Bästa 0% balansöverföringskort att flytta dina pengar till just nu

Kreditkort

Ditt Horoskop För Imorgon

Om du känner nyårsklyftan är ett enkelt sätt att lindra bördan för närvarande att flytta dina skulder till ett kreditkort med 0% balansöverföring.



Med dessa erbjudanden kan du slippa ränta på dina skulder i mer än två år - även om du kommer att behöva betala av en del av saldot under den tiden.



Vissa av dem låter dig till och med överföra din kassakredit till dem, även om dessa tenderar att komma med en förskottsavgift.



De är till och med 0% balansöverföringskort tillgängliga för personer med dålig kredithistoria - även om dessa tenderar att erbjuda mycket kortare räntefria perioder.

Så för att hjälpa dig att få det bästa erbjudandet, rundade du upp de bästa korten för tillfället - och fick tag på MoneySavingExpert Martin Lewis & apos; fem gyllene regler för balansöverföringar också.

Hur fungerar ett överföringskort på 0% saldo?

Dessa kort tar ut en saldoöverföringsavgift när du flyttar över skulden, men tar inte ränta på det överförda saldot (Bild: Getty)



Med ett överföringskort på 0% kan du byta dina utestående skulder till ett nytt kort och betala av dem utan ränta under en viss tid.

storebror kändis 2013 tävlande

Det betyder att du kan koncentrera dig på att minska dina festliga skulder under en rimlig tid utan att utlösa några extra kostnader.



Tyvärr är nya erbjudanden mindre generösa än tidigare. Det räntefria fönstret på kort sträcker sig nu till 32 månader, där de tidigare gick så högt som 42.

Det är fortfarande imponerande - erbjuder mer än 2 år utan att ränta debiteras - men är en tapp från det förflutna.

Men du måste se upp för några bananskinn, nämligen överföringsavgifter (vanligtvis en liten andel av saldot) och eventuella räntor på nya köp som görs på kortet.

Bästa köper just nu under de längsta 0% perioderna

Den längsta 0% balansöverföringsperioden på marknaden för närvarande är från HSBC -erbjudande 32 månader med 0% ränta .

Kortet tar ut en avgift värd 1,4% av saldot du överför, men den goda nyheten är att det också finns en cashback på 25 £. Det avbryter avgiften - eller till och med betalar en liten bonus - på saldon upp till 1785 £. Mer än så kommer du att debiteras för överföringen.

Den näst längsta 0% -perioden som är tillgänglig just nu är Santander allt i ett kreditkort - erbjuder 30 månaders ränta på 0% på balansöverföringar.

blithe spirit angela lansbury

Detta kommer med en £ 3 månadsavgift på pengar du överför, så du kan debiteras upp till £ 90 under 0% -perioden.

Virgin Money har den näst längsta 0% avgiften på marknaden för tillfället, med dess 0% kreditkort som erbjuder 29 månader räntefritt - detta kommer med en 1,75% avgift på överförda pengar.

Virgin har också ett 0% -kort som låter dig rensa din kassakredit. Dess allround kreditkort har 0% i 26 månader - och du kan använda en överföring för att flytta pengar direkt till ditt nuvarande konto. Den kommer med en rejäl 4% avgift för pengaöverföringar, men det är mycket lägre än checkräkningskurser.

    Bästa avgiftsfria 0% balansöverföringskort

    För att få den längsta 0% -perioden måste du i allmänhet betala en avgift.

    Det är fortfarande en hel del - med även de största avgifterna på mindre än 1% APR över 3 år.

    vanessa hudgens - nakenbilder

    Men om du planerar att rensa ditt saldo på kortare tid kan det vara billigare att få ett kort med en kortare 0% period, men utan avgift.

    Den goda nyheten är att du fortfarande kan få en 0% period som är över två år, avgiftsfritt.

    Post Office Platinum -kortet erbjuder 28 månader med 0% utan avgift medan Santander Everyday Credit Card erbjuder 27 månader med 0% utan avgift .

    Var ska man ansöka

    Det finns två saker att tänka på när du ansöker om ett överföringskort på 0%.

    Det första är att du inte ska ansöka om massor av kort samtidigt i hopp om att du får ett.

    Det beror på att varje gång du ansöker om ett nytt kort visas det faktumet i din kreditupplysning.

    Många applikationer på kort tid gör att det ser ut som att du är desperat efter kredit, och det gör att långivare är mindre benägna att acceptera dig.

    Den goda nyheten är att det finns sätt att se till att du tittar på kort som är mer benägna att acceptera dig i första hand.

    Verktyg som MoneySupermarkets smarta sökning betyder att du bara ser leverantörerna som sannolikt kommer att säga 'ja'.

    Läs mer

    Allt du behöver veta om kreditupplysningar
    Hur man höjer ditt kreditbetyg Kontrollera din kreditupplysning gratis 5 myter om kreditupplysningar Vad banker ser när du ansöker om lån

    En annan punkt att ta upp är att företag inte låter dig överföra ett saldo till sig själva - så att du inte kan byta en skuld på ditt Barclaycard till ett annat Barclaycard, till exempel.

    Detta blir mer ett problem när du har situationer där flera bankmärken ägs av samma leverantör.

    vad betyder 311 andligt

    Till exempel är First Direct helägt av HSBC, RBS och NatWest ingår i samma koncern, liksom Halifax och Bank of Scotland.

    Det gäller också mer olika varumärken - med AA- och Post Office -varumärken som båda ägs av Bank of Ireland, UK, för exempel.

    Ännu värre, du kan ansöka, bli accepterad och först då lära dig att du inte kan överföra ditt saldo - lämnar dig tillbaka på ruta ett - bara med en kreditrapport som visar att du precis har fått ett nytt kort.

    Vi har avrundat vem äger vilken bank här .

    Ett varningsord

    Medan ett överföringskort på 0% kan vara ett bra sätt att betala mindre ränta medan du rensar din skuld, se till att du gör det om det alls är möjligt innan 0% -perioden tar slut.

    steve coogan melanie sykes

    Om du inte betalar av kortets balans när 0% -perioden slutar kan du stå kvar med en stor skuld som tjänar mycket ränta och potentiellt värre än om du inte alls bytte.

    Martin Lewis & apos; 5 gyllene regler för 0% balansöverföringskort

    Att få rätt kort är bara halva jobbet, när du har fått det måste du se till att du använder det på rätt sätt.

    Här är Martin Lewis & apos; gyllene regler :

    1. Rensa alltid skulden på kortet eller överför igen innan 0% slutar eller du betalar den höga apr.
    2. Missa aldrig den lägsta månatliga återbetalningen eller du kan förlora 0% -avtalet.
    3. Lägg inte ut eller ta ut kontanter på kortet. Det brukar inte vara billigt.
    4. Du måste vanligtvis göra överföringen snabbt, de flesta kortens gränser är 60 - 90 dagar för att få 0%.
    5. 'Upp till' -affärer innebär att du kanske inte får den rubrik som du ansöker om.

    Läs mer

    Kreditkort
    De bästa kreditkorten De bästa kreditkorten för dålig kredit Kan du avskriva skulder? Bästa balansöverföring kreditkort

    Se Även: