Gratis cyklar ska delas ut till tjocka människor av NHS i en ny hälsosam plan

Nhs

Ditt Horoskop För Imorgon

Du kan använda ditt recept för att åka till apoteket(Bild: EyeEm)



alan sugar du har sparken

Överviktiga personer kommer att få tillgång till cyklar på NHS i regeringens senaste plan för att ta itu med fetma.



Premiärministern sa att läkare i områden med dålig hälsa i England kommer att uppmuntras att förskriva cykling med patienter som kan komma åt cyklar genom sin lokala operation.



Det tillkännagavs också hjälp för människor som funderar på att sätta tillbaka sina cyklar i alla fall, med en gratis £ 50 cykelunderhållskupong tillgänglig för alla i England.

En första 50 000 Fix Your Bike -kuponger kommer att göras tillgängliga online strax före midnatt på tisdag enligt principen först till kvarn.

Människor kan få en kupong genom att besöka https://fixyourbikevoucherscheme.est.org.uk/ kommer att kunna spara £ 50 från kostnaden för att reparera en cykel i deltagande cykelbutiker - inklusive Halfords och Evans Cycles - från 23:45 ikväll (tisdag).



Johnson sa: 'Nu är det dags att byta växlar och fortsätta med våra största och djärvaste planer ännu för att öka aktiva resor - så att alla kan känna de transformativa fördelarna med cykling.'

Målet är att få fler människor från kollektivtrafiken och ut på två hjul igen



DfT -siffror visar att det har varit en kraftig cykelökning efter coronavirusutbrottet.

Jämfört med motsvarande dag den första veckan i mars fördubblades cykelanvändningen under helgen 18/19 juli.

Måndagen den 20 juli - den senaste vardag för vilken data finns tillgänglig - cyklade 146% av nivåerna före låsning.

Förhoppningen är att gratis cykelunderhållskuponger kommer att öka förtroendet - med £ 50 tillräckligt för att täcka räkningen för en standardtjänst och byte av en grundkomponent som ett innerrör eller en kabel.

Det visar sig att cyklister faktiskt kan ha en anledning att vara självgoda (Bild: Getty)

Halfords verkställande direktör Graham Stapleton sa: När det gäller cykelreparationer har vi märkt en förändring i kundens sinne, med fler cyklister som vänder sig till oss för att hjälpa till med de minsta korrigeringarna, när de dammar av sina gamla cyklar och försöker undvika kollektivtrafik.'

Han tillade: 'Vi tror att regeringens' Fix your Bike Voucher Scheme 'inte bara kommer att hjälpa individer att bli mer säkra på att hålla sina cyklar underhållna, utan kommer att hjälpa till att påskynda cykelrevolutionen.

En talesman från Evans Cycles sa: 'Det nya kupongschemat ger en fantastisk möjlighet att hjälpa till att återuppliva alla cyklar som kan dra nytta av lite vård och reparation. Vi hoppas att allmänheten tar tillvara möjligheten för finansieringen, så att fler kan upptäcka att livet verkligen är bättre med cykel. '

Förra året, i det första systemet i sitt slag, fick NHS -patienter i delar av Cardiff recept för gratis cykelturer.

Det kom efter a studie fann att regelbunden cykling minskar risken för hjärtsjukdomar med 46% och cancerrisken med 45%. Även bara att cykla en del av vägen till jobbet - till stationen kanske - kan minska dina chanser att drabbas av hjärtsjukdomar och cancer med 36% respektive 32%.

Läkare i Cardiff har testat gratis med hjälp av stadens cykelaktier på recept.

Planen tillät läkare från Lansdowne Surgery, i Canton och Fairwater Health Center att förskriva patienter gratis 30-minuters hyra sessioner i sex månader med cykelaktieleverantören.

Dr Tom Porter, konsult med Cardiff och Vale University Health Board och Public Health Wales, sa då: 'Inte bara kan cykling till jobbet minska risken för dödsfall av hjärtsjukdomar med 52%, men det är också ett bra sätt att ta dig runt i staden utan att använda din bil, vilket gör det bra för både dig och miljön runt dig och hjälper till att hålla luften ren för alla samtidigt som du minskar koldioxidutsläppen. '

Se Även: