Allt vi vet om Michael Schumacher åtta år efter förödande skidskada

Formel 1

Ditt Horoskop För Imorgon

De nära Michael Schumacher hoppas fortfarande att han en dag kommer att återgå till ett mer normalt liv när han fortsätter sin omfattande rehabilitering från en allvarlig hjärnskada.



Den sjufaldiga Formel 1-världsmästarens liv vändes upp och ner på ett ögonblick i december 2013 när han var inblandad i en förödande skidolycka.



Schumacher var på semester i de franska Alperna när han slog huvudet på en sten medan han åkte offpist med sonen Mick, som bara var 14 då.



Han fördes snabbt till sjukhuset i Grenoble där han genomgick två operationer och placerades i en koma, med läkare som uppgav att han skulle ha dött i olyckan om det inte var för hjälmen.

Sedan dess har det varit en lång och jobbig väg för Schumacher och hans familj, medan han fortsätter att försöka kämpa sig tillbaka till full hälsa.

Michael Schumachers tillstånd har till stor del hållits hemligt för allmänheten

Michael Schumachers tillstånd har till stor del hållits hemligt för allmänheten (Bild: Bongarts/Getty Images)



vad betyder 440

Schumacher - nu 52 - tillbringade sex månader i koma i ett försök att hjälpa hans återhämtning innan han fördes till en annan medicinsk anläggning i Lausanne, Schweiz, närmare sitt hem i Genève.

Hans chef, Sabine Kehm, hyllade hans ”framsteg” under dessa månader, men erkände att Schumachers väg till återhämtning fortfarande hade en lång väg att gå.



Det var ytterligare 250 dagar innan han skrevs ut från sjukhuset i Lausanne, varefter han fortfarande behövde vård dygnet runt.

orlando bloom selena gomez

Detaljer om Schumachers tillstånd har hållits tätt inslagna med endast sällsynta uppdateringar från nära vänner som har besökt den tidigare F1 -superstjärnan.

Jean Todt - som förvaltade Schumacher under sin tid på Ferrari - är bland de få som har uttalat sig om sin hälsa.

'Jag träffade Michael förra veckan. Han kämpar, sade FIA: s president Todt i december förra året.

F1 -legenden på en tidigare semester med fru Corinna före hans nära dödliga olycka

F1 -legenden på en tidigare semester med fru Corinna innan hans nära dödliga olycka (Bild: AFP/Getty Images)

'Herregud, vi vet att han hade en fruktansvärd och olycklig skidolycka som har orsakat honom många problem.

”Men han har en fantastisk fru bredvid sig, han har sina barn, sina sjuksköterskor, och vi kan bara önska honom det bästa och att önska familjen det bästa också.

'Allt jag kan göra är att vara nära dem tills jag kan göra något, och sedan kommer jag att göra det.'

Av respekt för Schumachers önskningar insisterade Todt på att han skulle förbli 'diskret' angående hans tillstånd, men tillade att han sedan hans olycka har blivit behandlad så att han kan återgå till ett mer normalt liv.

Det rapporterades förra året att Schumacher skulle genomgå stamcellsoperationer för att försöka regenerera sitt nervsystem.

jett bourret-komfort

Det antas dock att hans familj avbröt förfarandet, som ska ledas av den banbrytande kirurgen Philippe Menasche, bland oro över att Schumacher opererades medan coronaviruspandemin fortfarande var utbredd.

Schumacher rapporteras också att han lider av muskelatrofi och osteoporos på grund av att han spenderat så mycket tid i sängen.

En ny film kommer nu att ta en titt bakom kulisserna på Schumachers liv och karriär, med välsignelse av hans familj.

Dokumentären, skapad av tyska filmskapare Michael Wech och Hanns-Bruno Kammertons, kommer att innehålla bidrag från Schumachers fru Corinna, hans far Rolf, sonen Mick och dottern Gina-Maria.

'Filmen skildrar Michaels imponerande karriär, men också många av aspekterna hos den komplexa mannen', sa Kehm.

'Den skoningslösa och vågade Formel 1 -föraren, den ambitiösa idrottaren, den skickliga mekanikern med en unik teknisk stil, den pålitliga lagspelaren och kärleksfulla familjemannen.'

lite mix då och nu

Schumachers arv bakom ratten fortsätter nu av Mick, som är i sin debut F1 -säsong med Haas.

mike och megan mckenna

NEWSAM Sport ansluter sig till sociala medier

NEWSAM Sport är stolta över att stå solidariskt med alla som möter hat och diskriminering online.

Våra sport -sociala medier kommer att vara tysta från 15.00 på fredagen den 30 april till midnatt måndagen den 3 maj.

Vi står med fotboll mot hat.

Du kan fortfarande få alla de senaste nyheterna genom att besöka NEWSAM.co.uk/sport eller få e -postuppdateringar om dagens största berättelser genom att registrera dig för våra nyhetsbrev.

Han delar banan med Lewis Hamilton - mannen som försöker landa sin åttonde världstitel och slå rekordet han delar med Schumacher.

Diskuterade att följa i sin pappas fotspår, berättade Mick bild : 'Jag är OK med det; alla frågor och jämförelser med min far stör mig inte.

'För mig är han den bästa någonsin i den här sporten, som han har gett allt för. Jag förstår inte varför jag ska bortse från det. '

Nya rapporter hävdar Corinna har nu lagt ut familjehemmet i Genève som hon har bott i med Michael sedan 2002 till försäljning för 5 miljoner pund.

Se Även: