Paul O'Grady slutar med Blind Date eftersom han är 'obekväm' i Cillas ställe

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Paul och Cilla var länge kompisar före hennes död(Bild: Getty Images)



Paul O'Grady säger att det är osannolikt att han kommer att återvända till att vara värd för Blind Date efter att ha känt sig obekväm.



Tv -favoriten erkänner att han kände sig udda att efterlikna sen kompis och originalpresentatör Cilla Black på romantikprogrammet.



Jag tror inte att jag kommer att göra mer, avslöjar han. Jag måste prata med kanal 5.

The Scouser säger att han var hedrad över att ha valts som värd för den nya versionen av Blind Date när den återvände 2017.

Han var en livslång vän till Cilla, som var värd för ITV -showen mellan 1985 och 2003, och dog 2015, 72 år gammal.



Paul, som är värd för The Love of Dogs, erkänner att han var väldigt ovillig att registrera sig för Blind Date i första hand, med vetskap om att han hade stora skor att fylla.

Cilla frontade Blind Date i sin storhetstid (Bild: LWT)



Läs mer

Showbiz -redaktörens val
Tårfyllda Kate säger att barn har & apos; förlorat pappa & apos; Jeff delar snap av lookalike Freddie Depp avslutade Amber -äktenskapet över en bajs Kate Garraway bekräftar GMB -återkomsten

Jag sa, ”jag kan inte göra det”, medger han. För den första serien hatade jag uppsättningen och jag kände mig riktigt obekväm. Jag sa, ”vad heter du nummer ett, var kommer du ifrån?” Och mina armar gick ut och knäböjde, och jag tänkte hela tiden att jag förvandlas till Cilla.

Tidigare i år bröt showen ny mark genom att introducera bisexuella tävlande för första gången.

Efter att ha tagit in alla kvinnliga och alla manliga line-ups, innehöll avsnittet en man som valde mellan en blandad line-up av singletons.

Paul, 64, säger att Cilla skulle ha varit stolt över det nya formatet, som inkluderar hbtq -tävlande. Han skojar om att hans gamla drag queen -karaktär Lily Savage kunde ta över.

Han medger att tiden också är en faktor i hans beslut att inte fortsätta och säger: Jag har mycket på mig - det är det också.

Stjärnan har redan skrivit på en ny serie av Paul O'Gradys Little Heroes, som för närvarande körs på ITV.

Han avslöjar att arbetet med barnen och familjerna när de kämpar för sina liv på Great Ormond Street Hospital har blivit en besatthet.

Den populära värden berättar hur han oroar sig från familjerna, men håller dem roade och distraherade med komik på avdelningarna.

Se Även: