Martine McCutcheon nu efter konkurs och allvarlig sjukdom som satte henne i rullstol

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

När Martine McCutcheon gick med i EastEnders som Tiffany Raymond 1994, skulle rollen bara vara en liten.



Men stjärnan fick snabbt miljoner fans och blev nationens älskling innan han fortsatte med ett nummer ett album och fem topp 10 singlar.



Svimlande 22 miljoner människor ställde upp för att se Tiffanys hjärtskärande död på nyårsafton 1998 när hon flydde från Queen Vic och hennes brutala make Grant Mitchell för att starta ett nytt liv i Spanien med sin dotter Courtney.



Tittarna var upprörda när Frank Butchers bil kom knallande runt hörnet och plögade in i Tiff, som dog mitt på gatan när en gripande tår rann ner för hennes kind.

Martine McCutcheon som Tiffany och Ross Kemp som Grant

Martine McCutcheon spelade Tiffany - Grant Mitchells långmodiga fru

Men utgången var inte den Martine hade hoppats på. Stjärnan hävdade senare att hon bara ville ha timeout för att starta sin popkarriär men dödades som straff och fick reda på det medan han lyssnade på radio.



Men Mal Young, dåvarande BBC: s kontroller av dramaserier, medgav att de föll ut & apos; men sa att showen vägrade att vara hennes & apos; skyddsnät & apos ;.

'Jag minns samtalet vi hade. Hon berättade att hon skulle bli sångerska och filmstjärna och så, men hon ville att ett skyddsnät skulle återvända till, och jag sa, ja, du låter inte särskilt säker om du vill ha det här skyddsnätet, säger han. berättade för The Guardian.



'Jag kommer inte att göra det - vi är inte hennes välgörenhet.'

Tiffany dog ​​i en hjärtskärande nyårsafton

Tiffany dog ​​i en hjärtskärande nyårsafton (Bild: BBC)

Post-EastEnders, Martines singel 1999, Perfect Moment, nådde etta i listorna och hon vann fina recensioner som ledande Eliza Doolittle i My Fair Lady på Londons West End.

Men allt började falla sönder bara några veckor när Martine drabbades av en streptokockinfektion följt av trombos i benet och skallen och sedan depression.

Enligt den modiga Londonfödda skådespelerskan försökte hon fortsätta uppträda men rösten skulle ofta inte fungera.

man utd 3:e kit

Martine fick en dålig reaktion från en cocktail av steroider och antibiotika och tvingades avbryta framträdanden innan hon slog tillbaka på grymma påståenden som ifrågasatte hennes engagemang.

'De föreslog att jag var lat och inte ville göra jobbet. Du vet, jag hade aldrig i mitt liv avbrutit någonting, säger hon till The Guardian 2003 inför hennes hyllade återkomst till strålkastarljuset i julfilmen Love Actually, som fansen fortsätter att älska än idag.

Hon fortsatte: 'Jag var i en position där jag bara inte hade något val.

Martine McCutcheon drabbades av sjukdom när hon spelade i My Fair Lady i mars 2001

Martine McCutcheon drabbades av sjukdom när hon spelade i My Fair Lady i mars 2001 (Bild: Rex)

'I slutet av dagen avslutade jag körningen fyra månader för tidigt. Det var inte bra för mig, det ger mig inte en bra meritlista - varför skulle jag välja att göra det?

Martine, nu 44, fick senare diagnosen ME och Lymes sjukdom med kroniskt trötthet och drabbades av hjärtskärande och & apos; återkommande missfall eftersom hennes immunsystem sköts.

'Jag hade inga problem med att bli gravid, jag hade problem med att behålla dem. Och på grund av ME var jag bara inte stark nog, sa skådespelerskan till Loose Women.

'Jag hade förlorat barn och det var fruktansvärt varje gång.'

Under en period av sju år kollapsade hon mer än 20 gånger och vid sin mörkaste punkt var hon så svag att hon måste begränsas till en rullstol.

Det var läskigt när jag satt i en rullstol eller inte kunde duscha på egen hand. Jag var helt beroende av alla andra. Det var en väldigt mörk plats att vara på, säger hon tidigare till The Sun.

”Det längsta jag gick utan att lämna huset var en månad.

Martine McCutcheons make Jack McManus stöttade stjärnan genom hennes mörkaste dagar

Martine McCutcheons make Jack McManus stöttade stjärnan genom hennes mörkaste dagar (Bild: IF)

Lågpunkten var när jag låg i soffan och inte kunde röra mig. Jag kände mig självmordsbenägen och rädd för framtiden om jag skulle stanna som jag var. Jag tillbringade dag efter dag i månader med att inte kunna röra mig, kände att jag var en börda för alla.

Jag trodde att det skulle vara bättre om jag bara inte vaknade. Jag var seriös.

Stjärnan kunde inte arbeta - som uppskattades ha varit värd 2 miljoner pund på höjden av hennes berömmelse - förklarades i konkurs och fick hennes förlovningsring på 25 000 pund från maken Jack McManus beslagtagna av kronofogdar.

Jag trodde bara att min hälsa, mina pengar, min karriär har tagits från mig, och nu har även min förlovningsring - den enda som representerar det som är fast i mitt liv - försvunnit, sa hon 2016.

Men trots hennes vädjanden för Jack att hitta någon annan, vägrade han att lämna och blev istället hennes vårdare, tvättade håret när hon var för svag och gav henne fysio när musklerna tog sig.

Martine välkomnade sonen Rafferty när hon var 39

Martine välkomnade sonen Rafferty när hon var 39 (Bild: martinemccutcheon/Instagram)

Och när Martines tillstånd förbättrades, blev deras drömmar sanna och deras efterlängtade son Rafferty anlände 2015 när hon var 39.

2017 släppte hon Lost and Found, sitt första album på 15 år, och var en vanlig paneldeltagare i ITV: s Loose Women. Hon bor i en fantastisk Surrey herrgård med Jack och deras son.

Men för Martine kan ingenting jämföras med glädjen att äntligen få barn.

patrick robinson skådespelare fru

'Moderskap har gjort mig så mycket mer innehåll,' sa hon till Daily Mail.

& apos; Rafferty har gett mig en ny spänning och entusiasm för de enkla sakerna i livet som jag inte alltid hade i min egen barndom. Han är ett mirakel. Den sista biten i pusslet. '

Se Även: