Ian Watkins: Ex-flickvän varnade poliser för FYR år sedan att han var pedofil efter att Lostprophets sångare avgav sjuk bekännelse

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Lost Prophets -stjärnan Ian Watkins avgudades av miljontals rockfans över hela världen.



Men idag erkände han att han använde sina fans för att spela ut sina barns sexfantasier - och står nu bakom lås och bakåt.



Okänd för sina bandkamrater och oskyldiga fans, många i tonåren, var droggalen Watkins en rovpedofil.



Han riktade sig till sina superfläktar - mestadels unga utsatta mödrar med nyfödda barn.

Watkins chockade idag rockvärlden när han erkände sig skyldig till försök till våldtäkt mot en bebis och tio andra sexuella brott vid Cardiff Crown Court.

Han dök upp i rätten tillsammans med två kvinnliga fans, 21 och 24 år, som inte kan nämnas av lagliga skäl, men som otroligt erbjöd sina barn att bli misshandlade av sin rockidol.



De två fansen, båda från olika delar av England, står också inför fängelse efter att ha erkänt sin roll i sexbrotten mot sina egna barn.

När hans brott var avskyvärd avslöjades, ställdes frågor om varför rockstjärnan inte hade ställts inför rätta år tidigare.



Det avslöjades att Independent Police Complaints Commission (IPCC) undersöker om South Wales -polisen agerade tillräckligt snabbt efter att ha blivit tipsad.

xbox black Friday 2019 Storbritannien
SAP_MDM_251113Joanne_13.JPG

Varning: Watkins & apos; ex Joanna Majic berättade för polisen om sångarens mörka fantasier (Bild: Simon Ashton /)

Watkins före detta flickvän Joanna Majic, 38, sa till att hon varnade polisen upprepade gånger i FYR år efter att han erkände för henne att han var en pedofil.

Den tidigare samtalstjejen hade ett on-off-förhållande med Watkins från 2006 efter att rockern sökte henne för att skämma bort sina sexuella fantasier.

Hon insisterar på att han aldrig betalat henne för sex och de blev ett par men hon blev äcklad av hans alltmer mörka sexuella aptit och blev slutligen förskräckt när han berättade att han ville ha sex med barn.

Hon sa: Allt förändrades för oss när han förlitade mig att han ville misshandla barn 2008.

Jag gick direkt till polisen i södra Wales och klagade men de ignorerade mig och sa att jag behövde bevis.

'Jag varnade dem att den här mannen var en fara för unga barn, men jag tror att de trodde att jag bara var en problemstillverkare.

Jag kunde inte tro hur likgiltig polisen var, det var som att de tog hans sida och avfärdade mig som någon stalker.

Jag berättade för Ian att jag hade gått till polisen och vi bråkade men han var så kaxig, han trodde inte att polisen skulle röra honom och han hade rätt.

Det var då jag insåg att jag var tvungen att stänga av alla känslor jag hade för honom och aktivera mitt eskortläge.

Jag var tvungen att behandla honom som vilken annan klient som helst och försöka få så mycket bevis jag kunde medan jag låtsades vara vad han än ville att jag skulle vara.

Jag var fast besluten att rädda fler barn från detta monster.

Joanne förklarade hur Ian fräckt skulle skryta för henne hur han använde sin berömmelse och glamour för att byta sin armé av imponerande unga fans.

Hon avslöjade också hur Ian tyckte om att göra dem till det han chockerande kallade 'Superfans' - kvinnor som var beredda att erbjuda sina egna barn för sex.

I domstolen avslöjades hur Watkins, som beskrevs som en målmedveten och engagerad pedofil, planerade att misshandla två barn med sina egna mödrar, kvinna A och kvinna B, i en rad text- och internetmeddelanden där han talade om sin önskan att korsa linjen och för att berusa ett av hans offer genom att blåsa kristallmetrök i barnets ansikte.

Åklagare Christopher Clee QC avslöjade att Watkins skickade ett meddelande till en kvinna om att han ville ha en sommar med snuskig barnporr och hur han ville ta saker till nästa nivå.

Mr Clee gav också detaljer om en sjukt 17-minuters video med Watkins och Woman A.

Han sa att videokamerafilmer sköts i ett hotellrum i London som visade Watkins utföra en sexhandling mot barnet och att paret efter detta möte utbytte e -postmeddelanden om hur de inte skulle gå lätt för barnet nästa gång.

Domstolen hörde att den tatuerade sångaren hävdar att han inte har något minne av de viktigaste videobeviset, men hans distinkta tatueringar var avgörande för att identifiera honom i filmen.

Ian Watkins rättegång

Missbruk: Ian Watkins (Bild: Wales News Service Ltd.)

Men för Joanne Majic var dessa fruktansvärda detaljer inget nytt och hon avslöjade hur Watkins medvetet riktade sina egna fans.

Hon sa: Han riktade dem medvetet eftersom de var lätta byten för honom.

På något sätt har jag ingen aning om hur han lyckades övertala dem att låta dem erbjuda sina egna barn att bli misshandlade.

Han sugade in dem med sin charm som han gjorde alla tjejer men 2012 visste jag att han var utom kontroll.

Hans gripande var fyra år för sent för mig. Jag undrar hur många andra offer det finns, för vad jag visste om Ian Watkins skulle jag bli chockad om han bara provade detta med två kvinnor.

I går kväll sade chefsintendent Tim Jones, chef för South Wales Police's Professional Standards Department: South Wales Police kommer fullt ut att stödja den oberoende polisens klagomåls kommissionens oberoende utredning och har åtagit sig att reagera snabbt på resultaten.

Watkins och de två kvinnliga åtalade häktades och kommer att dömas den 18 december.

Ian Watkins rättegång Ian Watkins Visa galleri

Tidslinje för ett rovdjur

Pedofilen Ian Watkins föddes i Merthyr Tydfil 1977 och flyttade senare till Pontypridd.

Trots glamouren och framgången som hans musik gav honom bodde han fortfarande där med sin mamma när han greps förra året.

Den flamboyanta konststudenten hade fått en första i grafisk design från University of South Wales innan han så småningom fick berömmelse och förmögenhet när han grundade det alternativa rockbandet Lostprophets 1997.

Bandet kämpade först med att vinna mark och fick den kalla axeln av rockpressen men de byggde långsamt upp en lojal fanskara av tonårstjejer som förtrollades med sina känslomässiga ”Nu Metal” -texter och pojkbandets snygga utseende.

Men bandet gjorde så småningom det stora genombrottet de längtade efter 2006 när de fick två topp tio hits i UK Singles Chart med smash hits 'Last Train Home' och tonåring rock hymn 'Rooftops'.

De genombrottssuccéer gav dem kritikerros med flera utmärkelser och nomineringar och 3,5 miljoner albumförsäljning över hela världen, särskilt på den amerikanska och japanska marknaden.

Men de tvingades sluta när Watkins & apos; chockerande hemligt liv avslöjades förra året.

Tidigare bandkamrater uttryckte sin lättnad över att rättvisa har skett.

Medgrundare av Lostprophets-medlem och gitarrist Lee Gaze kunde inte dölja sin lättnad på en social nätverkssajt när han fick veta att Watkins hade erkänt sig skyldig.

Efter att ha twittrat om ett meddelande om Watkins från ett konto som heter ‘UKpaedosnamed’ skrev han: Det var över snabbt. Tack f ***.

Tack för de snälla orden. Det är åtminstone stängning nu.

CELEBS LÄMNAR BUNGALOW 8

Datum: Watkins och Fearne Cotton 2008 (Bild: Xposure)

Glamorösa flickvänner

Den sexgalna rockern Ian Watkins såg en rad attraktiva flickvänner innan han slutligen burades.

Den snygga frontmannen är en tidigare pojkvän med DJ Fearne Cotton och var en gång länkad till modellen och tv-presentatören Alexa Chung 2007.

Rockstjärnan dejtade programledaren Fearne Cotton i mindre än ett år 2005, även om paret tros ha förblivit vänner och senast bildades tillsammans 2008.

Men han skulle aldrig stanna länge hos någon kvinna och åtnjöt ett elakt on-off-förhållande med den tidigare samtalstjejen Joanne Majic från 2006.

Joanne sa att han såg många andra kvinnor medan de var tillsammans men bara någonsin kunde se dem som sexobjekt.

Hon sa: Det är hans inställning till kvinnor och sex i allmänhet. Folk är bara där för att användas.

Se Även: