Laptopfläkt som gör ett konstigt ljud? Det kan vara överhettning - fixa det

Spara Pengar

Ditt Horoskop För Imorgon

Frustrerad man

Om din bärbara dator orsakar problem kan det vara överhettad(Bild: Getty)



Vi frågade Ben Skidmore, en elektronisk ingenjör med Omstartsprojektet , för råd om hur man hanterar en överhettad bärbar dator:



1. Använd din bärbara dator på ett bord

Låt bli!



Använd inte din bärbara dator i ett knä eller i en säng. Den är utformad för att svalna underifrån. Om det är på ett bord finns det alltid ett luftgap under.

dylan sprouse nakenbilder

2. Håll det enkelt

Datorn genererar värme när den fungerar. Om det arbetar hårt kommer det att generera mer värme - och om du gör fem saker samtidigt blir det ännu hetare. Undersök om något körs som inte borde vara - som skadlig kod eller ett virus.

3. Dammfläkten

Fläktar blir ofta fulla av ludd och damm. Använd en gammal pensel för att damma fläkten och komma in i alla enskilda luckor.



chris gard och connie yates

Du kan också rengöra den med en hoover - som den här videon från JayBrokers visar.

4. Öppna den bärbara datorn

Donald Sinden presenterade med ett enormt förstoringsglas

Du kan behöva titta noga för att öppna den (Bild: NEWSAMpix)



Om fläkten fortfarande överhettas kan du öppna den bärbara datorn och rengöra fläkten. Med de flesta bärbara datorer kan du sök efter en steg-för-steg-guide med bilder eller video .

Att öppna upp saker och ting i dessa dagar är en speciell utmaning, eftersom tillverkarna strävar efter att göra det svårt. De kan gömma en skruv under en klistermärke.

Du behöver vanligtvis bara en liten skruvmejsel för att öppna den bärbara datorn - prova en juvelerars skruvmejsel eller en elektronisk skruvmejselsats. Var försiktig och arbeta upp till rätt mängd kraft. Rengör sedan fläkten tills den är fri från damm.

spray-på-kondom

Inuti de flesta datorer finns en radiator som kallas en kylfläns. Ibland kan det bli mycket dammigt och behöver rengöras. Detta kan göras noggrant med bara några enkla verktyg. Du kan ta reda på mer med denna guide och denna guide .

Orolig för att ta isär den bärbara datorn?

Kom ihåg att om du öppnar en bärbar dator kan du kämpa för att sätta ihop den igen.

jesse metcalfe och nadine coyle

Om du vill ha en guide, kolla in jag fixar det . Det är som en gemenskap där människor lägger upp guider för vad de fixar.

Eller så kan du ta med din bärbara dator till en händelse som vår . Om du vet vad som behövs är det enkelt att göra.

Det kommer att finnas platser där du kan fixa din bärbara dator, men några av dem kommer att debitera dig mycket eller inte fixa det ordentligt. Se till att du har kollat ​​in butiken först.

Se Även: