund, moderbolaget Raedex var 10,9 miljoner pund i rött och systerbolaget Rent 2 Let Cars hade 9,5 miljoner pund i skuld.

Det var när Larry-Cole blev ballistisk. Gå och hitta mig en investerare som inte har fått tillbaka sina pengar, skrek han i telefonen.

Jag försökte igen och frågade: Kan du garantera att investerare som lägger in sina pengar nu får full utlovad avkastning och sitt kapital tillbaka?

Andrew, lyssna på vad vi säger och hur vi gör det, sa han. Vi tjänar inte 27% av NHS -personal, det gör vi inte.

Så var kommer pengarna ifrån annars om inte från leasingfordon till nyckelarbetare?

Han svarade genom att säga åt mig att delta i en av hans vanliga presentationer på nätet och insisterade: Du ser till att du lyssnar på planen och förstår den innan du tappar sh **.

ben mills brigit forsyth

Jag sprutar ingenting, jag ställer frågor för potentiella investerares räkning, svarade jag.

'Lyssna på mig, lyssna på mig', slog han tillbaka, 'tills du ser planen kan du inte skriva om det. Du vet inte vad du pratar om.

Jag förklarade att jag hade sett hans plan läggas ut steg-för-steg på Buy 2 Let Cars-webbplatsen, men han var fast vid att jag måste närvara vid en presentation.

Jag frågade om detta skulle förklara de förluster hans företag gjorde.

'Vilka förluster?' han svarade.

'Förlusterna som beskrivs i dina bokslut', förklarade jag.

88*.8

Vid denna tidpunkt tog en kvinna upp telefonen i slutet av honom, sa att jag inte behövde veta hennes namn och avslutade samtalet.

Skärmgrepp från Buy2LetCars webinar

På begäran deltog jag i en av hans presentationer online. Detta innehöll många klipp av kunder som sa hur nöjda de var med sina hyrbilar och investerare säger saker som: När du har betalat dina pengar har du ingenting att göra, allt är hanterat, du väntar bara på att pengarna ska komma in varje månad .

Strax efter fick jag ett e-postmeddelande av co-director Scott Martin, som sa: Vår kommersiella miljö förblir sund och vi kommer att vara här för att betjäna våra kunder i många år framöver. Jag antar att det bästa sättet att bekräfta hur relevanta våra finansierings- och leasingmodeller är att höra från de kunder som har gjort affärer med oss, varav några fortsätter att göra det sedan 2012. '

Inga problem: Scott Martin (Bild: Grab)

Men allt var inte sundt. Den 19 februari förbjöd Financial Conduct Authority Raedex att ta nya affärer eftersom det var insolvent. Den förklarade att 7,5 miljoner pund som inkluderades på Buy 2 Let -konton som goodwill bör torkas bort.

Tillsynsmeddelandet, som just publicerats av tillsynsmyndigheten, har några alarmerande avslöjanden. Till exempel hävdar Buy 2 Let Cars att de har 1 200 leasingavtal, men en slumpkontroll av 102 av dem visade att 55 var begagnade fordon och inte nya, som utlovat, 18 av hyresavtalen har tydligen ingåtts betydligt innan fordonet på vägen, och två av bilarna kunde inte hittas alls på DVLA -databasen.

Tillsynsmeddelandet avslutades: ”Koncernen fortsätter att marknadsföra sina investeringsmöjligheter genom ett brett utbud av online- och andra medier och fortsätter att söka och ta in konsumentmedel. FCA anser att företagets och koncernens ekonomiska ställning gör företagets affärsmodell i grunden ohållbar och sätter konsumenter som investerar pengar i direkt risk för förlust. '

Denna vecka placerades Raedex, Buy 2 Let Cars och Rent 2 Own Cars Limited.

Investeringsanalytiker ifrågasätter nu varför det tog så lång tid för vakthunden att agera över Raedex, ett företag som det reglerade - även om investeringen Buy 2 Let Cars själv är oreglerad och inte omfattas av Financial Services Compensation Scheme.

Investeringswebbplatsen Bond Review varnade redan i juni 2018 för att detta var en mycket högriskinvestering som kan resultera i permanent och total förlust.

Året därpå rapporterade Bond Review: 'Siffrorna för Raedex Consortium Limited, koncernens holdingbolag, visar begränsad information eftersom företaget använde undantag från småföretag och inte släppte någon resultaträkning eller lät redovisa kontona. dock klart att det övergripande företaget förblir förlustbringande. '

Martin Adams fru fusk

Konsumentpengakampanjern Mark Taber twittrade i veckan: FCA hade all denna information, så vad spelade de för att låta fler och fler investerare sugas in?

Tillsynsmyndigheten svarade: Vi har samarbetat med företaget vid flera tillfällen angående regleringsfrågor.

Se Även: