Frontman för rockbandet The View lämnade 'penniless' efter att ha blivit beordrad att betala 25 000 pund efter full raseri på Jet 2 -flygning

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

En rockstjärna som kvadrerade upp till en passagerare på ett plan och riktade en homofob förolämpning mot en flygförvaltare under berusad ilska lämnades utan pengar efter ett domstolsavgörande.



Kyle Falconer, som frontar The View, fick ett plan att avleda till Frankrike när han invände mot att inte få sitta bredvid sin fästmö, Laura Wylde.



29-åringen slog till kvinnan bredvid honom, spillde hans drink över henne och kvadrerade sedan till sin man på ett Jet 2-flyg från Spanien till Skottland i juni förra året.



Han landades med en sedel på 25 000 pund, Dagligt rekord rapporter.

Kyle Falconer, frontman för The View, fick böter på 25 000 pund för det berusade utbrottet (Bild: Redferns)

Han skrek och svor när han blev ombedd att bete sig och kallade sedan kabinbesättningsmedlemmen en p ***.



Flyget måste omdirigeras till Frankrike för att få honom borttagen - kostar honom 14 000 pund för extra bränsle, flygplatsavgifter och kompensation för passagerare som missat anslutningsflyg.

jennifer lopez ben affleck

Utöver det fick Falconer böter på 1000 pund vid Paisley Sheriff Court i går och fick betala nästan 9000 pund i advokatkostnader efter att han erkände hotande eller kränkande beteende den 17 juni 2016.



Hans advokat berättade för domstolen att sångaren från Lochee i Dundee hade lämnats nästan utan pengar trots en framgångsrik musikkarriär.

Falconer, center, landades med en räkning på 25 000 pund för berusad ilska på ett plan (Bild: Daily Record WS)

Detaljer om händelsen framkom i går efter påståenden om att Falconer hade hotat andra passagerare medan de innehade två flaskor raderades från avgiften som en del av en överenskommelse.

Margaret McCallum, åklagare, sa till domstolen att Falconer ombads bete sig efter att ha stött på en kvinna och spillt dryck på henne.

Den deputerade finanspolitiken förklarade: Den anklagade tog på sig denna begäran och stod upp på det som beskrivs som 'ett aggressivt sätt' och började skrika och svära på den manliga passageraren.

vad betyder 737

Då använde han ordet 'f ***'. En medlem av kabinpersonal blev medveten om uppståndelsen och bad den anklagade att lugna ner sig, sluta skrika och sätta sig, vilket den anklagade vägrade göra.

Ett av vittnena hörde frasen 'Är det rätt, jävla?'

En annan medlem i kabinpersonal blev orolig och trodde att de anklagades handlingar kan vara en säkerhetsrisk.

Planet fick omdirigeras till en flygplats i Frankrike på enorm kostnad (Bild: Daily Record WS)

Hon informerade piloten och piloten hade bestämt sig för att avleda flygningen till Nantes.

Den anklagade slog sig ner och förblev tyst tills flygningen landade i Frankrike, där flygplanet möttes av fransk polis.

Ian Houston, som försvarade, sa om Falconer - vars band hade ett brittiskt nummer 1 -album med 2007 -utgåvan Hats Off to the Buskers: Bandet har haft betydande skulder i den mån medlemmarna betalas en veckolön på £ 350.

Han har en fästmö och en åtta månader gammal dotter-ett barn han pratar om.

vad betyder 26

Hela detta evenemang har kostat honom 25 000 pund - pengar han inte har och kommer att behöva arbeta hårt för att betala tillbaka.

De äger inte ett hem, de bor i en hyrd lägenhet i Dundee.

Han har inga tillgångar. Jag kan inte säga, och inte heller han, vad som hände med de pengar han måste ha tjänat.

Han skäms djupt över detta, särskilt den homofobiska anmärkningen, eftersom han har vänner och släktingar som är homosexuella.

Han vill bara fortsätta resten av sitt liv. På den tiden han drack hårt - han var en supertryckare.

Han hade druckit för mycket och han reagerade negativt på situationen.

Domstolen hörde att vänner och familj hade hjälpt Falconer att betala Jet2: s 14 000 £ avledningsräkning.

nicki minaj och justin bieber

Sheriff David Pender fick höra att Falconer har en tidigare dom för att ha innehaft kokain, en gång tillbringat tre månader på rehab i Thailand för att ha druckit och ska stödja Liam Gallagher på turné i Amerika nästa år.

Böterna honom 1000 pund, sade sheriffen: Ett brott av denna typ i gränserna för en flygplanskabin måste vara mycket, mycket jobbigt för dem som drabbats av det.

Se Även: