Liverpool fördubblar Matheus Nunes transferhållning efter 'förnuftig' hint

Överföringsnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Liverpool har återigen stött tillbaka på rykten om att de är intresserade av att skriva på Sporting Lissabon mittfältaren Matheus Nunes.



Nunes har ständigt kopplats ihop med en flytt till Anfield under sommaren och rapporterna fick lite extra vikt efter händelserna i helgen. Thiago Alcantara haltade ur Liverpools oavgjorda 2-2 mot Fulham på lördag och har sedan dess varit utesluten i cirka sex veckor , överlämnande Jurgen Klopp ett problem .



Nunes är en högt rankad 23-årig central mittfältare som verkar passa för vad Liverpool behöva. Han har en frigörelseklausul på 51 miljoner pund i sitt sportkontrakt och har också kopplats till Vargar den här sommaren.



är bitcoin säker martin lewis

Ändå verkar det som om Thiagos skada inte har förändrat Liverpools hållning. The Athletic säger att de röda inte är intresserade av Nunes. De planerar att sitta hårt under resten av sommarens transferfönster innan de strävar efter mål nästa sommar, med Borussia Dortmund-stjärnan Jude Bellingham bland dem på radarn .

Det stämmer överens med vad Klopp sa efter Fulham-matchen när han tillfrågades om Thiagos skada kan få klubben att dyka in på transfermarknaden. 'Jag vet vad som kommer att dyka upp nu, det är klart,' började han. 'Vi sa att vi inte behöver en mittfältare eftersom vi har tillräckligt – och vi har faktiskt tillräckligt, men problemet nu är att vi blir straffade för något som inte är det. vårt ansvar egentligen för att sådana här saker kan hända.”

Han fortsatte med att lista de olika andra skadorna som hans mittfältsgrupp för närvarande är belastad med efter att Thiago anslöt sig till Curtis Jones, Naby Keita och Alex Oxlade-Chamberlain på sidlinjen.



eamonn och ruth i morse

SÄG VAD DU TYCKER! Behöver Liverpool en ny mittfältare i sommar? Kommentera nedan .

  Liverpool's Spanish midfielder Thiago Alcantara
Liverpool kommer inte att ändra sin transferställning trots Thiagos skada ( Bild: JUSTIN TALLIS/AFP via Getty Images)

'Ingen kunde föreställa sig att Curtis får det han får; det är inget allvarligt men han är en ung pojke och det är en slags stressreaktion', sa han. 'Kroppen är så här. Naby är bara sjuk och han kommer nu att bli det. tillbaka definitivt nästa vecka igen Oxlade hände tidigt och nu med Thiago är det naturligtvis inte bra och vi får se.



'Titta, en övergång måste vara vettig nu och på lång sikt; vi har mittfältare, vi har fortfarande tillräckligt med mittfältare. Det är inte så att vi saknar mittfältare, men det är bara några av dem som är skadade. Det här är inte en bra situation, jag gillar det inte alls, men vi måste se hur vi reagerar på det – men vi får absolut inte panik.'

Som Klopp antydde, förväntar sig Liverpool att välkomna Keita tillbaka till truppen för måndagens match mot Crystal Palace . Men Thiago, Jones och Oxlade-Chamberlain är långsiktiga problem, vilket betyder att Keita, Jordan Henderson, Fabinho, James Milner, Harvey Elliott och Fabio Carvalho är Klopps främsta alternativ på mittfältet.

Elliott kom från bänken för att ersätta Thiago på Craven Cottage och skrev på ett nytt långtidskontrakt med Liverpool på torsdagen för att understryka hans status i truppen. 19-åringen missade större delen av förra säsongen på grund av skada men ser nu ut att spela en stor roll för Liverpool.

abacus dagis billericay

Se Även: