Parets fristående hem på 250 000 pund blev till ett SEMI efter att grannen byggt en enorm tillbyggnad

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Grannarnas förlängning gör huset till en semi Gerard och Christina White Visa galleri

Ett rasande par har sett tusentals torkade från värdet av sitt hem efter att en grannes jätteförlängning förvandlade deras villa till en semi.



Gerard och Christina White såg ett mellanrum på 4 fot mellan deras hem och granne intill uppslukt av Mohammed Nazirs massiva expansionsprojekt - som han började utan planeringstillstånd.



De två bostäderna i Moseley är nu åtskilda med bara millimeter på taknivå - och är så nära att de delar en ränna.



jay flynn virtuell pub frågesport

Men, trots att Nazir har brutit mot planeringsreglerna, har Birminghams kommunfullmäktige bisarrt godkänt hans färdiga förlängning - märkt som ett monster av områdesmedlem Steve McCabe.

Mrs White, en 65-årig före detta biträdande rektor, sa: Detta kommer att slå tusentals av värdet på vårt hem. De planer som rådet antog ignorerades helt.

Alla inblandade yrkesverksamma är överens om att bygget inte är enligt planen, men såvitt vi vet avser planeringsavdelningen inga ytterligare åtgärder.



De vita, som har bott i sitt hem på 250 000 pund på The Hurst i 37 år, har stöttats av 300 medboende som undertecknat en framställning mot utvecklingen.

Gerard och Christina White

Gerard och Christina White är arga över förlängningen av sina grannar i Moseley, Birmingham (Bild: BPM)



Paret invände ursprungligen mot Nazirs förlängning och bad om tillräckligt med utrymme för att kunna måla deras sidovägg och behålla sina rännor.

Som rapporterats av Birmingham Mail, McCabe sa att planeringstillstånd för arbetet inte beviljades förrän i juni 2013 - tre månader efter att byggandet påbörjades.

Begränsningar ingick i planeringstillståndet för att säkerställa att utrymmet upprätthölls mellan de två bostäderna.

lidl adventskalender 2017

Men en takläggare som arbetade för de vita fann senare sin ränna vila på Nazirs tak, medan väggarna mellan fastigheterna är några centimeter från varandra.

Paret sa att de informerades om att deras ränna sannolikt skulle rinna över och kan skada en platt takförlängning på baksidan av deras hem.

De sa att de klagade till stadsfullmäktige men fick veta att de skulle behöva vidta privata rättsliga åtgärder mot Nazir.

White, en pensionerad motoringenjör, 70 år, sa: Ägaren har gjort vad han gillade.

Våra klagomål behandlades inte seriöst.

Försäljningsrekord visade att Nazirs hus köptes för 225 000 pund 2012.

Han gav fastigheten, som McCabe sa vara tom, som sin adress på sin planeringsansökan.

betydelsen av siffran 45

Nazir kunde inte kontaktas för kommentar.

Men McCabe sa: Inte bara har denna monstros byggts utan planeringstillstånd och den skyldiga belönats med retrospektivt godkännande, utan de magra villkoren som är knutna till den har ignorerats.

Det verkar ofattbart att någon kompetent planeringsansvarig kan rekommendera detta till rådsmedlemmar.

McCabe sa att han var översvämmad med klagomål från överförlängda hus.

Han sa: Jag är trött på att se mina väljares liv och hem förstöras av hyresvärdar och byggare som helt enkelt ignorerar lagen.

Jag accepterar inte att planeringsansvariga inte kan genomdriva reglerna.

En talesman för Birminghams kommunfullmäktige bekräftade att Nazirs förlängning hade godkänts.

Han sa: Planeringshandläggare besökte fastigheten och konstaterade att även om arbetet utfördes skilde sig något från det som godkändes, var detta inte tillräckligt för att motivera verkställighetsåtgärder.

paul o grady blind date

Som sådan har ärendet avslutats.

Vi kommer naturligtvis att fortsätta undersöka eventuella bekymmer från allmänheten om planeringsfrågor och vidta åtgärder vid behov.

Se Även: