Vem vann Bake Off 2019? David Atherton tillkännagavs som vinnare trots att han aldrig varit Star Baker

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Självbekände underdog David Atherton har vunnit The Great British Bake Off-trots att han inte en gång har utsetts till Star Baker under serien.



Han slog bookmakare & apos; favoriten Steph Blackwell, en butiksassistent som vann titeln fyra gånger under nio veckors löpning och geografiläraren Alice Fevronia, som fick två gånger.



Internationella hälsorådgivaren Atherton, 36, uppnådde seger genom att imponera på domarna med sin picknick-tema showstopper och hävdade att han & apos; d räddade det bästa till sist.



Och det fanns inga hårda känslor från tvåan Alice, 28, som insisterade på att han fullt ut förtjänade sin överraskande vinst. David blåste oss bara ur vattnet - den bästa bagaren vann, sa hon.

omröstning

Vann rätt person The Great British Bake Off?

2000+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JALÅT BLI

David Atherton tillkännagavs som Bake Off 2019 -vinnaren (Bild: Kanal 4)

Hans showstopp med picknick-tema bedövade domarna (Bild: Kanal 4)



Medfinalisten Steph, också 28, höll med: Jag har fått fantastiska livslånga vänner.

Trion fick i uppgift att göra den ultimata chokladkakan för signaturutmaningen och sedan bakade två gånger stilton souffle för det tekniska. Men beslutet om vem som tog titeln kom till showstoppern, där de var tvungna att skapa en illusionskorg med endast tårta, sött bröd och kex.



Efter att ha lyft pokalen erkände David att det var en enorm chock. Ärligt talat var det aldrig i mitt sinne att jag trodde att jag kunde vinna detta.

är plikten verklig

David ställdes mot Steph Blackwell, butiksbiträde och geografilärare Alice Fevronia (Bild: Kanal 4)

David vann tävlingen ikväll efter att ha känt Prue och Paul (Bild: Kanal 4)

Det känns så bra! Det har varit veckor och veckor av intensitet och trötthet för att sedan avsluta med det här - jag sparade det bästa till sist, och det är den bästa känslan i världen. Vecka efter vecka var andra människor starkare, jag var alltid underdog och ändå lyckades jag bara ta mig igenom.

Allt är lite surrealistiskt, och jag försöker fortfarande bearbeta det, men hela Bake Off-resan är non-stop och en del av det är bara att ha uthållighet.

Domaren Paul Hollywood sa att Yorkshire-födda David till fullo förtjänade sin triumf. Han har gått från ingenting för att vinna det hela; det är ovärderligt, absolut ovärderligt, han borde vara riktigt stolt över sig själv. Jag tycker att han har gjort ett fantastiskt jobb.

David är årets Bake Off -mästare (Bild: Kanal 4)

Och Prue Leith höll med: David är en extraordinär bagare. Redan från början har han aldrig tappat humöret, han har alltid varit väldigt snygg och organiserad. Det var verkligen en fråga om sköldpaddan som fångade haren, han fortsatte bara stadigt och vann.

David, som tackade sin pojkvän Nik för att han stöttade honom under hela serien, sa att hans bästa ögonblick var när han fick en eftertraktad Hollywood Handshake under 1920 -talet.

Men han erkände att han aldrig trodde att han skulle segra för att han hade många problem på vägen. Domarna älskade alltid min presentation men inte mina smaker så att få en första i det tekniska i finalen var fantastisk.

Han tackade sin pojkvän Nik för att han stöttade honom under hela tävlingen (Bild: Kanal 4)

Han gav kredit till sina andra finalister och rusade: Steph och Alice bakar så gott de ser ut, de är både vackra inifrån och ut. Vi tre var så glada att vara i finalen tillsammans, vi var så nära och stöttade verkligen varandra. Synd att vi inte alla kan vinna.

David sa att hans hemliga vapen inte lät stressen komma till honom. Jag ville njuta av mig själv snarare än att ha några negativa känslor. Jag är en lugn person och jag trodde att Bake Off skulle bryta mig, men eftersom det är en så vänlig miljö trivdes jag från vecka till vecka.

Sedan hans vinst, som spelades in på sommaren, har David hållit sin pokal gömd under sängen men planerar nu att lägga en kruka på den. Han tänker belöna medlemmarna i hans keramikklass med massor av bakar, eftersom det var de som först uppmuntrade honom att ansöka om showen. Jag vet att de kommer att bli mycket nöjda när de får reda på att jag har vunnit, skrattade han. De hade mer tro på mig än jag.

David, som fick lära sig att baka av sin mamma, sa att han inte hade några planer på att sluta med jobbet men antydde att han skulle vilja skriva en kokbok. Jag vill fortsätta min roll som hälsorådgivare som arbetar med olika välgörenhetsorganisationer över hela världen, det är en stor och viktig del av mitt liv.

pizza express woking tripadvisor

Jag älskar att forska på recept och skriva upp dem, så titta bara på det här utrymmet.

Har du en historia att sälja? Hör av dig till oss på webtv@trinityNEWSAM.com eller ring oss direkt 0207 29 33033

Se Även: