Kostnaden för att sätta fel bränsle i din bil - och det chockerande stora antalet försäkringsbolag som INTE kommer att täcka reparationerna

Bilförsäkring

Ditt Horoskop För Imorgon

En bensinslang

Inte den där!(Bild: PA)



Varje år lyckas 150 000 människor stoppa diesel i en bensinbil eller bensin i en diesel, visar siffror från AA -utställningen.



Det är en var fjärde minut.



Det är enkelt att göra, särskilt om du bor i ett hus med mer än en bil eller om du nyligen har bytt motor.

Problemet är att åtgärda skadan kan sätta tillbaka tusentals - vilket möjligen gör att du behöver en helt ny motor - och den täcks inte ens av de flesta försäkringar.

arsenal v huddersfield på tv

Faktiskt 240 av 300 bilförsäkringar tittade på av Defaqto utesluta felbränsle, medan GoCompare hittade att bara 37 policys tillhandahåller felbränsle som standard och 24 erbjuder felbränsleförsäkring som tillval.



Läs mer

renee zellweger plastikkirurgi huffington post
Körning behöver veta
Så här avbokar du parkeringsbiljetter Hur man gör anspråk på gropolyckor Körvanor som kostar oss 700 miljoner pund per år Nya hastighetsregler i sin helhet

Även de som täcker det betalar ut olika belopp, medan vissa betalar dig tillbaka för kostnaden för det bortkastade bränslet, andra erbjuder att täcka kostnaden för tömning och rengöring av bränsletanken, tillhörande bogseringskostnader och/eller skador på motorfunktionen till följd av felaktig drivning.



Felaktig drivning kan vara ett lättare misstag att göra än du tror. Om du nyligen har bytt bil, lånat din partners bil eller kört mer än ett fordon, är koncentrationen borta när pumpen är allt som krävs för att lämna dig och din plånbok, 'säger Matt Oliver, från GoCompare Bilförsäkring .

'Det är viktigt att du kontrollerar varje policy för specifika detaljer om vad du omfattas av. Om din omfattande policy utesluter felbränsle finns det också alternativ att köpa en specialist, fristående policy.

Läs mer

Bilförsäkring: Vad du behöver veta
Fångsten som fördubblar din försäkring Befordran? Ditt omslag är nu i fara Felet som innebär en böter på 271 pund Hur klistermärken och mer kan ogiltigförklara försäkringen

Din första reaktion kan kosta dig kära

Om bränslet dräneras direkt kan skadan minimeras och allt det kostar är borttagningspriset, vanligtvis några hundra pund.

Men så fort du slår på tändningen och bränslet rinner in i motorn blir det värre - och du kanske måste byta ut motorn helt.

äta ut för att hjälpa affischer

'Att helt enkelt låsa upp din bil eller vrida nyckeln i tändningen kan leda till bränsle i bilens motor och kan orsaka skador på tusentals kilo, medan du kör din felaktiga bil någon distans anses vara avsiktlig skada', sa Oliver.

”Det är viktigt att stanna i dina spår och ringa efter hjälp bort från förplatsen. Om du inte har startat motorn bör tömning och rengöring av tanken för fel bränsle hjälpa till att lösa problemet utan att skada din bil. '

Defaqto påpekar att de flesta störningsföretag kan ta bort bränsle åt dig, men inte täcka motorskador till följd av felaktig drivning.

cher turn back time outfit

Läs mer

Hur man sänker kostnaden för körning
Hypermiling - Hur man använder 40% mindre bränsle Telematik - vad det är och hur det fungerar 6 saker att kontrollera INNAN du får en MoT De billigaste bilarna du kan köpa

De goda nyheterna

Alla kanske inte, helt förlorade om du inte har insett förrän efter att motorn har slagits på.

Defaqto upptäckte att hälften av bilförsäkringarna täcker en del av bränslebränsle i samband med oavsiktlig skada som täcker en del av försäkringen.

Det resulterar dock fortfarande i att du betalar ditt försäkringsöverskott och eventuellt förlorar din rabatt.

Om du inser att du har lagt in fel bränsle innan du orsakat någon skada, betalar försäkringsgivaren inte för att tanken ska tömmas och rensas ut, eftersom det inte har skett någon oavsiktlig skada vid den tidpunkten, tillägger Defaqto.

Du kan också köpa en specifik försäkring för just detta.

fearne bomull ian watkins

Felaktig bränsleförsäkring täcker reparationer, transport av din bil till en plats som ska åtgärdas (tillsammans med passagerare) och boendekostnader om du befinner dig strandad över natten. Grundskyddet börjar från cirka £ 10.

Försäkringsmarknaden har svarat med en ökning av separata försäkringsskydd, men det är alltid värt att kontrollera din bilförsäkring innan du köper för att se till att du har rätt skydd för dina behov, säger Brian Brown, Head of Insight på Defaqto. .

Defaqtos bästa tips om du använder fel pump

En bilist håller en bränslepump

Vad ska man göra omedelbart efter insikten (Bild: Getty)

  1. Om du inte har startat din bil, gör det inte
  2. Om du inser ditt misstag när du har kört, dra över så snart det är säkert att göra det och stäng av tändningen
  3. Kontrollera din policy för att se om felbränsle täcks - det kan mycket väl vara under din oavsiktliga skada
  4. Fråga din leverantör om nedbrytningstäckning eftersom de kan hjälpa dig
  5. Kom ihåg: starta inte bilen om det blir felbränsle. Ring din bilförsäkringsgivare/ leverantör omedelbart - ett snabbt svar kan spara dig tusentals.

Se Även: