Ronnie O'Sullivan: 'Jag har precis blivit farfar vid 42 men jag har inte sett mitt barnbarn'

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: CAMERA PRESS/Francesco Guidicini)



Han har haft ett liv som är främmande än fiktion, så det är lämpligt att femfaldiga världsmästaren i snooker Ronnie O’Sullivan, 42, har tagit fram sin tredje roman, The Break.



Beläget i gangland London, med hjälten, Frankie James, som kämpar mot alla odds, är det en värld Ronnie är mycket bekant med.



Hans föräldrar Ronnie Snr och Maria ägde en sexkedjekedja i Soho: 'Jag tillbringade många av mina yngre år i Soho och det är ett bra ställe att skapa en bok - den har fortfarande den känslan', säger Ronnie, som växte upp i Chigwell.

'När min agent först frågade mig om jag skulle vara intresserad av att skriva en roman visste jag att jag hade många tankar i huvudet, men att försöka få det på papper var en annan sak', säger han.

lauren goodger då och nu

'Jag sa att jag skulle ge upp det, jag skrev ner en massa saker, plottidéer, massor av karaktärer som jag hade träffat genom åren, karaktärer som min pappa också hade känt. När jag väl hade lagt ner allting, var ganska mycket av det bundet och gjorde en bra historia.



Ronnie O & apos; Sullivan (Bild: CAMERA PRESS/Francesco Guidicini)

Romanerna är skrämmande läsning, men då har Ronnies eget liv haft fler vändningar än en storsäljare.



När han var 16, även om hans snookerkarriär bara tog fart, föll hans värld sönder när hans pappa fängslades för mord.

Ron Snr hade varit på en utekväll när han dödade Bruce Bryan dödligt på en nattklubb. Bryan var Charlie Krays förare, storebror till de ökända tvillingarna Kray.

'Jag var medveten om den typen av människor runt när jag växte upp,' har Ronnie tidigare sagt. Ron Snr fängslades i 18 år. Han släpptes för åtta år sedan, och far och son är nära.

Hans mamma lämnades för att driva familjeföretaget, men 1995 skickades hon också till fängelse för skatteflykt.

Unga Ronnie gick av stapeln.

'När min pappa togs bort var det svårt att acceptera att jag inte skulle träffa honom eftersom vi tillbringade mycket tid tillsammans. Jag kunde inte få huvudet runt det.

& apos; jag tappade lite till. Även om jag alltid har varit en stark karaktär, har jag vetat rätt från fel, du vet. Jag brukade aldrig driva det för långt. Jag visste alltid när det var tillräckligt och jag tygade på det och det var så jag fortsatte min karriär, säger han med total ärlighet. & Apos;

Ändå fanns det årtionden av berusade binges och tantrums, och han har hotat att dra sig tillbaka från mästerskaps -snooker fler gånger än han har tappat en vinnande svart. För ungefär tre år sedan bestämde han sig för att ta sig själv.

är michael schumacher vid liv

'I år har jag fastnat i ett råttlopp och jag förlorade mig själv, jag kom ner, men jag fick fortfarande jobbet gjort.

Ronnie O & apos; Sullivan firar med sin mamma, son och syster (Bild: PA)

& apos; Jag visste vad som måste göras. Jag skulle komma ur det, men förlorar mig själv igen, går tillbaka på sprit och droger, säger han uppriktigt. 'Jag jobbade hårt i tre år och det fick mig att må riktigt dåligt.

& apos; Jag insåg att jag inte mådde bra, jag behövde reda ut mig själv. Så jag fokuserade bara på enkla saker igen, som hälsa och hem, och under de senaste tre eller fyra månaderna känner jag att jag har kommit ut på andra sidan igen. Jag har aldrig mått så bra.

En av hans nya passioner är igång. 'Jag tror att jag har en beroendeframkallande karaktär, och nu är jag beroende av att springa. Det får mig att må riktigt bra.

& apos; Först sprang jag men gick inte ner i vikt, så jag gick till en nutritionist och hon satte mig på rätt spår - jag började äta hälsosamt, färsk fisk, grönsaker, bra kolhydrater och sånt. Jag tappade en och en halv sten.

'Jag har alltid varit intresserad av matlagning, och eftersom jag gjorde det för hälsan var jag intresserad. Jag kommer ut en kokbok nästa år.

& apos; Laila och jag brukar laga mat tillsammans hemma. Hon är också en ganska bra kock. Hon gör några fantastiska rätter. När jag är hemma lagar jag mat varje dag. Jag gör en god curry, jag gillar att göra dem. När jag är borta sorterar hon ut sig själv. ’

Laila är Footballers ’Wives och Holby City -skådespelerskan Laila Rouass. De två har varit förlovade sedan 2013 och Ronnie älskar henne tydligt.

Trots flera långsiktiga relationer har Ronnie aldrig gift sig. Så ska han och Laila knyta knuten?

värsta fängelserna i Storbritannien

'Vi har varit förlovade ett tag nu, så vi vet att vi vill vara med varandra, jag är säker på att vi kommer att klara det. Vi är väldigt avslappnade och avslappnade om det hela ändå.

& apos; När det händer kommer det att hända. Jag älskar henne, jag älskar hennes sällskap, jag beundrar henne. Hon är bra för mig på många sätt och förstår mig och verksamheten och förstår det och vad jag går igenom.

Med sin fästmö Laila Rouass (Bild: © Alpha Press)

& apos; jag älskar henne verkligen. Jag har haft relationer där det är fantastiskt och sedan susar det efter ett tag, men jag har ännu inte mått så med Laila, jag blir upphetsad varje gång jag kommer hem.

Ronnie har tre barn från tidigare relationer och hans äldsta, Taylor-Ann Magnus, gjorde honom till farfar förra månaden

Tyvärr har han inte träffat sitt barnbarn eftersom han och Taylor inte har haft kontakt på flera år.

Han är främst vänlig och öppen, han är inte bekväm med att prata om sin dotter och säger gåtfullt: 'Jag har ett konstigt förhållande till henne, verkligen ledsen. Det har inte riktigt sprungit ut. Jag ville inte vara involverad i en viss dynamik, så jag tog bort mig från den situationen. Du vet aldrig, någon gång kan det passa oss båda att ha ett hälsosamt förhållande.

Ronnie började spela snooker som liten pojke och pappa Ron lät bygga ett speciellt snookerrum för honom hemma.

När han var 13 år var han brittisk mästare under 16 år. Han har den unika förmågan att kunna spela både höger- och vänsterhänt.

Han tog senast titeln på Shanghai Masters, men funderar än en gång på att ge upp snooke

'Resandet får mig att tappa. Det handlar inte om att gå bort och bli misshandlad och frustrerad, det är att gå från en plats till nästa, den ständiga resan.

& apos; Jag är stolt över mina framträdanden och jag förbereder mig och allt, men jag vet att mina prestationer inte är så bra som jag skulle vilja ha dem på grund av alla resor och jetlag.

& apos; Om det handlade om pengar skulle jag bara gå på vägen och göra det, men det är det inte. Jag är stolt över evenemangets kvalitet.

lily snowden-fin

Firar en vinst med sin son (Bild: PA)

Så han står vid ett vägskäl i livet. ’Ja, det är just det, ett vägskäl. Jag pratade med Laila och hon sa: Du är glad, men jag sa, jag vet, men det är min karriär, jag har gjort det i 30 år.

Många av mig är faktiskt rädda för att fylla min tid. Jag gillar disciplin i mitt liv, det ger mig en anledning att få
ut ur sängen.'

Vi lämnar Ronnie och funderar över hans framtid och vad som kommer nästa.

Han säger, ”Jag hittar alltid något som får mig att må bra inuti. Lycka kommer inte från yttre saker, du måste vara lycklig inuti och det är det viktiga för mig, alla andra saker är en bonus. Det är tanken att jag måste börja dagen. '

Ronnie beskriver sin typiska helg ...

Ligg in eller upp med lärken?
Jag vaknar ungefär halv sex eller sju, men tenderar att ha en ligg in till ungefär halv åtta, sedan gå upp och gå till gymmet, så jag är halv och halv.

siffran 23 betyder

Beskriv en typisk söndag ...
Stå upp, äta frukost med Laila, hon tar sin dotter Inez till lektioner. Jag ska städa upp min bil på Westfield, hon kommer att träffa mig och vi tar alla en kopp te. Jag går och slår några bollar ner i snookerklubben, kommer hem ungefär fyra, äter middagen och tittar på lite Netflix. Laila går in i den andra serien av Making A Murderer, medan jag är ett stort Big Brother -fan och jag har kommit ikapp det.

Vad skulle vara din perfekta söndag?
Gå ut och spring med några killar från löpklubben, kom tillbaka, ta en skön dusch, lägg dig sedan i sängen i 20 minuter eller så. Ha en god bit brekkie och planera lunch. Kanske titta på lite sport på tv: n, fundera på, läsa en bok ... Jag är verkligen en lat person, jag är inte en för att sätta mig i bilen och gå på sightseeing. Jag är byggd för komfort. Om det finns en chans att fastna i en trafikstockning, räkna ut mig.

Ronnie O & apos; Sullivan (Bild: CAMERA PRESS/Francesco Guidicini)

Söndagsstek hemma eller publunch?
Jag är inte riktigt en stor stekt middagstyp. Sedan jag kom in på hälsa och näring - när jag
kommer in på något jag håller mig till det, så jag har gjort det i ungefär ett och ett halvt år nu - jag brukar laga mat, så kanske lite fisk eller en god curry. Söndagsstek är något jag bara har någon gång varannan vecka.

Papper eller tv?
Jag kanske läser en tidning en gång i månaden och det är om jag är i en caff! Jag vill helst inte veta, jag lever i en liten bubbla. Jag gillar att vara runt köket med tv: n på.

The Break av Ronnie O & apos; Sullivan är publicerad i inbunden av Macmillan, £ 14,99

Läs mer

Kändisintervjuer i anteckningsboken
Jenny Agutter om att leva som en nunna Sarah Parish om hemligheter i Broadchurch Dannii Minogue gillar sina medstjärnor Nadiya Hussain hade tur i sitt äktenskap

Se Även: