När slutar värmeböljan? Möt Office och BBC Weather senaste dom

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Värmeböljan är äntligen här(Bild: PA)



Britterna förbereder sig på en härlig vecka framåt när prognosmakare och meteorologer förutspår att temperaturen kommer att nå 31 grader i vissa delar av landet.



Efter några veckors trist väder och regn, har en tryckförändring börjat pressa temperaturen högre.



Met -kontoret förutspår nu att vädret i juli kommer att bli 'fint' och 'torrt' med 'långa soliga stavar, varierande moln och lätt vind'.

clare skallig flickvän alice arnold

Medan brännande temperaturer kommer att vara bra nyheter för vissa, för andra är en värmebölja deras värsta mardröm - tänk varma, klibbiga nätter.

Så hur länge kommer värmeböljan att pågå och när tar det slut? Här är de senaste förutsägelserna från Met Office och BBC Weather.



När slutar värmeböljan?

Kvinnan kopplar av i solskenet i Green Park, London

Högst 31C förutspås (Bild: PA)

Perioden med varmt väder, eller värmebölja om du vill, börjar idag, fredag ​​16 juli.



Hittills löper Met Offices mest detaljerade prognos fram till slutet av tisdagen den 20 juli, vilket kommer att bli ytterligare en scorcher med förväntningar på 27C.

Metoffs aktuella prognos för söndag till tisdag lyder: 'Till stor del avvägd och varm eller mycket varm med mycket solsken. Molnigare och svalare över delar av norr på söndag och in på måndag med lite regn på sina ställen. '

Temperaturerna kommer att förbli i mitten av tjugotalet onsdagen den 21 juli, varefter värmeböljan börjar avta.

BBC Weather sa att temperaturerna 'långsamt kommer att klättra över genomsnittet med några mycket varma eller varma eftermiddagar under helgen'.

Den härliga väderleken bör fortsätta nästa vecka, med högt tryck som ger värmen.

BBC Weather förutspår att värmeböljan ska hålla sig till 23 och 24 juli, när vädret kommer att bli mer ostadigt, med risk för regn.

Här är den senaste Met Office-prognosen för långa sträckor (20 juli-29 juli):

Denna period kommer att fortsätta att påverkas av ett område med högt tryck som långsamt rör sig över Storbritannien. Den udda regnen är fortfarande möjlig över söder på tisdag, men det kommer att vara torrt med mycket sol här och för västra områden, med molnigare förhållanden och lätt regn längre norrut och österut.

vem är olivia attwood

Efter detta är det troligt att vi kommer att se en hel del utbredt torrt väder med mycket sol, men med en ökande risk för kraftiga skurar och åskväder som utvecklas från söder och väster under perioden.

liverpool vs newcastle tv

Temperaturerna fortsätter att vara mycket varma till en början, kanske lokalt heta i centrala och södra områden, innan de förmodligen blir något svalare och fräschare från sydväst senare nästa vecka, vilket inleder en förändring till en mer orolig besvärjelse.

Få alla de senaste nyheterna skickade till din inkorg. Registrera dig för det kostnadsfria nyhetsbrevet NEWSAM

Värmebölja

Det varma vädret fortsätter in i nästa vecka (Bild: Getty Images)


Här är BBC Weather & apos; s prognos för nästa vecka (19 juli-25 juli):

I slutet av juli finns det några allt starkare signaler om att ett beständigt högtryckssystem ska dröja kvar i Skandinavien. Högtrycket över oss denna vecka kommer gradvis att flytta till Skandinavien nästa vecka.

Det betyder att vi borde se några soligare och torrare dagar först eftersom högt tryck är nära nog för att hålla greppet om det brittiska vädermönstret. Under denna tid kommer lågtrycket att skjutas bort närmare Island och bör förbli väl lämnat mot nordväst. Senare i veckan när det höga blir allt längre bort kommer vi att se större chanser för lågtryckssystem att flytta in och ge lite fräschare och fuktigare förhållanden.

Flytten bort kommer att bli en gradvis process som kommer att ta större delen av veckan, eftersom dessa stora högtryckssystem ofta är mycket tröga att röra sig på, särskilt på sommaren. Vi kan se ett svagt lågtryckssystem tidigare i veckan försöka smyga in från sydväst, men högt bör hålla detta borta i söder till mitt i veckan.

Se Även: