M&S presenterar sin julmatserie 2019 - och allt ser otroligt ut

Marks & Spencer

Ditt Horoskop För Imorgon

Grisar i filtar, brie och alllll puddingarna



Denna artikel innehåller affiliate -länkar, vi kan få en provision på eventuell försäljning vi genererar från den. Läs mer



Sommaren har kanske precis tagit slut, men inget får oss mer på julstämning än julmat. Speciellt när det är M&S julmat ...



Brittisk institution Marks och Spencer har precis avslöjat all festlig mat som den kommer att sälja i år, inklusive den perfekta kalkonen, återkomsten av märket & apos; s bästsäljande sås , liksom massor av spännande kanapéer.

vad är en död ting

Redan levande på M&S webbplats, order kommer tydligen redan tjock och snabbt, den första placerades bara 13 minuter efter att webbplatsen gick live.

Alla som förbeställer en festlig fest över £ 85 före den 10 november kommer också att få en gratis freebie som kastas in också, med alla tidiga fågelbeställningar inklusive en gratis låda choklad eller flaska vin.



Ja, ja, ja, ja 1000% ja

Även om julen är tänkt att handla om kalkon och choklad, är det ärligt talat osten vi är mest intresserade av.



Så för 2019 har M&S lanserat en enorm & apos; pull-apart och dip & apos; Brie En Croute (£ 12), som har en hel Normandie-brie, omgiven av smördegsmör som är fyllt med rosmarin och vitlök. Det är avsett att mata sex personer, men vi tror att vi kan polera bort det ensam ...

Det är £ 65, men det är tydligen den bästa kalkonen någonsin

Den andra stjärnan i serien är dock kanske Marks and Spencer's & apos; Collection Perfect & apos; Kalkon: en saftig, stock-baserad brittisk kalkonkrona med fläsk, salvia och lökfyllning, kostar £ 65 men serverar 12-14 personer.

För veganer finns det en lika framträdande mittpunkt i form av en ny Plant kök festlig stek ( £ 12, serverar fyra), som består av en vegansk joint med tranbärs- och kastanjfyllning, vegansås och inga fläskcocktailkorv.

Det finns också ett veganskt alternativ

När det gäller förrätterna finns det två lika fina fiskalternativ att välja mellan, inklusive en fin hummer- och räkorcocktail eller kungräka ( £ 15, serverar fyra) och rökt lax aptitretare ( £ 15, serverar sex).

Kan vi ta bort dem som hemlagade?

Puddingar klokt, förbered dig på att munnen vattnas, eftersom det finns en rejäl meny med avslappnande desserter som en krämig vanilj mousse och bärkompott snöbomb ( £ 15, tjänar tio), Plant Kitchen choklad och körsbärs dessert, £ 10 toppad med morello körsbärsganache och a klibbig kola pudding bagatell (£ 12, serverar åtta).

theresa may star wars

Om du planerar en stor fest i år och planerar att få M&S att göra en del av catering, finns det också några imponerande kanapalternativ.

Höjdpunkterna inkluderar M & S & apos; drog skinka och rarebit crumpets (£ 14 för 20 bitar), spanska grisar i filtar (£ 10 för 32 bitar), svamp ångade bullar (£ 14 för 24 bitar) och köttbullar och tomat subs (14 £ för 20 bitar).

Tävla dig där ...

Se Även: