Lidl kund får £ 90 parkeringsböter omkull på ett OTROLIGT sätt

Konstiga Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Ritningen som frustrerade bilisten Steve Crowley brukade välta en parkeringsbiljett som han fick för parkering på Lidl -parkeringen i Yate, Bristol

Ritningen som frustrerade bilisten Steve Crowley brukade välta en parkeringsbiljett som han fick för parkering på Lidl -parkeringen i Yate, Bristol(Bild: SWNS)



En Lidl -kund som fick ett parkeringsböter på 90 pund skickade parkeringstjänstemän en lustig & apos; stick man & apos; ritning för att visa att han handlade - och släpptes avgiften.



Läraren Steve Crowley, 40, lämnade klia sig i huvudet när han fick ett krav genom posten och bad honom bevisa att han hade handlat i affären när han använde parkeringen.



Han kunde inte hitta sitt kvitto och därför bestämde han sig för att rita en bild av sin familjs shoppingresa istället och skickade det i ett mejl.

Den barnliknande skissen presenterar sig själv som en stickman som säger: 'Hej barn! Det är cirka 12.30 den 01.04.16! Dags att shoppa!

daily mirror dream team

Det visar till och med en Lidl -anställd som lutar sig mot en vägg 'som har en smygig cigarett' när han ska 'exakt mata in kundfordonsdetaljer i sina datorer'.



Förvånansvärt nog accepterade Athena ANPR Ltd, som agerade på Lidls vägnar, det som ett tillräckligt bra bevis på att han hade handlat i affären och avbrutit böterna.

Läs mer:



Parkeringsbiljetten som frustrerade bilisten Steve Crowley fick för parkering på Lidl -parkeringen i Yate, Bristol

Parkeringsbiljetten som frustrerade bilisten Steve Crowley (Bild: SWNS)

De skrev: 'Tack för ditt mejl när det gäller ovanstående parkeringsavgift.

'Vi kan bekräfta att ovanstående parkeringsavgift har annullerats.'

Steve föll illa med ett nytt parkeringssystem som introducerades på hans lokala Lidl i Yate, nära Bristol, som nyligen har installerat övervakningskameror på sin bilparkering.

Kunderna erbjuds 90 minuters gratis parkering men alla som inte besöker butiken åläggs böter.

Shoppare måste registrera sina bilnummeruppgifter i kassan, vilket Steve inte gjorde när han besökte butiken den 1 april.

Han fick ett brev veckan efter som krävde att han skulle betala £ 45 på 14 dagar, annars skulle det stiga till £ 90.

Steve var övertygad om att böterna inte var rättsligt verkställbara så bestämde sig för att skicka in illustrationen som ett skämt i tungan.

Han lämnade det och hävdade att det 'tydligt bevisar att han handlade på Lidl vid tidpunkten och datumet för det påstådda brottet'.

Läs mer:

Utsikt över Lidl -parkeringen i Yate, Bristol

Lidl -parkeringen i mitten av dramat i Yate, Bristol (Bild: SWNS)

'Det är roligt att de accepterade det', sa han. 'Deras bilparkeringspolicy handlar inte om att skydda Lidl -kunder - det handlar om att tjäna pengar.'

Privata företag kan inte lagligt straffa förare för missbruk av privat mark men kan ålägga en avgift för potentiella förluster eller skador.

Underlåtenhet att betala är inte en brottslig handling, men även om det är osannolikt eftersom det är så dyrt, kan du föras till en civil domstol och beordras att betala.

En taleskvinna för Lidl sa att det finns system i vissa butiker för att hålla bilparkeringar tillgängliga för kunderna.

Hon sa: 'Vi uppmuntrar alla äkta Lidl -kunder som felaktigt har fått en parkeringsavgift att kontakta oss direkt via vår kundtjänst.

'Kunder som har vistats för mycket på en av våra parkeringsplatser bör sedan bara förse oss med ett köpbevis och vi kommer att överklaga avgiften för deras räkning.

'Kunder som har särskilda krav och kan ha svårt med de parkeringsrestriktioner som finns, bör också kontakta vårt kundtjänstteam som hjälper till att hitta en lösning på sina parkeringsbehov.'

Se Även: